Nogomet

Setien z mislimi že pri Bayernu: Imajo Lewandowskega, mi pa Messija

Barcelona, 09. 08. 2020 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Barcelone Quique Setien je bil zadovoljen s predstavo svojega moštva na povratnem obračunu osmine finala Lige prvakov proti Napoliju in napredovanjem med osem najboljših moštev stare celine. Zaveda se, da prihodnji petek v Lizboni njegove varovance v četrtfinalu čaka še težji nasprotnik, ki ima v svojih vrstah izjemnega strelca Roberta Lewandowskega.

Barcelona je upravičila vlogo favorita in z zmago s 3:1 na povratnem srečanju osmine finala Lige prvakov proti Napoliju na domačem Camp Nouu zasluženo napredovala med osem najboljših moštev v Evropi.

Če je bil prvi polčas odigran praktično brez napak, je 'blaugrana' v nadaljevanju tekme fizično nekoliko padla, kar bo treba do petkovega četrtfinalnega dvoboja z münchenskim Bayernom v Lizboni še popraviti. "Na vsaki tekmi se zgodi padec v igri. Glede na odlično odigran prvi polčas z naše strani, v katerem smo nasprotnika povsem onemogočili in si posledično priigrali visoko rezultatsko prednost, smo vedeli, da bomo v drugem polčasu težko ohranili tako visoko raven igre. Predvsem v fizičnem smislu, a na koncu nam je uspelo premagati izjemno kakovostnega nasprotnika, ki je tudi tokrat pokazal, da je zasluženo v končnici Lige prvakov," je po zasluženem napredovanju v četrtfinale Lige prvakov dejal strateg Barcelone Quique Setien, ki se je ob odsotnosti kaznovanih Artura Vidala in Sergia Busquetsa odločil za previdnejšo taktično formacijo v zvezni vrsti s Frenkiejem De Jongom, Ivanom Rakitićem in Sergijem Robertom.

Nogometaše Barcelone čaka v četrtfinalu Lige prvakov izjemno zahtevna naloga.
Nogometaše Barcelone čaka v četrtfinalu Lige prvakov izjemno zahtevna naloga. FOTO: AP

"S prve tekme v Neaplju smo imeli zelo ugoden rezultat, zato ni bilo potrebe, da bi pretirano tvegali z večjim številom napadalno usmerjenih nogometašev, saj je bil Napoli tisti, ki je moral napadati za napredovanje. Menim, da so Ivan (Rakitić, op. p.), Sergi (Roberto, op. p.) in Frenkie (De Jong, op. p.) svoje delo opravili z odliko, kar ne nazadnje potrjuje tudi končni izid tekme. Celotno moštvo se je tokrat zelo izkazalo v obrambnem delu igre, v napadu pa smo bili zelo učinkoviti. Glede na odsotnost omenjenega dvojca smo morali malce zamenjati vloge nekaterih nogometašev v moštvu, da smo dosegli želeno ravnotežje. Če potegnemo črto, smo lahko zadovoljni in z optimizmom pričakujemo četrtfinalni obračun z Bayernom," se je naslednjega 'Barcinega' nasprotnika dotaknil Setien, ki pravi, da moštvo, ki ima v svojih vrstah napadalca z doseženimi 13 zadetki v Ligi prvakov v tej sezoni, stremi k najvišjemu cilju.

Bayern kot dobro 'naoljen' stroj
"Ni treba izgubljati odvečnih besed o kakovosti Bavarcev. So kot dobro 'naoljen' stroj, ki melje vse pred seboj, a tudi mi imamo svoje adute. V četrtfinalu ni avtsajderjev, tudi Lyon bo imel svojo računico v dvoboju proti Manchester Cityju, zato nas čaka izjemno zanimiva končnica sezone v Lizboni. Tako mi kot Bayern bomo skušali izkoristiti svoje prednosti, kdo pa bo pri tem uspešnejši, bomo videli na Portugalskem. Verjamem, da lahko preskočimo tudi to zelo visoko oviro," je optimistično zaključil strateg katalonskega ponosa.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (145)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
09. 08. 2020 19.21
+5
Barca se bo proti Bayernu morala zresnit in to pošpteno...jajčkanje in hecanje z žogo odpade...saj znajo in vedo da zdaj ni več časa za hece...Bayern igra odprto in to je velik plus za Barco...kiksov enostavno ne sme bit...
