Nogomet

Sestanek Leonardo – Pochettino in šibka avtoriteta trenerjev pariškega velikana

Pariz, 24. 11. 2021 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je klop Manchester Uniteda zaradi slabih rezultatov zapustil Ole Gunnar Solskjaer, so se začela namigovanja o novem trenerju, v eni izmed zgodb pa se najde tudi Argentinec Mauricio Pochettino, ki trenutno sedi na vroči klopi Parižanov. Toda ta zanika namigovanja o morebitnem prestopu in poudarja, da je trenutno njegova edina skrb sredina tekma, na kateri se bosta v Manchestru pomerila City in PSG.

Športni direktor PSG-ja Leonardo naj bi se po poročanju francoskih medijev, natančneje časnika L'equipe, v ponedeljek odpravil v hotel, v katerem trenutno prebiva Mauricio Pochettino, da bi preveril vse glasnejše govorice o morebitnem odhodu svojega trenerja na Otok, natančneje v Manchester United. Toda prihodnost Pochettina pri PSG-ju za zdaj ostaja enigma. Kakšen bo izid, trenutno še ni jasno. Argentinec je sicer na torkovi tiskovni konferenci zagotovil, da je srečen v Parizu, in tako utišal govorice na Otoku, ki ga že uvrščajo k rdečim vragom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pochettino menda ni nikoli izrazil želje, da bi zapustil francoski klub, njegova edina skrb, ki je neposredno povezana z Angleži, pa je nocojšnja tekma z Manchester Cityjem na Etihadu. Toda možnosti, da bi sredi sezone zapustil PSG in se pridružil Unitedu, še ne gre popolnoma izključiti. Dejstvo je, da sta z Leonardom že imela nekaj nesoglasij, ki so maja skoraj že pripeljala do konca zgodbe. Njun odnos naj bi bil nekoliko skrhan tudi zaradi vsega, kar pričakujeta eden od drugega, in zaradi nesoglasij glede nekaterih odločitev kluba.

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino FOTO: AP

V poletnem prestopnem roku si je klub "nabral" številne okrepitve in neizpodbitno dejstvo je, da bi bilo usklajevanje takšnih egov za vsakega trenerja vse prej kot lahka naloga. Poleg tega naj bi imeli trenerji po poročanju časnika Le Parisien, ki je najbližje klubu, v pariški slačilnici bolj malo avtoritete. Trenerji, med njimi tudi Thomas Tuchel, naj bi se pritoževali tudi nad pomanjkanjem zavzetosti nekaterih igralcev. Klop Parižanov je trenutno vse prej kot lahek zalogaj – zagotovo želijo mnogi igralci sami nastopiti kot avtoriteta, veliki egi pa gotovo ne pripomorejo k izpolnjevanju obveznosti in trenerjevih zamisli. 

Messi, Neymar in Mbappe
Messi, Neymar in Mbappe FOTO: Instagram

Pomanjkanje predanosti igralcev ter manevrskega prostora naj bi bil glavni krivec za vztrajno slabo počutje na vroči klopi Parižanov. Toda klub ima samo en cilj: tako želen naslov elitne Lige prvakov. Pomembno je, da kot trener slediš temu cilju, četudi moraš pri tem žrtvovati svoje zamisli. Nekdanji trener Tottenhama je na novinarski konferenci dosledno ponavljal, da je edina stvar, ki kaj šteje za pariško ekipo, zmaga – ne glede na vse ostalo. Le Parisien še dodaja, da so številni delavci v klubu razburjeni zaradi pomanjkanja avtoritete klubskih trenerjev, ki hitro opustijo svoje ideje in se ne trudijo narediti česa drugačnega. In morebiti ni ravno zato še vedno nič drugače pri osvojitvi najbolj želenega nogometnega naslova. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
25. 11. 2021 10.50
-1
Problem je messi ,ki uniči vsak klub
stoj?kov
25. 11. 2021 12.29
+1
predvsem je uničil real in pobral realu več kot 20 trofej,tako se uničuje klube,čestitke gospodu 7 zlata žoga
Matrax
25. 11. 2021 21.37
+2
Na starih lovorikah se spi stoj?kov? Slaba tolažba.
ropo1232
26. 11. 2021 14.38
S takšnimi komentarji se vidi da nimaš pojma o nogometu, komentiraj zadeve o katerih vsaj nekaj veš!!!
samomojemnenje
25. 11. 2021 08.53
+1
Po mojem bi bil PSG pripravljen Pochettina takoj spustiti v ManU in takoj pripeljati Zidana.
Vladimir.Krutov
25. 11. 2021 14.45
Vprašanje je samo kako hitro se lahko dogovorijo vsi štirje....in kdo komu kakšen evro...
LojzekBojzek
24. 11. 2021 18.05
+1
ti pa na roke na cr7