Nogomet

Inter z zmago zaključil šampionsko sezono, Napoli ostal brez LP

Milano, 23. 05. 2021 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
3

Milanski Inter si je 19. naslov italijanskega nogometnega prvaka zagotovil že štiri kroge pred koncem sezone, na tekmi zadnjega kroga v Serie A pa je zasedba slovenskega vratarja Samirja Handanovića, ki je branil v prvem polčasu, premagala Udinese s 5:1 (2:0). V Ligo prvakov za naslednjo sezono so se uvrstili Atalanta, Milan in Juventus, Napoli pa čaka Liga Evropa.

Slavje nogometašev Interja ob osvojitvi naslova prvaka.
Slavje nogometašev Interja ob osvojitvi naslova prvaka. FOTO: AP

Za Milančane so gole dosegli Ashley Young (8.), Christian Eriksen (44.), Lautaro Martinez (55./11 m), Ivan Perišić (64.) in Romelu Lukaku (72.), za Videmčane pa Roberto Pereyra (79./11 m). Tekmo si je ogledalo tisoč "izbrancev", 4000 privržencev Interja pa se je na poslovilni tekmi v tej sezoni zbralo pred stadionom San Siro.

Zanimivejše dogajanje je bilo v večernih urah. Atalanta Josipa Iličića (na tekmi ni igral) si je ne glede na razplet dvoboja z AC Milanom v prihodnji sezoni že zagotovila nastop v Uefini Ligi prvakov, za zadnji dve prosti mesti v tem tekmovanju pa so se potegovali Napoli, AC Milan in Juventus. Zasedbi iz Neaplja in Milana sta imeli točko več od ekipe iz Torina, ki je v sredo – po zmagi nad Atalanto iz Bergama – osvojila italijanski pokal. Razpletlo se je po željah Milana in Juventusa, Napoli pa je ostal praznih rok in bo igral v Ligi Evropa, tako kot rimski Lazio. V kvalifikacijah za novo konferenčno ligo pa bo nastopila Roma.

Juventus je visoko zmagal na gostovanju v Bologni (0:2), AC Milan je premagal Atalanto (0:2), Napoli pa je remiziral doma proti Veroni (1:1). V troboju za tretje in četrto mesto v Serie A med AC Milanom, Napolijem in Juventusom je kratko potegnila ekipa iz Neaplja, ki je v 61. minuti povedla po golu Amirja Rrahmanija, le osem minut kasneje pa je izenačujoči gol dosegel Marco Davide Faraoni. Izbranci domačega trenerja Gennara Gattusa so v končnici tekme pritisnili z vsemi topovi, zmagovitega gola pa niso dosegli.

Statistika Samirja Handanovića
Statistika Samirja Handanovića FOTO: Sofascore.com

Zasedba iz lombardijske prestolnice je "točke odrešitve" osvojila v Bergamu, po zmagi pa je osvojila končno drugo mesto v Serie A. Za AC Milan je oba gola z 11-metrovke dosegel Franck Kessie, prvega v 43., drugega pa v izdihljajih tekme - v tretji minuti sodnikovega podaljška. Slovenski reprezentant Josip Iličić je tekmo začel na klopi za rezervne igralce, domači strateg Gian Piero Gasperini pa ga kljub zaostanku v nadaljevanju ni poslal v igro.

Juventus je v Bologni prepričljivo slavil s 4:1 in čakal na vesele novice iz Neaplja oziroma Bergama. Na koncu jo je dočakal iz Neaplja, njegov nastop v Ligi prvakov pa bo odvisen od blagoslova Evropske nogometne zveze (Uefa). Trenutno je stara dama zaradi vztrajanja v evropski Superligi pod disciplinskim postopkom Uefe.

Torinska ekipa je levji delež na poti do zmage opravila v prvem polčasu, ki ga je po golih Federica Chiese (6.), Alvara Morate (29.) in Adriena Rabiota (45.) končala s 3:0, visoko zmago pa je potrdila v začetku druge polovice tekme, ko se je med strelce znova vpisal Rabiot (48.). Častni gol je za domače dosegel Riccardo Orsolini v 85. minuti.

Roma je v Spezii igrala neodločeno in si izborila kvalifikacije v novi konferenčni ligi Evropske nogometne zveze. Zasedba iz večnega mesta je zaostaja z 0:2, potem ko sta za domačine zadela Daniele Verde (6.) in Tommaso Pobega (38.), v drugem polčasu pa je vendarle dosegla dva zadetka, potem ko sta zadela Stephan El Shaarawy (52.) in Henrih Mhtarijan (85.).

Na sporedu sta bili še dve tekmi: Sassuolo je premagal Lazio z 2:0, Torino in Benevento pa sta se razšla z 1:1.

V soboto so bile na sporedu tri tekme. Genoa je v gosteh premagala Cagliari z 1:0, slovenski reprezentant Miha Zajc pa je za zasedbo iz Genove igral od 57. minute naprej. Crotone in Fiorentina sta se razšla brez golov, Sampdoria pa je premagala Parmo s 3:0. Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić ni bil v kadru ekipe iz Parme, ki je – tako kot Benevento in Crotone – izpadla iz Serie A.

Nedeljski rezultati:
Inter – Udinese               5:1 (2:0)
(Samir Handanović je za Inter branil v prvem polčasu)

Atalanta - Milan              0:2 (0:1)
(Josip Iličić ni igral za Atalanto)

Bologna - Juventus            1:4 (0:3)

Napoli - Verona               1:1 (0:0)

Sassuolo - Lazio              2:0 (1:0)

Spezia - Roma                 2:2 (2:0)

Torino - Benevento            1:1 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
23. 05. 2021 19.41
+1
bravo za inter ...povsem zasluzeno...jim privoscim brez problema..
265004
24. 05. 2021 09.13
+2
Crispi ku ku...si se pojavil pokončni mož?
24ur.com
23. 05. 2021 17.44
+6
zasluženo.vse čestitke