Maximus
09. 08. 2020 17.40
+1
Bayern ma Flicka Barcelona pa tebe. Me nič ne skrbi, da bi prišlo do presenečenja. Samo veliki umetniki lahko z Mesijem v ekipi delajo sramoto svojim navijačem. Tebi je uspelo.
HALAcR7
09. 08. 2020 15.07
-12
Lewa jih bo sam izbušio
samomojemnenje
09. 08. 2020 16.15
+8
HALAcR7 09.08.2020, 15:08:10 -11 nogomet ima 11 igralcev ne enega slamnati
samomojemnenje
09. 08. 2020 16.16
+9
Halar, a imaš težave z razcepljeno osebnostjo?
Roglič šampion
10. 08. 2020 09.53
+1
Machetekills007
09. 08. 2020 13.50
+0
dajmo bayern! mia san mia!
cripstoned
09. 08. 2020 12.39
+10
zdaj pa gremo se na tekmo bayern-barca...barca je imela v osminifinala lazje delo kot bayern...igrati proti napoliju ni enako kot je moral igrati bayern proti chelseaju...kljub temu je bayern zabil 7golov chelseaju (3v gosteh, 4doma)...v kolikor po cudezu napreduje barca proti bayernu se bodo pa srecali z cityem ki je pravtako imel tezjega tekmeca v izlocilnih bojih kot barcelona in je pravtako bolj pripravljen kot barcelona....da se razumemo nocem minimalizirati napredovanja barcelone ampak dejstvo je da zdaj prihaja pravi tekmec z mocno kvaliteto...vse kar je na strani barce je to da se igra ena tekma in ne 2. to je bila v preteklosti rak rana za barcelono ki je dobila 1.tekmo medtem ko je zaradi 2.tekme potem izpadla (roma, liverpool)....verjamem pa da so navijaci veseli in evforicni ob napredovanju barcelone ampak treba je biti realen, vzeti celotno sezono pod lupo in sprejeti dejstvo da je letosnja sezona za barcelono najslabsa v zadnjih 10letih...v kolikor jim pa uspe napredovati proti bayernu in potem se proti cityu v polfinalu in potem se zmagati finale pa bo to najvecji preobrat ekipe v eni sezoni v zgodovini nogometa...glede na njene nasprotnike pa bo to zelo tezka naloga...ce je vceraj gatusso pred tekmo napovedal da morajo njegovi fantje ''preplezati'' everest za napredovanje bo barcelona morala ''preplezati'' everest 3x da bo lahko prinesla tako zelo tezko pricakovano lovoriko v svoje vitrine...kakorkoli...srecno barceloni in bayernu....naj zmaga boljsi...
samomojemnenje
09. 08. 2020 12.48
+1
Cripsi, se popolnoma strinjam z napisanim. Dobro si tole napisal. Bom dodal samo to, da včasih tudi na papirju slabši tekmec gre naprej. Kot naprimer lani Ayax in Tottenham, ki je prilezel celo do finala. Bayern je seveda favorit v tej tekmi in po moje velik favorit. In kot sii rekel, Everest 3x. Upam samo, da Barca ne pade v kakšen Bayernov mlin kot se je lani zgodilo proti Liverpoolu. Upanje umira zadnje.
grozjak
09. 08. 2020 13.04
+13
Kripke, sem nehal brat, ko si rekel, da je barca z napolijem imela lažje delo...tam se je nehal inelekt in začelo podmuklo provociranje, ki pa smo ga iz tabora belih krompirjev pač vajeni..dobili ste laligo po penalih, sedaj pa ne pametuj več, saj tvoje baletne hiše ni več v ligi prvakov....barca gre nad bayern, kvaliteto ima, kako jo bo izkoristila, bomo pa pač lahko videli....brez tvojih veleumnih komentarjev....
cripstoned
09. 08. 2020 13.10
-14
rammstein...penal je penal...in real je dobil vse posteno dosojene penale z izjemo tistega na zadnji tekmi....v celotni sezoni pa samo 3 porazi in najmanj prejetih golov...zmaga na elkalsiku in madrilenhu ter zmaga v finalu superpokala....letos je bilo leto reala v spaniji...prej ko se sprijaznes boljse bo....
