Nogomet

Simeone po novem spodrsljaju Atletica: Jaz ne lažem

Sevilla, 12. 04. 2021 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Madridski Atletico je po remiju z Betisom v Sevilli (1:1) ostal vodilna ekipa španskega prvenstva, kjer ekipa slovenskega reprezentanta Jana Oblaka spet za eno točko vodi pred mestnim tekmecem Realom. A padec forme je očiten, čeprav bi si rdeče-beli ob svojem drugem obisku Seville v zadnjem tednu verjetno zaslužili zmago.

Simeone (na fotografiji) med nedavnim obračunom s Sevillo na drugi strani andaluzijske metropole.
Simeone (na fotografiji) med nedavnim obračunom s Sevillo na drugi strani andaluzijske metropole. FOTO: AP

Samo v Sevilli, kjer je Diego Simeone v vrstah istoimenskega velikana naredil svoje prve korake v španskem nogometu, je Atletico Madrid v zadnjem tednu dni pustil kar pet točk. Po porazu s Sevillo (0:1) na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana je sledila pot na drugo stran mesta, kjer stoji zeleno-beli "tempelj" Benito Villamarin, dom Betisa. Po spodbudnem začetku prvega polčasa in vodstvu, za katerega je že v enem prvih napadov poskrbel Yannick Ferreira Carrasco, je Jana Oblaka v 20. minuti matiral Cristian Tello, gostom pa v drugem polčasu ni uspelo izkoristiti nekaj zrelih priložnosti za zmago, medtem ko je Oblak z obrambama strelov Emersona in Diega Laineza morda celo preprečil poraz.

"Prvi polčas je bil zelo dober, v prvih minutah smo prešli v vodstvo, imeli možnosti za povišanje prek (Angela) Corree, Saula (Nigueza), ki mu je vratar ubranil, nato je prišel njihov gol in menim, da bi jim lahko pred polčasom bolj škodovali, če bi povišali intenzivnost napada," je na novinarski konferenci po tekmi dejal Simeone. "V drugem polčasu je bila to tekma, kakršna pritiče zaključku sezone: oni so imeli protinapade in strel Emersona, mi pa smo imeli tiste svoje priložnosti za zmago. Zelo sem zadovoljen z delom ekipe, jezi me, da Correa ni uspel zabiti gola, glede na to, kako sodeluje v napadih ekipe in skrbi za nevarnost, a je trenutno v obdobju, v katerem ne more zabiti. Če bo nadaljeval tako, bo gol prišel, saj je nogomet služba in nekega dne pride plača, upam, da bo dobil tisto, kar si zasluži ‒ gol," je nadaljeval Simeone.

Statistika tekme Real Betis – Atletico Madrid.
Statistika tekme Real Betis – Atletico Madrid. FOTO: Sofascore.com

'Gremo tekmo za tekmo, ne bom se spremenil'
Sledilo je preprosto vprašanje: je lahko Atletico prvak? "Jaz ne lažem. Grem tekmo za tekmo in se ne bom spremenil. Mi pa je všeč ta trenutek, všeč mi je," Simeone ni spremenil svoje prepoznavne filozofije. "Naj vam povem, kaj se je dogajalo v La Ligi do 30. kroga," se je v bližnjo preteklost zazrl Argentinec in nadaljeval: "Liga se je začela z zelo nestanovitnimi predstavami Madrida in Barce, mi smo dvakrat remizirali in enkrat zmagali v prvih treh krogih. Nato nam je uspel zelo dober začetek in strumno smo korakali, oni pa so se začeli zelo dobro pobirati, na njuni tekmi pa je lahko zmagal le eden. Madrid ohranja strumen korak, tako kot v Ligi prvakov, mi pa smo v smislu stanovitnosti padli. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v tem zaključku sezone. Upajmo, da smo ta trenutek prebrodili z današnjim remijem." 

Simeone je še povedal, da je zadovoljen, ker njegovi nogometaši na igrišču še vedno porabljajo zadnje atome moči, prepričan pa je, da bo v "trenutku odpora" situacija povsem drugačna, saj se bodo pogosteje začele tresti tudi mreže nasprotnikov.

Ta beseda mu je všeč
"Všeč mi je, ker imam nogometaše, ki še naprej dajejo svojo dušo. Kako dolgo že ni igral Vitolo? Prišel je v igro na zelo pomembni tekmi. (Renan) Lodi je oni dan zapustil igro v 30. minuti, tokrat pa je vanjo prišel z veliko želje, tako kot (Hector) Herrera, enako velja za (Lucasa) Torreiro, in vse to so pozitivne reči za ekipo in skupino. Ko ekipa dela enotno, na dolgi rok pride nagrada," je še dejal Simeone.

