Nogomet

Inter napredoval kot drugi, Sevilla ne bo ubranila zmage v Ligi Evropa

Lens, 12. 12. 2023 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kobenhavn proti Galatasarayju in Napoli proti Bragi sta si z zmagama v zadnjem krogu priigrala osmino finala Lige prvakov. Prvo mesto v skupini D je z remijem na Giuseppe Meazzi (0:0) potrdil Real Sociedad, Sevilli pa v skupini B ni uspelo slaviti v Lensu, tako da se lanski zmagovalci Lige Evropa poslavljajo od Evrope.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem 6. kroga Lige prvakov, 2. del
    12:15
    Vrhunci torkovih tekem 6. kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem 6. kroga Lige prvakov, 1. del
    12:29
    Vrhunci torkovih tekem 6. kroga Lige prvakov, 1. del
  • Kingsley Coman povedel Bayern v vodstvo (1:0)
    01:18
    Kingsley Coman povedel Bayern v vodstvo (1:0)

Prvi dan šestega kroga Lige prvakov je bilo najbolj zanimivo v skupini A. Na stadionu Parken sta se med seboj za drugo mesto pomerila Kobenhavn in Galatasaray. Domačim je ustrezal že remi, saj je Bayern na drugi tekmi premagal Manchester United, a so napredovanje v osmino finala potrdili z zmago. 

Edini gol na tekmi je v 58. minuti dosegel Lukas Lerager, ki je v nadaljevanju prejel dva rumena kartona, tako da so danski prvaki tekmo končali v desetih. Kljub temu so v zaključku zdržali vse nalete zvezdniške zasedba iz Istanbula, ki bo po porazu evropsko sezono nadaljevala v Ligi Evropa. 

Na drugi tekmi te skupine je Bayern na gostovanju minimalno ugnal Manchester United, ki je tako osvojil zadnje mesto. Edini gol je sredi drugega dela dosegel Kingsley Coman

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lens končal evropsko sezono Seville 

Že pred zadnjim krogom je bilo jasno, da bo Arsenal osvojil prvo mesto v skupini B, PSV pa bo v osmino finala krenil kot drugouvrščena ekipa skupine. Oba trenerja sta zato močno premešala začetni enajsterici in priložnost ponudila nogometašem, ki v domačem prvenstvu po navadi ne igrajo veliko. 

Arsenal je tik pred koncem prvega dela povedel, ko je Eddie Nketiah natančno sprožil z roba kazenskega prostora. Na začetku nadaljevanja pa je za vodilno moštvo nizozemske lige izenačil Yorbe Vertessen.

PSV - Arsenal
PSV - Arsenal FOTO: Sofascore.com

V Lensu bi Sevilla z zmago še preskočila domačine in si zagotovila tretje mesto ter posledično igranje v Ligi Evropa, a Špancem to ni uspelo. Za domače je v 63. minuti z bele točke zadel Przemyslaw Frankowski. Za napeto končnico je v 79. minuti prav tako z enajstmetrovke poskrbel Sergio Ramos, Andaluzijci pa kljub pritisku niso prišli do zmagovitega zadetka. Globoko v sodniškem dodatku je končnih 2:1 postavil rezervist Angelo Fulgini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Napoli potrdil drugo mesto, Braga v Ligo Evropa 

V skupini C je imela Braga možnost, da bi z zmago še prišla do drugega mesta, a je bil Napoli pred svojimi navijači zanesljiv. Že po prvem polčasu so aktualni italijanski prvaki vodili z dvema goloma prednosti, izid pa se v nadaljevanju ni več spreminjal. 

Napoli - Braga
Napoli - Braga FOTO: Sofascore.com

Na drugi tekmi je Real Madrid v gosteh ugnal berlinski Union, ki je sicer povedel v zaključku prvega dela po golu Kevina Vollanda. V nadaljevanju je Joselu z dvema zadetkoma poskrbel za preobrat. Na 2:2 je izenačil rezervist Alex Kral v 85. minuti, štiri minute kasneje pa je končnih 2:3 postavil Dani Ceballos po podaji Juda Bellinghama

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real Sociedad zmagovalec skupine, Inter drugi 

Zadnji igralni dan skupine D se je odločalo o zmagovalcu in potniku v Ligo Evropa. Vodilni moštvi Inter in Real Sociedad, obe sta imeli pred zadnjim krogom po 11 točk, sta se pomerili na Giuseppe Meazzi, kjer navijači zadetkov niso videli. To pomeni, da so prvo mesto zahvaljujoč boljši gol razliki osvojili Baski. Lanske finaliste tega tekmovanja pa v osmini finala vsaj na papirju čaka zahtevnejši tekmec. 

Na drugi tekmi v Mozartovem mestu je Benfica prišla do zmage z dvema zadetkoma razlike, s čimer je preskočila domače bike na tretjem mestu. Odločilni gol je v drugi minuti sodniškega dodatka dosegel Arthur Cabral

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.