MM93FAN
09. 08. 2020 13.12
+2
Napoli lazji od chelsia 😆 daj no poba chelsi je tok slab napoli pa je usaj napadal in bil boljsi verjamem da bi napoli napredoval proti chelsiu nevem od kje ti to da je chelsi boljsi od napolia 😅 za bayern pa moram reci da je odlicna ekipa edino kar me zanima a se bo spet stelo tisto gol kao v gosteh al se igra normalno ce je 1-1 grejo v podaljske al kao gostojoci napreduje? Sej vem da ne igra noben doma samo tako vprasam
Kollerik
09. 08. 2020 14.34
+11
"leto Reala v Španiji".... to bo ja...kvečjemu leto Lahoza in njegove podmukle bande sodnikov, ki jih očitno nihče noče sankcionirat.
Lock Down
09. 08. 2020 14.37
+10
Nevtralni teren, nihče ni domačin, gol je gol.
Anticripstoned
09. 08. 2020 14.39
+5
samomojemnenje
09. 08. 2020 15.17
+9
Fantje, roko na srce, Napoli ni boljša ekipa od Chelsea. In vsi veste, da me ima Cripstoned za svojega največjega sovražnika, ampak z zgornjim njegovim postom sem se strinjal. Se pravi, samo z napisanim. Itak pa vem, da je drugače Cripstoned hejter Barce in je že spodaj uporabil svoj profil @Frel in že začel po starem pisati, da je v španskem prvenstvu bilo vse čisto in podobno. Ampak to je pač Cripsi, ki deluje kakor pač deluje.
razor9999
09. 08. 2020 17.06
+0
Kake neumnosti vi pisete , real ni zmagou lige zaradi sodnikou ampak ker je bil bolsi, Barca je mela ligo v svojih rokah ampak zaradi slabih predstav so jo zgubili, tk da bodte realni. Tu ce bi sodniki pomagali realu ce bi barca zmagala svoje tekme ne bi biu noben kriu. Glede pa da je bilo bilo leto reala pa ne bi glih reku so bili dalec od svoje prave forme zmage glih niso bile najblolj prepricljive vecinoma minimalne zmage sm kar jim je manjkalo v napadu so nadolnadili v obrambi.
cripstoned
09. 08. 2020 18.19
-3
tako je razor...vedno vec vas je taksnih ki jim date resnico....pa ravno oni o sodnikih lajajo ce pa so sodniki tisti ki so jim prinesli tocke proti realu sredi katalonije.....njihov nacin tolazenja je pac tak ampak vseeno...13 in 34...to so stevilke ki jih bolijo in valjda da bodo omenjali vse od franca pa do sodnikov...ce pa jih boli vse vezano na real madrid in ronalda...napredovala je barcelona v cetrtfinale oni pa se sopirijo kot da so v finalu lige prvakov...karma je tukaj vedno prisotna in tudi letos bo...kdor visoko leta (hejteri) nizko pade...
Kollerik
09. 08. 2020 19.15
-2
Resnica boli, cripso...je pač tako! In kdo se zdaj šopiri? Gre za veselje on popolnoma zasluženi zmagi in ob napredovanju. In ja, karma je prisotna. Smo videli dva dni nazaj.
kritika1
09. 08. 2020 12.37
+13
Barcelona je tokrat igrala solidno. Priti Bavarcem bo slika drugačna zame osebno so ta trenutek oni precej boljši, delujejo homogeno ..., imajo visok ritem igre .. tako da bo zelo zanimiva igra sploh ker je samo ena tekma. Je pa tudi res, da je Napoli krenil preveč pogumno, preveč si je upal in to ga je pokopalo. Barcelona mu je prepustila žogo, kar je redkost in očitno se jim je ta taktika obrestovala.
Kollerik
09. 08. 2020 17.38
+1
Obramba Barce tokrat tako, kot je treba. Obetajoče!
cripstoned
09. 08. 2020 12.26
+15
cestitke barceloni za napredovanje...vceraj so bili boljsi in zasluzeno so napredovali...vceraj je imel napoli pravtako nekaj priloznosti na zacetku to pa je tudi vse...barca jih je na celu z messijem nadigrala in prav je da napreduje barcelona ki lahko v tekmi z bayernom ponudi dosti vec kot pa bi to lahko ponudil napoli...nenazadnje smo tu zaradi nogometa in upam da bo barca se bolj dvignila formo in da bomo gledali odlicno tekmo proti bayernu...
Anticripstoned
09. 08. 2020 12.33
+7
resnicaosvobaja
09. 08. 2020 12.34
+7
Dermeister
09. 08. 2020 12.46
+6
Korl je tudi nekaj pozitivnega o Messiju napisal, vedar je to use kamuflaža.
HondaMM93Champion
09. 08. 2020 12.52
+1
Napiše se "vse". Še nisi osvojil učne snovi 1. razreda OŠ? Bože mili, kaj vse tu komentira...
