Nogomet

Šeško prvi mož Salzburga ob uvodu v sezono

Salzburg, 23. 07. 2022 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Benjamin Šeško je na uvodu v avstrijsko prvenstvo prispeval pomemben delež k zmagi Salzburga nad dunajsko Austrio. Končni izid je bil 3:0, slovenski reprezentant pa je v statistiko vpisal gol in podajo. Za mladega napadalca velik interes kaže angleški Newcastle.

Tudi v Avstriji se je začela nova sezona državnega nogometnega prvenstva. Že v 1. krogu sta se na derbiju pomerila Salzburg in dunajska Austria, zmaga pa je zanesljivo pripadla rdečim bikom (3:0). Devetnajstletni napadalec Benjamin Šeško je bil drugi najbolje ocenjeni igralec tekme (po statistiki, ki jo ponuja Sofascore) z oceno 8.1. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bolje je bil ocenjen njegov soigralec, Brazilec Fernando. Slednji je dobil oceno 8.3, v statistiko pa je prav tako kot Šeško vpisal gol in podajo. Slovenski nogometaš je dosegel vodilni gol za Salzburg v 38. minuti, v 61. minuti pa je podal Okaforju za končni izid 3:0.

"Super je, da smo zmagali na prvi tekmi, pomemben korak na začetku sezone. Bili smo boljši, na začetku smo rabili nekaj časa za "bujenje", nato pa smo igrali vedno bolje in tako tudi zmagali s 3:0," je po tekmi za klubsko televizijo dejal mladenič.

Glede na dobre igre je Šeško že nekaj časa tudi zanimivo ime na nogometni "tržnici". Po zadnjih neuradnih informacijah naj bi se zanj zanimal klub iz angleške Premier League Newcastle, ki je avstrijskemu klubu pripravljen odšteti 30 milijonov evrov. Po oceni spletne strani Transfermarkt je Šeškova vrednost trenutno 10 milijonov evrov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Benjamin Šeško
Benjamin Šeško FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tmj
23. 07. 2022 20.06
+2