Nogomet

Simeone le dočakal ligaško zmago nad Barco, Messi izgubil kar 23 žog

Madrid, 22. 11. 2020 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Madridski Atletico s slovenskim vratarjem Janom Oblakom še naprej drži odlično formo v državnem prvenstvu, na katerem so rdeče-beli iz španske prestolnice v soboto zvečer premagali tudi aktualno podprvakinjo Barcelono (1:0). Katalonci kljub podjetnejši igri od domačinov niso našli poti do Oblakove mreže, spet pa je v oči bodla slaba predstava kapetana Lionela Messija.

Lionel Mesi (na fotografiji) med sobotnim obračunom z Atleticom.
Lionel Mesi (na fotografiji) med sobotnim obračunom z Atleticom. FOTO: AP
Večer v Madridu sta Barceloni zagrenili tudi poškodbi Gerarda Piqueja in Sergija Roberta. Srednji branilec Pique je na robu solz zapuščal zelenico s poškodovanim kolenom, a so bile prve ocene klubske zdravniške službe vzpodbudne in so govorile zgolj o nategnjenih in ne strganih kolenskih vezeh. Kasnejši pregledi so pokazali, da si je Pique deloma natrgal sprednjo križno vez, zato bi njegovo okrevanje lahko trajalo več mesecev, veliko pa bo odvisno od uspešnosti operacije oziroma tega, če bo slednja sploh potrebna. Roberto je s poškodbo stegenske mišice prav tako že odigral zadnjo tekmo letošnjega leta in naj bi se vrnil po dveh mesecih.

Barcelona je izgubila že tretjič na osmih ligaških obračunih aktualne sezone. Katalonci so večer sklenili na desetem mestu na lestvici, kjer z 11 točkami že za ogromnih devet zaostajajo za Atletico Madridom. Madridčani s petimi branilci v zadnji vrsti gostom niso dovolili veliko priložnosti, da bi ogrozili vrata Jana Oblaka, sami pa so v prvem polčasu resno zapretili s poskusoma Saula Nigueza (odlična obramba Marc-Andre ter Stegna) in Marcosa Llorenteja, ki ga je ustavila prečka.

Barca je predvsem v zaključku polčasa zaigrala bolje, a razen poskusov Antoina Griezmanna, ki je s težkega položaja po predložku s strani streljal prek gola, in pobega Messija, ki se je končal z nenevarnim strelom po tleh v roke slovenskega vratarja, ni pretila. Za nameček je v zadnji akciji polčasa po izgubljeni žogi Gerarda Piqueja globoko na nasprotni polovici sledil hiter protinapad Atletica, ki ga je s preigravanjem Ter Stegna v prazno mrežo uspešno zaključil Yannick Ferreira Carrasco, potem ko je nemški vratar nerazumljivo želel posredovati okoli 40 metrov od svojega gola.

'Velika ekipa ne more prejeti takšnega gola'
"Kot vsak trener sem odgovoren jaz. Še naprej bom zaupal igralcem, ki jih imam, a so stvari, ki jih moramo izboljšati v obrambi in v napadu. Moramo začeti zmagovati v nizu," je dejal trener Barcelone Ronald Koeman, ki ni skoparil s kritikami na račun precej komično prejetega gola, ki je na koncu tudi odločil zmagovalca.

"Zaskrbljujoče je, da smo na takšen način prejeli gol v sodnikovem podaljšku prvega polčasa," je dodal Koeman."Velika ekipa ne more prejeti takšnega gola. To se ne more zgoditi. Ne želim posamično kriviti igralcev. To je trenutek, v katerem ne smeš nikoli prejeti gola, ko imaš žogo. To je bil velik udarec, ker smo v prvem polčasu odigrali dobro. Nadzirali smo igro. Vemo, da je težko ustvarjati priložnosti proti Atleticu, a pri izidu 0:0 je povsem drugače. Razlika (v točkah, op. a.) je velika, a do konca prvenstva je še precej tekem. Vemo, da je vsaka tekma težka. A po tej tekmi nam mora zdaj res uspeti dober niz."

