Nogomet

Simeone: (Ne)rokovanje s Kloppom? O tem se preveč in po nepotrebnem govori

Madrid, 20. 10. 2021 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V vrstah madridskega Atletica lahko upravičeno obžalujejo izgubljen obračun 3. kroga v elitni Ligi prvakov proti Liverpoolu (2:3), ki se je na stadionu Wanda Metropolitano predstavil v zelo dobri luči. Kot je po tekmi dejal strateg 'Atletov' Diego Simeone, je bilo kaj takega tudi pričakovati, saj gre po njegovem mnenju za "sijajno zasedbo, ki je v bližnji preteklosti svoje tekmece že znala premagovati z velikim številom doseženih zadetkov".

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 2. del
    13:14
    Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 1. del
    12:37
    Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 1. del
  • Zadetek Mohameda Salaha
    00:58
    Zadetek Mohameda Salaha
  • Izenačujoči zadetek Griezmanna
    01:15
    Izenačujoči zadetek Griezmanna
  • Prvi zadetek Atletica
    00:50
    Prvi zadetek Atletica
  • Drugi zadetek Liverpoola
    01:02
    Drugi zadetek Liverpoola
  • Prvi zadetek na tekmi. Salah povedel Liverpool v vodstvo z 2:1
    00:37
    Prvi zadetek na tekmi. Salah povedel Liverpool v vodstvo z 2:1

 

Diego Simeone je bil tako ali drugače v središču zanimanja tako nemške kot španske javnosti, saj se med drugim po zaključku obračuna ni želel rokovati s kolegom na drugi strani, Jürgenom Kloppom.

"O tem se preveč in po nepotrebnem govori. Sem tip človeka, ki se nemalokrat ne rokuje s svojim kolegom takoj po zaključku tekme. Tega pač preprosto ne maram in tudi ni zdravo ne za zmagovalca ne za poraženca. V vsakem primeru pa ne gre za nič osebnega, daleč od tega," je po porazu z Liverpoolom večkrat poudaril strateg Atletica, ki je bil kljub ničli zadovoljen z igro svojega moštva. "Ponosen sem na igralce, da so se po zaostanku 0:2 dokaj hitro uspeli vrniti v tekmo, najbolj pa obžalujem smrtno priložnost, ki smo jo zapravili pri izidu 2:2. Če bi tedaj zadeli, je vprašanje, kako bi se srečanje odvijalo naprej," je ključne trenutke dvoboja povzel Simeone in se v nadaljevanju dotaknil tudi zasedbe z Anfield Roada. "O njih se ve vse. So izjemna zasedba, ki v dozdajšnjem delu sezone spominja na igre izpred dveh let, ko so tekmece premagovali z lahkoto in visoko razliko v zadetkih. Mi smo se jim dobro postavili po robu, a so v tem trenutku učinkovitejši od nas. To je bil tisti jeziček na tehtnici na tokratni tekmi," je Liverpoolu popihal na dušo Diego Simeone.  

Diego Simeone ne vidi nič slabega v tem, da takoj po tekmi ni segel v roke stanovskemu kolegu Jürgenu Kloppu.
Diego Simeone ne vidi nič slabega v tem, da takoj po tekmi ni segel v roke stanovskemu kolegu Jürgenu Kloppu. FOTO: AP

O izključitvi Antoina Griezmanna, potem ko je ta s podplatom v obraz udaril Roberta Firmina, prav tako ni želel izgubljati besed. "Redko komentiram sodniške odločitve in jih tudi tokrat ne bom. Če se je sodnik tako odločil, potem bo že držalo, da je bil to prekršek za rdeči karton. Enajstmetrovki? Tudi tu bom ostal zvest sebi in ne bom komentiral sodniških odločitev. Je že moralo biti tako," je bil kratek in jedrnat argentinski strokovnjak.

Po polovici odigranih tekem rednega dela v skupini B je bolj ali manj jasno, da bo najboljše izhodišče pred začetkom februarskih izločilnih bojev pripadlo Liverpoolu, ki ima na svojem 'kontu' popoln izkupiček (9 točk), medtem ko imata Atletico in Porto trenutno enako število točk (4), a so Portugalci na tretjem mestu zaradi slabše razlike v doseženih in prejetih zadetkih. Zadnjeuvrščeni AC Milan pa z ničlo bržkone svoje evropske sezone ne bo prenesel v pomlad.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mother Russia
20. 10. 2021 18.16
+0
Ne rokovanje je odraz splošne kulture. Ko vidiš 50 letnika, kako se drži za testise in skače ob igrišču kot kakšna opica, je vse jasno...
Nimasmisla
20. 10. 2021 16.56
+5
jaz sem vedno segel nasprotniku v roko tudi če sem izgubil
gullit
20. 10. 2021 15.58
+5
Dobre tekme so bile vceraj. Tudi Psg pa Leipzig je bila zanimiva. Drugače pa sramota za sportklub toliko programov imate pa niste predvajali Ajax Borussia Dortmund.
ehjaehja
20. 10. 2021 14.40
+5
Simeone velik arogantnež ter provokator od vedno žal. Že kot igralec:) Spomnem se tiste tekme proti Juvetu ko so zmagali doma 2:0 kakšne je počel no potem pa je prišel na vrsto Cr7.
User792410
20. 10. 2021 14.24
+3
Pred začetkom je bilo rokovanje in "prijateljski" pozdrav in to je dovolj, saj Simeone domala ne po vsaki tekmi, še posebno, če so Atleti poraženi, prvi zgasne v garderobe. Sicer pa je bil sinočnji poraz bolj plod neumnosti in neizkoriščenih priložnosti Atletov in okoliščin na katere niso imeli vpliva, kot pa plod premišljene igre Redsov...
Kollerik
20. 10. 2021 14.22
-4
Razumljiva jeza Simeonea, ko pa jim je zmaga ali vsaj remi dobesedno izpolzel iz rok.
JOSEPH HAYDN
20. 10. 2021 14.04
-1
Simeone jokica, če bi bilo obratno bi pa jokal kakšen je Klopp
AntiFarseloncek
20. 10. 2021 13.14
+6
kdor je porazen ima pravico da se jezi 😜
štajerc65
20. 10. 2021 12.48
-2
Ja in zakaj bi moral dat roko. Kaj pa korona?
giovanni2
20. 10. 2021 14.00
-4
V bistvu ne bi smel. To je eden glavnih protikoronskih ukrepov.
modelx
20. 10. 2021 14.14
+3
kaj še, če bi mu prenesel cifizla. bogve kaj dela celo tekmo z rokami v žepu.