"Če potrebujemo več nog ali čvrstejšo miselnost? Gol. To na koncu vzpostavi čvrsto miselnost in ti da noge. Nisem še videl ekipe, ki bi zmagovala in nato utonila v sivino, saj ti to prinaša energijo in željo. Narašča nestrpnost in to se pri nas kaže še posebej v prvenstvu. Lansko leto je bilo leto tranzicije, zdaj pa smo v lepem in prekrasnem položaju, ki ga je treba obdržati. Moramo si priboriti čvrstost, da bi jo nato ohranili. Jasno je, da ko pozitivnih situacij ni na vidiku, potrebuješ srce. Ekipa je pokazala solidarnost, ko se je vrnila pri tisti akciji iz protinapada, ko je odbil Koke, to pa so stvari, ki presegajo le noge. Smo v trenutku odpora, ta beseda mi je všeč, saj lepo opiše naše trenutno stanje. Upiramo se."

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
12. 04. 2021 20.48
-1
real madrid je vzel atletom 4/6 tock in barceloni 6/6 tock....vsi vemo kdo je realni prvak...kmalu bo to se tudi uradno potrjeno....hejteri bodo jokali mi se bomo pa veselili....tako pac je ko si navijac dalec najvecjega kluba v zgodovini nogometa...kar se tice pa simeoneja in atletov pa jasno da antinogomet nikoli ni bil zmagovalen...sploh ko atleti pridejo k pravim sampionom madrida na obisk ....
Kollerik
12. 04. 2021 20.55
-1
Le kako pokvarjen in brez sramu moraš biti, da se hvališ in duvaš s sodniškimi znMgami
Kollerik
12. 04. 2021 20.58
-1
..... s sodniškimi zmagami in pokali? Beda od lopovov... Gil Manzano pa to... večne sodniške kraje sudij Reala in sramota za nogomet... To ste vi.
cripstoned
12. 04. 2021 21.23
+1
hahahaha vse cisto....kot tvoja solza...se kako sem vesel te zmage...postene zmage nad barco...kako te boli...pa ravno tvoja barca ima vec pomoci od reala pa je za realom v laligi in vnovic ponizana v ligi prvakov.....seveda so pa tebi in podobni krivi sodniki ker se na tak nacin tolazite...ampak to so vasi problemi ...madriditis je se kako napredoval pri tebi in prav je tako..se na mnoga leta hejter..
dark horse
12. 04. 2021 21.40
+2
A realni prvaki ste že 8 krogov pred koncem 🙈🙈🙈😂😂😂 spet zavajanje in laži pri tebi nič novega. Kako pa to da včeraj nisi privoščil atketom zmage si ja nedolgo nazaj pisal kako privoščiš Oblaku 😂😂😂
dark horse
12. 04. 2021 21.41
+2
Vse čisto kripsl kajne. V soboto ni bil penal na prvi tekmi ko je lenglet od spredaj potegnil ramosa on pa padel nazaj je bil pa čisti penal 😂😂😂
Kollerik
12. 04. 2021 21.51
+2
Ne boš se dolgo režal svoji pokvarjenosti, sinko.
Kollerik
12. 04. 2021 21.52
+1
grozjak
12. 04. 2021 11.54
+4
Dobro so jih stisnili. Remi je še dober izid za atletico, po prikazanem, seveda....
ddolores
12. 04. 2021 11.40
-5
Že drugič zapored bo Real brez Glupalda prvak - Juventus z Glupaldom pa dvakrat 16. mesto v LP, zdaj pa borba z Atalanto in Napolijem za 4. mesto v serie A! Nimajo sreče pri Juvetu, če bi bil Glupaldo poškodovan, bi igrali zdaj četrtfinale LP, in v prvenstvu bi imeli najmanj enih 8 pik več! Aja - pa Ligo prvakov bo tudi Real zmagal. Komaj čakam, da pride Cmerko nazaj v Real, da bo Barcelona spet prvak!
samomojemnenje
12. 04. 2021 11.47
+6
Kdo je to Glupaldo? Spremljam nogomet, pa še nisem slišal zanj.
drimtim
12. 04. 2021 17.58
+2
delbond
12. 04. 2021 11.38
+7
najslabši nogomet igra Simeone že leta in upamo, da tak nogomet nikjer ne zmaga. V ligi prvakov jih je Chelsea prizemljil, v Španiji pa naj zmagata ali Real ali Barca...:)
User792410
12. 04. 2021 11.22
+8