Statistika tekme Atletico Madrid – Barcelona.
Statistika tekme Atletico Madrid – Barcelona. FOTO: Sofascore.com

Simeone: Ne vidim podobnosti s sezono 2013/14
To je bila celo prva zmaga Atletica v prvenstvu nad Barcelono po letu 2010 in torej tudi prva pod taktirko Diega Simeoneja, ki je proti Kataloncem veliko boljši izkupiček beležil v pokalnih tekmovanjih. Številke, ki jih trenutno dosega Argentinčevo moštvo, so vsaj primerljive, če ne celo boljše od šampionske sezone 2013/14, ki se je končala z odločilnim remijem na Camp Nouu (1:1) v zadnjem krogu in uvrstitvijo v finale Lige prvakov. Atletico zaseda drugo mesto na lestvici, kjer ima enako število točk (20) kot vodilni Real Sociedad, a v žepu še tekmo manj.

"Ali vidim podobnosti s šampionsko sezono? Ne, ne vidim," je povsem pričakovano in v svojem slogu evforijo miril Simeone. "Najpomembnejša stvar je napredek tolikšnega števila igralcev v primerjavi s prejšnjo sezono. To lahko vidite. Potrebujemo vse, potrebujemo Felipeja, ki ne dobiva veliko minut, potrebujemo (Renana) Lodija, ki je za nas pomemben igralec, (Geoffrey) Kondogbia je prišel, Saul Niguez napreduje, (Angel) Correa kaže izjemen napredek, sploh pa še nismo omenili (Joaa) Felixa ali tistega, kar je storil Diego Costa, ko je prišel v igro za 15 minut. Gre za celotno skupino igralcev."

Messi s 23 izgubljenimi žogami odigra tekmo za pozabo
Že pred začetkom sezone je bilo veliko govora o prihodnosti Lionela Messija pri Barceloni, potem ko se je Argentinec zapletel v javno prerekanje s klubom, ki mu nato ni dovolil oditi kljub drugačni razlagi klavzul v kapetanovi pogodbi. Po sobotni predstavi v Madridu bo (ne)zadovoljstvo Južnoameričana v Kataloniji pod še večjim drobnogledom, saj madridskemu dnevniku AS ni ušlo, da je izgubil kar 23 žog.

"To je osupljiva številka, če dodamo, da je na vsej tekmi izvedel le 36 uspešnih podaj. Njegova podoba po tekmi, ko je v birokratskem slogu odšel in sprejel nov poraz, je odsev podobe ekipe, ki je zdaj vajena neuspehov, in nogometaša, ki je bil desetletje odločilen iz kroga v krog, zdaj pa je na gostujočih tekmah postal neviden. Izven Barcelone ni v celotnem letu 2020 dosegel niti enega odločilnega gola, to pa je podatek, ki se ne sklada z njegovim slovesom in dejstvom, da je osvojil zadnjo zlato žogo," je bil neusmiljen AS.

Omenjajo tudi njegovo izjavo ob povratku z reprezentančne akcije Argentine ("Naveličan sem, da sem za vse v klubu kriv jaz!"), ki je presenetila marsikoga. Dodajajo, da je največja težava Barcelone zdaj ta, da so se nesoglasja v klubu prek Messija začela kazati tudi na zelenici.

Bo posnemal Ronaldinha?
"(Zelenica, op. a.) pa je tudi edina, ki v nogometu ne laže," so bili poetični v španski prestolnici, kjer je Messi sicer nazadnje zabil odmevnejši gol na gostujoči tekmi decembra lani, ravno proti Atleticu, ko je bilo 1:0 za Barcelono. "Ekipa potrebuje kapetana, vodjo, zastavonošo in vzor, ki mu je treba slediti. V tem trenutku pa Messi ne sodeluje s svojimi goli in potezami, ki bi ta proces rekonstrukcije Barce olajšali. Ali pa da bi če že razmišlja o odhodu klub vsaj ostal v boljšem stanju z mladimi, kot so Pedri, Ansu (Fati), (Sergino) Dest ali (Francisco) Trincao, ki bi jim olajšal delo. Messi to pozna. On je prišel v klub, ki je preživel leta pekla in kjer so številni delali za to, da bi njegov prihod v sezoni 2004/05 minil čim bolj neboleče. Med njimi je bil tudi Ronaldinho. A v tem trenutku je 'primer Messi' dosegel tudi zelenico," dodaja AS.

