Nogomet

Sežanci Olimpiji izmaknili vezista, okrepitev prišla tudi iz Grčije

Sežana, 30. 07. 2020 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
1

Prijetno presenečenje letošnje sezone Prve lige NK Tabor Sežana v kratkem poletnem premoru ne počiva. V svoje vrste so Sežanci iz Olimpije zvabili 19-letnega talentiranega vezista Jakoslava Stankovića, iz druge grške lige pa je prišel še 25-letni Christos Rovas.

Jakoslav Stanković
Jakoslav Stanković FOTO: Nk Tabor Sežana (Matej Glavina)

19-letni Jakoslav Stanković je produkt Olimpijine šole, zanj pa naj bi se ogrel kar trener Tabora, legendarni Mauro Camoranesi. Stankovića sicer zastopa agent Uroš Sladojević, ki se uveljavlja na trgu agentov, v preteklosti pa je že skrbel za izjemnega ameriškega napadalca Kyriana Nwabuezeja, a je tedaj Nigerijec moral ligo zapustit zaradi zdravstvenih težav. Olimpija je tako izgubila zanimivega talenta, za katerega poznavalci pravijo, da ima podobne stil igre kot Josip Iličić. Preteklo, skrajšano sezono je igral za Olimpijine mladince in na 16 tekmah zabil tri zadetke. S Sežanci je podpisal do konca sezone 2022/23. 

Agent Uroš Sladojević je v preteklosti že skrbel za odličnega Kyriana Nwabuezeja, zdaj pa je v Tabor 'spravil' Stankovića.
Agent Uroš Sladojević je v preteklosti že skrbel za odličnega Kyriana Nwabuezeja, zdaj pa je v Tabor 'spravil' Stankovića. FOTO: 24ur.com

Prišel tudi grški napadalec Rovas
Poleg Stankovića se je Tabor okrepil tudi s 25-letnim Christosom Rovasom. Grški napadalec je v Sežano prišel iz vrst grškega drugoligaša Doxe Dramasa. V zadnjih treh sezonah je za omenjeni klub po navedbah iz Sežane dosegel 40 golov na 73 tekmah. V letošnji sezoni je odigral 17 tekem in dosegel šest golov. Kariero je 25-letnik začel pri Panserraikosu. Rovas je tretja okrepitev Tabora za prihajajočo sezono. Pred tem je Kraševce okrepil tudi Španec Gaston Alonso, ki je igral v mladinski šoli Valencie.

Tabor je minulo sezono končal na sedmem mestu prvenstvene lestvice, novo, ki se začne 12. avgusta, pa bo začel proti novincu v Prvi ligi Telekom Slovenije Kopru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOdOvce
31. 07. 2020 10.52
+4
Strah in trepet naših "velikanov" iz MB in LJ. S takim kadrovanjem pa znajo v prihodnosti presenetiti še bolj. Privoščim, da bo liga spet malo bolj gledljiva, morda pa nam uspe pogledat kako tekmo celih 90 min brez da zaspiš :D