Nogomet

Abraham dosegel dva gola v 101 sekundi

London , 21. 12. 2020 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnjo tekmo 14. kroga angleškega prvenstva sta odigrali moštvi Chelseaja in West Ham (3:0). Gostitelji so hitro povedli, v 10. minuti je bil uspešen Thiago Silva, odločitev o zmagovalcu pa je dokončno razrešil Tammy Abraham z dvema zaporednima goloma v zaključku tekme.

Veselje nogometašev Chelseaja ob golu Thiaga Silve.
Veselje nogometašev Chelseaja ob golu Thiaga Silve. FOTO: AP

Chelsea je izgubil zadnji dve tekmi v Premier League, zato so so Londončani zelo želeli zmage, da prekinejo ta niz. Trener domačih Frank Lampard je tekmo začel z naslednjo postavo: Edouard Mendy, Cesar Azpilicueta, Kurt Zouma, Thiago Silva, Ben Chilwell, N'Golo Kante, Jorginho, Mason Mount, Christian Pulisic, Tammy Abraham, Timo Werner.

Chelsea je dobro začel dvoboj, že v 10. minuti je za vodstvo zadel Thiago Silva po strelu z glavo. Kazalo je, da so domači povišali vodstvo v 16. minuti, ko je gol dosegel Tammy Abraham. Stranski sodnik je dvignil zastavico, ker je žoga pred tem Cesarju Azpilicueti ušla čez črto in ostalo je pri minimalnem vodstvu, tako se je končal prvi polčas.

V drugem polčasu so navijači doma dolgo čakali na novo spremembo izida in dočakali nato kar dva gola v pičlih 101 sekundi. Toliko je potreboval Abraham, da je dvakrat premagal vratarja Lukasza Fabianskija, najprej v 78. in nato še v 80. minuti. To je bil tudi končni izid tekme, pred koncem je Timo Werner zadel še prečko, Chelsea je vpisal tri točke in se prebil na peto mesto v Premier League.

Na drugi tekmi je Burnley premagal Wolverhampton z 2:1, gola sta dosegla Ashley Barnes in Chris Wood, za goste je bil iz enajstmetrovke v zaključku tekme uspešen Fabio Silva.

Statistika tekme Chelsea - West Ham
Statistika tekme Chelsea - West Ham FOTO: Sofascore.com

Izid:
Chelsea - West Ham 3:0 (1:0)
Silva 10., Abraham 78., 80.

Burnley - Wolverhampton 2:1 (1:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sisli288
22. 12. 2020 12.32
+3
lampard bo mogel pomisliti kaj bo z havertzom in wernerjom. Fanta sta čisto zmedena in nesamozavestna, kar je vrjetno posledica da ne igrata na svojem primarnem položaju