Dodali so, da zdaj Messi v dresu argentinske reprezentance kaže morda celo boljše predstave kot v dresu Barcelone, potem ko je bil skozi celotno kariero pogosto na udaru kritik ravno v domovini, kjer pa je nazadnje zelo dobro odigral tudi kvalifikacijski obračun za nastop na SP 2022 proti Peruju (2:0).

"Naveličan je tega, da je težava za vse, odigral pa je grozno tekmo na Wandi. V Argentini zagotavljajo, da v Barceloni Messija ne razumejo. To je problematičen trikotnik z volitvami v ozadju, pojavljajo pa se dvomi, kaj je v tem trenutku najboljše za prihodnost Barce. Victor Font, eden izmed kandidatov (za predsednika, op. a.), poziva k 'novemu ognju'. Pa tudi k združitvi znamk Barce in Messija za vedno. Težko je vedeti, ali je to v tem trenutku sploh mogoče," je v analizi Messijeve igre še zapisal AS.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (132)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
23. 11. 2020 13.25
+0
Ne vem, zakaj tako poveličujejo in kujejo v zvezde tega Pedrija? Jaz v njem (vsaj zaenkrat) ne vidim prav nobene dodane vrednosti...Da ne omenjam Trinkaa. Razprodali oz. nagnali so igralce kot so Thiago Alcantara, Rafinha, Pedro itd, itd... Pa to so ja bili vsi nogometni geniji za to, kar ima danes Barca???
BellaCiao
23. 11. 2020 10.17
+5
Barcelona ni niti bleda senca kluba, ki je včasih USTVARJAL igralce, danes pa kupuje in kupuje brez jasnega načrta in strategije. Tipičen primer kako se ubije klub! Poleg tega Messi ni več tisto kar je bil in graditi ekipo okoli igralca v zatonu nima smisla.
Nimasmisla
23. 11. 2020 08.12
+3
če me šef prisili nekaj delat kar ne želi ponavadi slabo opravim
Vladimir.Krutov
22. 11. 2020 20.35
+7
Nogomet je umetnost....kupite si žogo povabite prijatle in poskusite preigrat enega dva tri igralce in premagati še nakoncu vratarja...pa da vas vidim....blatite messija...ronalda...maradona pijanec drogiranec...neymar padavičar....kje si jemlete pravico....uživajte vaak v svojem idolu...večno nihče ne igra....vsak teden umre kakšen legendarni igralec ali je hudo bolan...in ko se spomnim ko sem bil mlad in jih gledal se zavedam kako čas hitro beži.....
Chaparral
22. 11. 2020 20.28
+1
Ter Stegen je poskusil kopirati Neuerja ..... tu je še šminker Pique .....eh, eh
alien8potnik
22. 11. 2020 19.50
+6
hm, tole je huda kriza. real je slab, barsa je v katastrofalnem stanju. moram siver rečt, da je barsa igrala lepo na oko. a vseeno ni ta prava. nekaj zmanjka. so pa atleti zelo dobri. material za prvake letos, po mojem. rm me je razočaral (spet). čestitke villarealu.
Johnny_J
22. 11. 2020 20.03
+0
Če ti je to bila lepa igra na oko, potem bi se pod pepovo tikitako zaljubil v barco.
Kollerik
22. 11. 2020 21.19
-5
Zmaga ATM z veliko sreče in s smolo Barce. Toda točke štejejo!
Lima33
22. 11. 2020 21.26
-5
Real obupen in nikoli slabši kot je sedaj... Nič od nič in še vedno mi ni jasno kako so Barco premagali in škoda da so jo, ker bi Zizu takrat spakiral kufre... Taka Barca kot je ima lepšo in zanimivejšo igro kot Real... Na bruhanje mi pa gre ko vidim prevaro Vinko, da igra to pa je sramota...
