Nogomet

Sešlar zbodel Zeljkovića: Dajte mi Koper, pa bom dal gol vsako tekmo

Ljubljana, 01. 05. 2023 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
5

Dobrih 500 navijačev je sončno nedeljsko popoldne izkoristilo za ogled derbija med Olimpijo in Koprom. Ker so zmaji že dva kroga nazaj potrdili naslov prvaka, se je morda kdo bal, da tekma ne bo imela pravega tekmovalnega naboja. A še preden so nogometaši prišli na zelenico, je bilo jasno, da temu ne bo tako. Koprčani novim prvakom niso postavili špalirja, za kar so jim ti vrnili z dvema goloma v prvih 15 minutah. Na koncu je Olimpija po napeti končnici slavila s 3:2. Zelo pestro pa je bilo tudi na novinarski konferenci, kjer je bil še posebej zgovoren Svit Sešlar.

Svit Sešlar je štiri od devetih zadetkov v tej sezoni prve lige dosegel proti Kopru. Več jih je za Olimpijo zbral le Mario Kvesić (12).
Svit Sešlar je štiri od devetih zadetkov v tej sezoni prve lige dosegel proti Kopru. Več jih je za Olimpijo zbral le Mario Kvesić (12). FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Čeprav je Olimpija že dlje časa prvak, se je Svitu Sešlarju po zmagi nad Koprom zagotovo odvalil kamen od srca. Čeprav je z devetimi goli drugi strelec zmajev, je bil njegov nedeljski zadetek za 2:0 šele prvi v drugem delu sezone. Olimpija je tudi z njegovo pomočjo dokončala poker zmag proti kanarčkom, ki tako proti zmajem v tej sezoni niso osvojili niti točke. 

"Dajte mi Koper, pa bom dal vsako tekmo gol," si je na novinarski konferenci oddahnil Sešlar. Na podvprašanje, zakaj ravno Koper, je 21-letni napadalni vezist pojasnil: "Ne toliko Koper kot njihov trener. Z njim imam par stvari od prej, zato se vedno veselim igranja proti njemu, da mu pokažem, da še vedno misli narobe." 

Trener Kopra Zoran Zeljković je s Sešlarjem sodeloval v sezoni 2020/2021 pri novomeški Krki. Nadarjeni mladenič, ki je bil takrat posojen iz Olimpije, je pod njegovim vodstvom v treh nastopih zbral le 103 minute. Po polovici sezone se je zato odločil, da spakira kovčke in se vrne v prestolnico. "Bil sem pri njem v drugi ligi, ko v pol sezone praktično nisem videl minute. Potem sem prišel v Olimpijo in začel igrati. V tej sezoni smo jih štirikrat 'razmontirali'," se je smejalo Sešlarju, ki je kar štiri od devetih zadetkov v tej sezoni dosegel proti kanarčkom. 

"Ko sem šel iz Krke, sem se mu zahvalil, od takrat pa nisva spregovorila niti ene besede. Takrat je bila komunikacija končana," je še dodal nogometaš, ki bi z morebitnim prestopom poleti lepo napolnil klubsko blagajno v Stožicah.

Svit Sešlar je proti Kopru dosegel svoj prvi ligaški zadetek v drugem delu sezone. Pred tem je nazadnje zabil Domžalam 12. novembra.
Svit Sešlar je proti Kopru dosegel svoj prvi ligaški zadetek v drugem delu sezone. Pred tem je nazadnje zabil Domžalam 12. novembra. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Na koga bodo še računali in koga bodo želeli prodati, je še vedno neznanka

Usoda plejade Olimpijinih mladeničev, ki so zavoljo odličnih predstav v iztekajoči se sezoni vse bolj zanimivi bogatejšim evropskim klubom, ostaja neznanka. Kakor tudi prihodnost trenerja Alberta Riere, ki je po tekmi s Koprom znova izrazil začudenje nad tem, da mu v klubu še niso ponudili podaljšanja. 

Na vprašanje, ali bosta z Riero v prihodnosti še sodelovala, je Sešlar odvrnil: "Upam, da. Ampak kot pravi trener, to niso stvari, ki so samo v najinih rokah. Bomo videli, kaj je prioriteta kluba glede nas, igralcev. Koga prodati, koga zadržati, ali samo za Evropo ali tudi za naprej. To bodo povedali oni (vodilni v klubu, op. a.)."

Riera je na novinarski konferenci med drugim dejal, da Kopra in njegovih vodilnih mož zaradi preteklih incidentov ne more spoštovati. Že med tekmo pa se je na relaciji Olimpija–Koper kar nekajkrat zaiskrilo.
Riera je na novinarski konferenci med drugim dejal, da Kopra in njegovih vodilnih mož zaradi preteklih incidentov ne more spoštovati. Že med tekmo pa se je na relaciji Olimpija–Koper kar nekajkrat zaiskrilo. FOTO: 24ur.com

Od Riere dobil popolno zaupanje, ki pa ga ne sme izkoriščati

Za sinom nekdanjega reprezentanta Simona Sešlarja je brez dvoma najboljša sezona v karieri. Na 37 tekmah v vseh tekmovanjih je zbral 10 golov in štiri asistence. V soboto bo imel na finalu pokala proti Mariboru možnost, da se s soigralci poveseli dvojne krone. Temelji sijajne individualne – pa tudi ekipne – sezone so bili, kot je še razkril Sešlar, položeni kmalu po prihodu španskega strokovnjaka. 

"Zaupanje sem začutil predvsem na gostovanju pri Sepsiju v kvalifikacijah za Evropo. Dobil sem rdeči karton, on pa je prišel do mene in mi povedal par vzpodbudnih besed. Zaradi rdečega kartona sploh ni bil jezen. Rekel je, naj delam dalje in bom dobival vsako priložnost. Z njegove strani sem dobil popolno zaupanje, ampak to ne smem izkoriščati. Svoje moram pokazati na igrišču," je prizemljen 21-letnik, pred katerim je sila svetla prihodnost.

Vprašanje le, koliko časa bo Olimpija še del njegove nogometne poti ...

Prejšnjo nedeljo so nogometaši Gorice novopečenim prvakom pripravili špalir, Koprčani pa se zanj niso odločili. To je zmotilo Alberta Riero, ki je potem svojim rezervistom naročil, naj ob stranski črti počakajo člane začetne enajsterice in jim zaploskajo ob prihodu na zelenico. Med tekmo se je med obema klopema kar nekajkrat zaiskrilo, po tekmi pa se Riera in Zeljković nista rokovala. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
01. 05. 2023 18.20
-9
Če bi hoteli bi jim nasuli 9 golov. Al nismo hoteli.
Chaparral
01. 05. 2023 18.40
+5
Hahaha, če bi hoteli??? Dej, fantek vzemi dudico in spančkat....
User513426
02. 05. 2023 16.12
pa saj so po 15 minutah nehal igrat al si slep pa tega nisi videl
patria
01. 05. 2023 18.08
+13
Ni se dobro kurčiti.... se vrne...
osiveli_ritmični_gimnastik
01. 05. 2023 20.07
+3
Upam da jih ne boste hoteli v evropi preveč skasirat luzerji