Frel
09. 08. 2020 13.15
-18
Cripstoned a ti to resno? smo gledali isto tekmo???? Barca včeraj tako posrano premagala napoli da glava boli. Napoli dve vratnici, Barca pa itak videno že velikokrat iz podarjenega penala ter iz posranega gola Messija. Barca včeraj bila zrela za petardo s strani Napolija, ampak je le ta grešil nemogoče. dejstva.
cripstoned
09. 08. 2020 13.24
+8
frel...napoli ni izkoristil svojih priloznosti, barca na drugi strani jih je...glede 1.gola barcelone bi moral biti razveljavljen ampak na drugi strani bi potem gol messija moral obveljati...torej je sel tukaj cakir v korist in skodo barce..penal pa cist kot solza iz hrbta v noge messija ki se je pametno postavil pred kulibalija.....napoli je bil preslab in ce ne izkoristis priloznosti te bodo katalonci kaznovali...zgodilo se je tocno to..sicer pa pustimo sodnike lepo ob strani in glejmo nogomet...sodniske odlocitve bodo pa vecno komentirali nekateri samo z enim ocesom ker na drugega (ko se gre za njihov klub) mizijo...
Dermeister
09. 08. 2020 13.44
+3
Kaj si ti spremljal korl??? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
resnicaosvobaja
09. 08. 2020 12.17
+2
Včerajšnja tekma z nedoraslim Napolijem je bila po Cripstonedu kot dirka vozov v filmu Ben Hur...je vsakič napeto čeprav vsi vedo, kdo bo zmagal ...
cripstoned
09. 08. 2020 12.30
+1
spet ne morete iz svoje koze...napreduje barca za katerega naj bi navijali potem pa 80% komentarjev o meni, juventusu, realu in ronaldotu....ampak kje je tukaj barcelona in veselje zaradi napredovanja barcelone? jaz ga ne vidim...vse kar vidim je to kar vedno znova govorim...vi niste navijaci barce ampak samo hejteri real madrida ....
resnicaosvobaja
09. 08. 2020 12.36
+2
Kollerik
09. 08. 2020 12.45
+0
larionov
09. 08. 2020 12.50
+2
Sej vam je prav povedo... Ste navadni internet navijaci, ko prave tekme se vidl niste v živo...
cripstoned
09. 08. 2020 13.13
-1
larinovo tako nekako...ko je barca uspesna so tukaj in pljuvajo po realu...ko je real uspesen se vedno pljuvajo po realu...barca pa kot krinka pa ceprav vemo vsi da ko bo odsel messi bo z njim odsla velika vecina ''navijacev''....
cripstoned
09. 08. 2020 13.13
-1
pljuvanje po realu se pa bo nadaljevalo preko novih profilov in trditev kako so dolgoletni navijaci bayerna ali tistega ki bo takrat najboljsi....ze videno ze slisano..
Kollerik
09. 08. 2020 14.36
+1
no, zdaj pa se je spet oglasil "pravi" navijač larionov.... on z plavo krvjo in plemiškega stanu.... se opravičujem v svojem imenu in imenu vseh nas "nepravih" navijačev vaša gnada, če sem vas užalil....
larionov
09. 08. 2020 14.39
+0
Zdej vidiš, da si navaden internet navijač... S tem si sebe uzalo ne mene...
Kollerik
09. 08. 2020 19.16
-2
klanjam se, oh gospod "pravi navijač"... klanjam se vam do tal.
Petarda10
09. 08. 2020 12.13
+11
V jok pa na drevo realovcki in fani roncijaaaaaaa GRANDE MESSI
resnicaosvobaja
09. 08. 2020 12.13
+5
Škoda Napolija , ki je imel enake cilje kot Juventus
Dermeister
09. 08. 2020 12.44
+4
Konan
09. 08. 2020 18.09
+0
Lima33
09. 08. 2020 12.01
+17
Bravo za Barco... Pričakovana zmaga... Proti Bayernu bo pa težje, ker teli nemci so napaljeni totalno... Bi rajši vidu, da Barca napreduje, ker Bayerna nikakor ne prenesem... Lewa je igračina in je med top 3 napadalci letos ampak ga primerjat z Messijem nemogoče... Z Messijem ga ni igralca, ki bi se lahko primerjal in sem Barci in verjamem da tudi ostali fouš, da ga imajo...
kritika1
09. 08. 2020 12.41
+7
Primerjava med Messijem in Lewandovskim je možna, vendar vse kar dobimo je, da sta dva povsem drugačna tipa igralcev. Messi kreira, podaja, preigrava ... daje gole ... Lew, zelo malo v kreaciji igre ima pa nos za gol in to je tisto kar ga krasi, zabija iz vseh možnih položajev in je v tej kategoriji res top.