denis pohoric
22. 11. 2020 18.38
+7
pa saj messi ze celo sezono prakticno igra, ker mora...saj se mu ze na obrazi vidi, da je brez volje in motivacije...pa se vedno vsi mislijo, da bo reseval barco...barca se nekaj let nebo osvojila nicesar...ce naredijo popolno prenovo ekipe, bo trajalo nekaj let, ce pa ne pa se vec....atletom pa se enkrat cestitke...trenutno ni nobenega konkerenta razen sociedada, ki pa nevem kako dolgo bo zdrzal pri vrhu.
-2
upam da gre uefsalona cim prej v stecaj ker teh posilstev messija se jest ne morem gledat kaj sele navijaci barce
Od Halerja ati
22. 11. 2020 19.05
+1
mourinho nikoli ni ned top 50. NIKOLI premaguje ssmo tretjerazdredne klube. naj gre v penzijo ker ga ne morem gledat. kako more bit šele tebi
Johnny_J
22. 11. 2020 20.06
+0
Domenj zakaj mu daješ gorivo za take provokacije. Ignoriraj, sploh ga ne beri in priporočam ti, da se istega nasveta držiš tudi pri pacientih halar, cripstoned pa še nekaj jih je, nevem točno kateri saj jih preskočim in ne berem.
RMadridd
22. 11. 2020 18.19
+3
Mislim, da je od vseh tekmah, ki so včeraj igrane največji poraženec Obrez. Mislim da ta ni čisto pri sebi, kako je prenašal tekmo reala in kako je poniževal igralce barce je to dno dna. Edino opravičilo zanj je to da je res mo. ten. Vse drugo je za obsojo. Ni mi pa jasno, da mu je to dovoljeno in da ni sankcioniran.
alien8potnik
22. 11. 2020 19.51
+4
manucao
22. 11. 2020 20.47
+3
Assailant
23. 11. 2020 11.22
+1
bolj škandalozno kot sama igra barce in reala ne more bit :)
-3
Dobro messi prenasa ta posilstva se meni se malo smili ampak kaj cmo zal je messi tretjerazredni igralec zato nikoli ni med top 50 vseh casov nikoli
Od Halerja ati
22. 11. 2020 18.09
+3
tako kot Mourinho. zato nikoli ne bo med top 50. NIKOLI. Messii, Pep in Barca sta posilila real z Mourinhom 5:0. se zej jih rita pece...
Od Halerja ati
22. 11. 2020 18.09
+3
Od Halerja ati
22. 11. 2020 18.09
+2
Konan
22. 11. 2020 19.34
-2
Vladimir.Krutov
22. 11. 2020 17.14
-1
Po komentarjih sodeč je nogomet za nekatere pretežak šport....enostavno nimaš kaj komentirat če je poplava norcev ki osnov športa in ekipnega duha ne poznajo....ali se spustiti na nižji nivo ali samo brati komentarje in si misliti....ali je to sploh možno...
igyyp
22. 11. 2020 15.33
+8
Berem malo odspodaj, komentarje vas vseh, ne vem kaj naj rečem. Lastni navijači Barce terate Leo Messija ven, pa ni nič kriv. Kdo mu je včeraj kaj pomagal, mu dal eno uporabno, žogo, ki jih on deli ostalim. Ja Bartomeu je pa res kriv, smola še s Piqujem z poškodbo. Marsikdo bi si želel, igralca, kot je Leo. Pa sem navijač vsi veste koga. Cela ekipa mora delat, ne samo Leo, samo čakajo, ej to tako ne gre. Boljše naj Barca razmisli, da ga obdrži, in reši z dejanskimi, krivci, ne pa po njem bum. Ker trener Barce nima pojma nobenega, sploh pa ne ve kaj z tako ekipo počet. Piqueju pa čimprej, da sanira poškodbo.
Janezcesnik
22. 11. 2020 16.54
+2
Konan
22. 11. 2020 19.48
+1
Nobeden ga ne tera, saj pa hoče ja sam it drugam igrat ker ima vsega pol kufer
