Nogomet

Bijol: Naš cilj mora biti šest točk na uvodnih tekmah

Ljubljana, 21. 03. 2023 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna reprezentanca Slovenije se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so sprva trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, nato pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Nogometaš italijanskega Udineseja Jaka Bijol ne beži od dejstva, da je Slovenija favorit na naslednjih dveh tekmah.

Jaka Bijol
Jaka Bijol FOTO: Damjan Žibert

Trenirali so vsi fantje z izjemo Vanje Drkušića, ki se bo ekipi pridružil v Kazahstanu, medtem ko sta Jasmin Kurtić in Andraž Šporar vadila po posebnem programu. Ekipa se bo popoldan odpravila na dolg let proti Astani, kjer jo bodo pričakale zimske razmere in stadion z umetno travo. "Mislim, da preveč govorimo o tem. Seveda se je potrebno prilagoditi na razmere, nikakor pa to ne sme vplivati na rezultat. Ne bežimo od vloge favorita," je bil v pogovoru za uradno spletno stran NZS jasen Jaka Bijol, ki samozavest črpa tudi iz odličnih predstav pri italijanskem Udineseju. "Počutim se odlično, forma je prava, tako da verjamem, da bom lahko pokazal, kar znam, in ekipi pomagal po najboljših močeh."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Postavni branilec je odločen, da bo s soigralci zmagovito vstopil v kvalifikacije, kar bi Sloveniji prineslo odlično izhodišče za nadaljnje obračune v kvalifikacijski skupini H, kjer so še izbrane vrste Danske, Finske in Severne Irske.

"Naš cilj mora biti šest točk na uvodnih dveh tekmah, vse bomo naredili za to. Ponuja se nam ena velika priložnost. Imamo skupni cilj in motivacijo, da ga uresničimo. Verjamem, da bomo že v Astani zanetili dodatno iskrico, ki bo spodbudila gledalce za ogled tekme s San Marinom v Stožicah," je za spletno stran NZS zaključil Bijol.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
22. 03. 2023 08.43
+1
Ce ne premagamo San Marina z obcutno razliko, jih jaz izpisem iz tekmovanja predcasno
Pagliaccio 46
21. 03. 2023 18.38
+0
Prvi dve tekmi sta z reprezentancama po Ronaldovem okusu in rdeči niti njegove reprezentančne kariere
Geronimo
21. 03. 2023 16.15
+3
Daj bijol ce te ne bi fotr gural bi igral za duplek,,,
Ljhdsvd
21. 03. 2023 15.59
+2
Naš cilj je povezati tri podaje potem bomo pa zadovoljni
wsharky
21. 03. 2023 14.45
+4
mogoče remi?
Malek
21. 03. 2023 14.28
+2
Skupina smrti, težko bo🤣