Koronavirusovec
09. 08. 2020 11.47
+6
A je kdo videl roko pri drugem golu messija ko so gol razveljavili??
resnicaosvobaja
09. 08. 2020 12.12
+9
Kollerik
09. 08. 2020 12.37
+4
larionov
09. 08. 2020 12.44
-5
Kje sem jst omeno, da je bla roka... Kolerik internet navijac
cripstoned
09. 08. 2020 13.19
-4
Kollerik
09. 08. 2020 14.37
+2
Inred
09. 08. 2020 11.45
+4
Barca bo v polfinalu.
Dany75
09. 08. 2020 11.44
+14
No,pa sem v nulo napovedal rezultat..in zraven zasluzil se za par gajb.... kvaliteta je prevagala,kot sem napisal...cestitke vsem 'pravim navijacem' Barce, vec kot zasluzeno! 👏😉
Inred
09. 08. 2020 11.43
+13
Spet mojstrovina Messija.
Nimasmisla
09. 08. 2020 11.38
+8
Nekateri ste pač bolani s to hrvaško ali pa se samo hvalite v resnici pa doma noge namakate v lavor še pri športu ne moremo brez cro
ehjaehja
09. 08. 2020 11.38
+6
samomojemnenje
09. 08. 2020 12.19
+3
Zakaj bi se pa človek moral hvaliti s Hrvaško? Saj ni na koncu sveta.
samomojemnenje
09. 08. 2020 11.33
+7
Zdaj pa bayern. Bayerna včeraj nisem gledal, še Barco sem gledal posnetek ponoči, ker sva z ženo potovala v Dalmacijo, ampak očitno je Bayern kljub daljšemu premoru obdržal formo, če je uspel zopet visoko premagati Chelsea. Barca je včeraj igrala zanimivo. Satien je napovedoval pred tekmo posest, potem pa je v bistvu Barca prepustila posest Napoliju. Če tale zmaga za Barco predstavlja dvig samozavesti, zna biti zanimiva tekma. Še vedno mislim, da je Bayern favorit, ampak ena tekma lahko prinese vse. Odvisno bo tudi od dnevne forme in šprtne sreče. Upam samo, da Barca ne pade v kakšen Bayernov mlin, kot lani proti Liverpoolu.
ehjaehja
09. 08. 2020 11.35
+5
a ni nekakšna fora da če greš na hrvaško rabiš biti 2 tedna v karanteni?🤔
borjac
09. 08. 2020 11.41
+5
Bayern : Barcelona boš gledal v karanteni.
Janezcesnik
09. 08. 2020 11.44
-4
samomojemnenje
09. 08. 2020 12.15
+3
Zaenkrat ni karantene. Moraš se prijaviti in račun za plačilo takse velja potem za prihod domov, ker CRO ni na rdečem seznamu Če pa jo dajo,ko si dol, pa moraš v roku 24 ur priti domov.
Kollerik
09. 08. 2020 12.31
+3
and1302
09. 08. 2020 11.31
+6
kje je pa zdaj Ronaldo nic vec o njem ne govorijo
Dermeister
09. 08. 2020 12.45
+4
Kollerika
09. 08. 2020 11.29
-11
znam te puško kad si pištolj bila... premagajo pouprečni napoli pa se messifili že hvalijo provocirajo in žalijo se bomo slišali po tekmi z bayernom ki bo barci pustu take traume da si messi ne bo upau nikoli več nastopit u ligi prvakov. po sramotah z juvetom romo liverpulom bojo zdaj dodali u vitrino še bayern kjer bo lewa dokazau da je messijeu čas potekeu že zdaunaj.
Inred
09. 08. 2020 11.45
+10
Še zmeraj je Messi najboljši. Včeraj je spet čaral.
Petarda10
09. 08. 2020 12.05
+5
Juve se lyon komaj z podarjenim penalom premali za naprej hahahah da so povprecni ligo zmagali za 1 tocko brezveze zgubljati besede hahahahha
Janezcesnik
09. 08. 2020 11.29
+2
Dobra tekma bo verjetno polna sans upam da gre barca naprej ampak sam ena tekma je in bomo vidli kdo bo imel boljsi vecer