Kollerik
22. 11. 2020 19.54
-2
Katerih to vseh nas? In kaj zdaj hočeš napisat, je torej Bartomeu zate kriv, ali ni? Kolikor vemo, je kriv marsičesa!
Johnny_J
22. 11. 2020 19.57
+0
Pa kako bo, če je igral z Robertom v vezni liniji, Ven je dal Pedria in noter nevidnega coutinha? Res pa je, da je Messi odigral eno slabših partij v svoji karieri. Če si slučajno mislil mene, sem le izpostavil problem, ki ga je naredil bartomeu in ko je spet govora o ponudbi MC, bi morda bilo dobro razmisliti o ponudbi, saj nihče ne garantira, da poleti nebo odšel zastonj. Če ga dajo sedaj za 50mil,je tukaj še prihranek na njegovi plači in dodatek za zvestobo, kar bi lahko obdržalo klub nad mejo bankrota. Zagotovo si nihče ne želi odhoda Messija, kot sem že pisal kak dan nazaj, je še vedno dodatna vrednost, kar se je lepo videlo na tekmi z betisom. Ampak človek ni z glavo pri nogometu in to se vidi iz vesolja.
igyyp
23. 11. 2020 11.41
Nobenega nisem mislil, nekatere, nobenega nisem poimensko poimenoval, tiste, ki mislijo, da je Messi kriv, eno figo je on kriv. Trener pojma nima, Messi pa sam ne zmore, kako šele premagat en ATM, ki vsi vemo, kolko se znajo branit.
-5
messi je zal igralec majhnega kova igra lahko samo proti sestorazrednim ekipam ko pa pridejo vrhunske ekipe pa ponikne oz tko kot vceri zato ni in nikoli ni med top 50 vseh casov nikoli
-3
veliko je igralcev v zgodovini nogometa katerim messi se copack ne more pucat
Janezcesnik
22. 11. 2020 17.15
+2
Ti se se z mravljo po pameti nemors primerjat
beauceron
22. 11. 2020 17.46
+0
Se vedno boje kao posilstva na igrišču kot pa posilstva od Ronalda pa pol placuje da lahko se prosto po svetu placuje
-2
mali messi se mi kar malo smili ker mora prenasati vsa ta posilsta zato ni in nikoli ne more biti med top 50 vseh casov nikoli
Trend01
22. 11. 2020 14.33
+5
Znan je rezultat Piquéjevega pregleda. Prišlo je do hujše poškodbe desnega kolena. Notranji ligament je zelo poškodovan, nekoliko manj zunanji. Pričakuje se 3 do 5 mesecev okrevanja. Smola.
Johnny_J
22. 11. 2020 15.24
+4
Sej se je videlo že po tem, kako je odsepal iz igrišča, da je resna zadeva in glede na njegova leta, lahko razmišlja o koncu igranja na tako visokem nivoju. Bartomeu mu je pa podaljšal pogodbo.
Konan
22. 11. 2020 19.37
-5
Hvala ker si nas razsvetlil ker mi ne bi izvedeli tega na fcb strani, res klanjamo se ti gospod trend
Jetski
22. 11. 2020 13.34
-1
Messi preživeti igralec😤samo še brezvezne prepire dela v slačilnici😤
olimpija007
22. 11. 2020 13.32
+2
Tudi lengletova zapravljena priloznost po podaji messija je nekaj kar se ne greši...
olimpija007
22. 11. 2020 13.31
+6
Tudi statistika ostalih je porazna ... vezne linije prakticno ni... messi je od svojih soigralcev v napadu na celi tekmi dobil 9 podaj...
Johnny_J
22. 11. 2020 13.18
-1
Celotno situacijo z Messijem in položaju kluba v finančnem smislu, je bartomeu res dodobra zhebal. Žalostno je, da si kot navijač barce počasi želiš, da najboljši nogometaš vseh časov, zapusti klub zavoljo obstanka kluba. Bartomeu in Zmrda sta bff