Nogomet

Sevilla po preobratu do zmage nad Baski

Sevilla, 10. 07. 2020 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Nogometaši Seville so na tekmi 35. kroga španskega prvenstva v gosteh premagali Athletic iz Bilbaa (1:2) ter se v boju za Ligo prvakov z zmago po točkah izenačili z madridskim Atleticom. Mallorca je premagala Levante (2:0), na tekmi Eibarja in Leganesa pa golov ni bilo.

Madridski Atletico in Sevilla sta na tretjem oziroma četrtem mestu z enakim številom točk (63), Jan Oblak je z atleti v 35. krogu La lige le remiziral proti Celti iz Viga, tako Atletico kot Sevilla pa imata v boju za Ligo prvakov zdaj šest točk več od petega Villarreala. Medtem ko je Oblak iz Viga prišel brez zmage, je Sevilla v Baskiji na krilih Everja Banege osvojila poln izplen.

Domači so prek Anderja Cape povedli v 28. minuti in Athletic je do 70. minute držal niti v svojih rokah oziroma nogah. Le štiri minute pozneje pa je Argentinec Banega začel preobrat, ko je iz prostega strela s kakšnih 18 metrov zadel zgornji levi kot domačega vratarja, v 74. minuti pa je na 2:1 za goste povišal Munir el Haddadi, ki je zadel z glavo. Andaluzijci so tako dosegli prvo prvenstveno zmago na San Memesu po skoraj 11 letih. Sevilla ima zdaj na lestvici 63 točk, toliko, kot jih je zbral tudi tretjeuvrščeni Atletico, v ospredju sta Real (77) s tekmo manj in Barcelona (76).

Nogometaši Mallorce so na domačem igrišču premagali Levante z 2:0  in ohranili upe na obstanek v družbi najboljših, medtem ko je že jasno, da se Espanyol poslavlja in bo drugo leto igral v drugoligaški konkurenci. Za zasedbo z Balearskih otokov sta zadela Cucho Hernandez v 40. in in Takefusa Kubo v 84. minuti. Na drugi tekmi sta se Eibar in predzadnji Leganes razšla brez golov.

Nogometaši Seville so po dolgih letih zmagali v Bilbauu.
Nogometaši Seville so po dolgih letih zmagali v Bilbauu. FOTO: AP

Izidi:
Eibar - Leganes                    0:0
Mallorca - Levante                 2:0 (1:0)
Athletic Bilbao - Sevilla          1:2 (1:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
10. 07. 2020 10.13
+1
Bravo za predstavo obeh..Aupa Athletic in Vamos Sevilla