Nogomet

Simeone po dramatični zmagi: Favoriti? To ni trenutek za razmišljanje

Elche, 02. 05. 2021 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Atletico je "visel" tudi na gostovanju pri Elcheju, zmago Jana Oblaka in soigralcev pa je rešila vratnica, ki jo je z enajstih metrov v izdihljajih tekme zadel Fidel Chaves (1:0). Pred gostovanjem na Camp Nouu je tako Atletico ubranil vodilni položaj na lestvici in štiri kroge pred koncem ostal v najboljšem položaju za osvojitev naslova.

Simeone (na fotografiji) je z varovanci storil velik korak proti drugemu naslovu državnega prvaka v tem tisočletju.
Simeone (na fotografiji) je z varovanci storil velik korak proti drugemu naslovu državnega prvaka v tem tisočletju. FOTO: AP

"To so ključni trenutki in vsaka zmaga je izjemno pomemben korak," je po tekmi v Elcheju dejal Atleticov trener Diego Simeone. "Odigrali smo izvrsten prvi polčas, enega najboljših po zares dolgo časa. Prednost bi morala biti višja, ker pa se to ni zgodilo, smo po 15 minutah drugega polčasa prenehali napadati. Tudi zanje je bilo v igri veliko, na koncu tekme pa so pritisnili, zgodila se je tista akcija, ko se je zatresla prečka, eno priložnost je imel Joao Felix, nato pa je prišla akcija (Kierana) Trippierja, ko ni bilo igre z roko, a dobro ... Zelo sem zadovoljen s tem, kako so šli moji igralci v tekmo in z njihovim trudom."

Atletico je v prvem polčasu povedel z golom Marcosa Llorenteja, nato pa za vse tri točke kljub omenjenim priložnostim trepetal do zadnjih trenutkov. Fidel Chaves je zapravil strel z enajstih metrov, Jan Oblak je "prebral" njegovo namero, a bil prekratek, na njegovo srečo pa je žoga zadela okvir vrat.

"Na tej ciljni ravnini bi se osredotočil na pozitivne reči, ker je negativnih malo," je nadaljeval Simeone. "Veliko je bilo pozitivnih, izvrsten (Yannick Ferreira) Carrasco, zadaj dobri (Mario) Hermoso, zelo odločna (Stefan) Savić in (Jose Maria) Gimenez, izjemna tekma (Geoffreyja) Kondogbiaja, (Luis) Suarez je spet igral več kot 80 minut po svoji poškodbi in to so zdrave reči za ekipo. Zdaj pa na delo prihodnji teden z velikim navdušenjem pred tem, kar je še pred nami." 

Statistika tekme Elche - Atletico Madrid.
Statistika tekme Elche - Atletico Madrid. FOTO: Sofascore.com

'Takšno veselje, kot da bi dosegli gol'
Na vprašanje, kdo je pred zaključkom prvenstva favorit, je Simeone odvrnil: "To ni trenutek za razmišljanje, to je trenutek za dejanja."

Ko je sodnik v izdihljajih tekme pokazal na belo piko, Simeone trdi, da ni izgubil vere v srečen razplet, dodal pa je tudi, da "ne verjame", da njegova ekipa čuti pritisk v boju za končno zmago.

"Do 75. minute ekipa ni trpela, ko pa ne zaključiš tekme, potem že veš, da je pri izidu 1:0 nevarno in da lahko izgubiš točki, ki sta odločilni. To je trenutek za delo. Dejanja je potrebno uprizoriti na igrišču, da se ekipa izboljša, igra z navdušenjem in borbenostjo, tako, kot sem si predstavljal, ko sem prišel k Atleticu. Kaj sem si mislil, ko je sodnik dosodil enajstmetrovko? Da bo (Oblak, op. a.) strel ubranil in da se bo vse razpletlo pozitivno. Ko je zgrešil, sem doživel takšno veselje, kot da bi dosegli gol," je sklenil Simeone.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rdeča kapica69
02. 05. 2021 21.11
+2
Atletico bo zmagal Barco. Barca letos izgubila vsako tekmo proti top10 klubom v Evropi. Tonejo kot Titanic počasi a vztrajno:))
cripstoned
02. 05. 2021 17.56
+6
simeone in atleti se lahko samo zahvalijo fidelu in vratnici da ostajajo v borbi za naslov... meni je smesno na kaksen nacin je letos atletiko prvi...ko gledas tekme atletov in kako igrajo njihovi nasprotniki je vse jasno...dejstvo je da proti realu in barci nasprotniki igrajo na noz in na vso moc... proti atletom pa ena sama komedija od nogometa.... ce zraven dodamo se razpored je tufi marsikaj jasno... laliga gre letos k atletom... pa ceprav sta tako real in barca pokazala vec od njih in si ne zasluzita 2. ter 3.mesto...atletiko s taksnim antinogometom do naslova... smesno in zalostno hkrati...
Nimasmisla
02. 05. 2021 17.09
-2
Je pa zanimivo barca bo premagala močnega nasprotnika kiksne pa z slabšim
cripstoned
02. 05. 2021 18.02
+4
zakaj potem ni premagala letos reala psgja in atletov?...kdaj je barca sploh premagala kaksnega dobrega nasprotnika?
motorist_mb
02. 05. 2021 12.41
-1
samomojemnenje
02. 05. 2021 12.12
+2
Pravijo, da sreča spremlja hrabre. Zmaga ATM-ja je pod streho in s tem tudi nove tri točke. Tudi Real rutinirano do zmage. Barco danes čaka težko gostovanje v Valenciji in če Barca kiksne tudi danes, potem izpade iz boja za prvaka in če slučajno potem premaga ATM, nredi samo uslugo Realu. Tudi Sevilla je blizu, ampak mislim, da kljub temu malo predleč, da bi se lhko umešala v boj za naslov, čeprav je žoga okrogla.
Vladimir.Krutov
02. 05. 2021 12.22
-2
Tudi jaz mislim da sevilja skoraj nima možnosti proti trem titanom...imajo kar staro ekipo...