Nogomet

Šeško z dvema goloma preprečil senzacijo v Wiesbadnu

Wiesbaden, 28. 09. 2023 01.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Leipziga, sicer branilci naslova v nemškem pokalnem tekmovanju, so se morali za zmago v uvodnem krogu omenjenega tekmovanja v novi sezoni močno potruditi. Novopečeni drugoligaš Wehen iz Wiesbadna je dolgo časa pretil, si ustvaril precej več priložnosti, toda gosti se lahko za napredovanje v drugi krog domačega pokala zahvalijo izključno prisebnosti Emila Forsberga in slovenskega reprezentančnega napadalca Benjamina Šeška.

Nabito polna Brita Arena v Wiesbadnu je videla izjemno zanimivo nogometno predstavo, v kateri ni manjkalo priložnosti, zadetkov in kot češnja na torti močnega slovenskega pridiha.

Za zmago Leipziga in posledično napredovanje v drugi krog nemškega pokalnega tekmovanja je dva zadetka prispeval odlični slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško, ki je natančno meril v 18. in 70. minuti. Prvi zadetek za branilce naslova v omenjenem tekmovanju pa je že v sedmi minuti prvega dela igre prispeval švedski reprezentant Emil Forsberg.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav so gosti že v 18. minuti vodili z 0:2, so imeli domači veliko več od igre. To je z zadetkom priključka kronal nekdanji član ljubljanske Olimpije Ivan Prtajin, ki je v 41. minuti ukanil nemočnega Petra Gulacsija. V obdobju največjega pritiska Wehena pa je v 70. minuti vnovič udaril Šeško, ki je s tem nekoliko umiril razgrete tribune na Brita Areni.

Končni izid 2:3 za Leipzig je v 73. minuti z drugim golom na tekmi postavil razpoloženi Prtajin.

Nemški pokal, 1. krog, izid:
Wehen Wiesbaden - RB Leipzig 2:3 (1:2)
Prtajin 41., 73.; Forsberg 7., Šeško 18., 70. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
28. 09. 2023 20.35
+2
Resno čestitam Šeško!