Simeone je najbolj predvidljiv trener v La ligi in pri Atletiku se že vsi v naprej vedo kako bodo igrali in tu gre iskati glavni razlog, zakaj so se znašli v težavah. Sedaj ko ekipa strelsko ni več v top formi, tako kot je bila v prvi polovici prvenstva, postaja vse bolj očitno, da imajo največ problemov z ekipami, ki se borijo za sredino lestvice. Od konca februarja so Atleti proti ekipam kot so Celta, Levante, Getafe osvojili le 3 točke, ob tem, da so z Levantem, s katerim so odigrali še zaostalo tekmo, osvojili le točko na gostovanju in potem gladko izgubili na domačem igrišču. Torej štiri tekme in le 3 točke! Potem je sedaj prišlo še dvojno gostovanje v Sevilli, kjer tamkajšnji ekipi zasedata četrto in šesto mesto in Atletom je uspelo odnesti le točko. Če vse seštejemo lahko ugotovimo, da so samo v teh šestih srečanjih, od konca februarja do danes, in od možnih 18 točk, Atleti osvojili le 4 in tu leži razlog zakaj je udobno vodstvo na lestvici kar naenkrat izpuhtelo. Res je, da ima Simeone kar nekaj objektivnih razlogov za nastale težave in posledično padec forme svoje ekipe, pa vendar do danes v taktičnem smislu ni pripravil ničesar s čemer bi na igrišču presenetil katerega koli tekmeca.
Kollerik
12. 04. 2021 11.08
-2
Zapravili so kar 18 točk prednosti, zato si kante ne zaslužijo. Kot lansko sezono, bomo očitno tudi to sezono videli Real na čelu s svojimi lopovskimi sodniki na vrhu.
ehjaehja
12. 04. 2021 11.22
-4
Kollerik
12. 04. 2021 11.32
+1
Slabši v lopovščinah in krajah. Upam, da se vam te svinjari*je čim prej maščujejo!
mormnekipisat
12. 04. 2021 15.15
+1
Kollerika ti bejbika nasa, tebe bo nogomet unicu. Si pa sigurno iz vrst SDS.. vsi so krivi .
Lukas92
12. 04. 2021 16.07
+0
Ti sam sebe uničujes s cišto nelogicnimi komentari....kje mas pa Ateka od Halarja? Nas skrbi za njegovo zdravje pa za tebe tud veš? Sej bo boš lohka v sredo naviju za Liverpool? Mi bomo pa v soboto ti pomagal za Barco da boste prisli vsaj do ene lovorike letos.... ker pravijo več jih navija bolše igrajo😀😀
Kollerik
12. 04. 2021 21.02
+1
Serviram vam resnico vedno in povsod, saj si jo zaslužite. Kar pa se tiče komunajzarske skrajne sekte svetega ištbana jovana... Real je ravno klub po meri zanje.
JOSEPH HAYDN
12. 04. 2021 10.59
+6
Res bo napeta sezona, zdi se mi da je Real najbolj v naletu trenutno, a ima boj na dveh frontah. Vsi 3je so še lahko prvaki bomo videli kaj bo naj pa zmaga najboljsi
Minx17
12. 04. 2021 11.07
+10
Atleti pa Barca se igrata med sabo. Tukaj skor gotovo en odleti
User792410
12. 04. 2021 11.16
+8
Vse tri čakajo vsaj še po dve težki srečanji, poleg tega pa tudi morebitna presenečenja nikoli ne moremo izključiti!
Ali Gator
12. 04. 2021 10.37
+7
Kaj menite o kvaliteti nogometa, ki se je igral včeraj in v soboto? Vabljeni vsi navijači vseh treh moštev. Moje mnenje, da igra Atletiko pod Simeonejem totalno negledljiv nogomet v primerjavi z nasprotniki.
Minx17
12. 04. 2021 10.22
+5
Mislim da so zaključili leto... Po moje ne bodo vzeli naslova...
ddolores
12. 04. 2021 09.48
+5
Atletico je proti 6. uvrščeni ekipi Betis v Sevilli igral 1:1 in je to baje spodrsljaj. A to pomeni, da moraš vse tekme zmagat?
slo_veter
12. 04. 2021 10.15
+5
rezultat je dober .. a če želi biti prvi na lestvici je odgovor: Ja bo potrebno zmagti vse ali pa skoraj vse. niti RM niti Barca ne bosta puščala veliko točk.
GrEgEcN95
12. 04. 2021 09.37
+8
Simeone adijo. 18 točk prednosti si zapravil.
Uporabnik437802
12. 04. 2021 09.27
+4
Sej jim privoščim, že zaradi Jana in da se mal zamenja vrh po par letih, sam, tip (simeone) ma problem u glavi.... Če bi AM vodil eden mal bolj umirjen tip in z drugo filozofijo igre bi bili dolgo v vrhu LaL
podalpski
12. 04. 2021 10.42
+1
MAMA milojka bi bila zelo vesela doma v bosni bi pekli odojka