Nogomet

Simeone hvaležen Griezmannu, Guardiola in Tuchel sta se mu že odpovedala

Madrid, Pariz, Manchester, 17. 05. 2019 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Napadalec madridskega Atletica Antoine Griezmann je s še nekaterimi soigralci, ki po koncu sezone zapuščajo rdeče-bele, v petek zadnjič treniral pod taktirko trenerja Diega Simeoneja. Argentinec na novinarski konferenci ni imel žal besede za Francoza, ki je pred dnevi napovedal svoje slovo od Madrida.

Diego Simeone

Trener madridskega Atletica Diego Simeone je pred zadnjo prvenstveno preizkušnjo, gostovanjem pri Levanteju, poglobljeno spregovoril o razlogih za slovo napadalca Antoina Griezmanna. Francoz je na začetku tedna presenetil z novico, da po petih letih zapušča rdeče-bele, potem ko je pred začetkom lanske sezone s svetovnega prvenstva v Rusiji v odmevnem dokumentarnem filmu razkril odločitev, da zavrne ponudbo Barcelone.

Utrinki z zadnjega treninga Griezmanna, Juanfrana in Godina v majici Atletica:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Najprej sem hvaležen nogometašu, igralcu, ki je bil z nami teh pet let. O Griezmannu imam le besede hvale zaradi tega, kar nam je dal, ko je rasel kot nogometaš," je bil na petkovi novinarski konferenci čustven Simeone. "Zelo cenim njegovo družino. V življenju sem se naučil, da s svojega položaja ne sodim, razumem pa, da vi (novinarji, op. a.) na svojem položaju imate nalogo podajati mnenja, a jaz razumem, da v življenju ni potrebno soditi o odločitvah drugih ljudi," je nadaljeval.

"Ko vse skupaj seštejem, je klub skupaj z nami dal vse za Antoina. Prišel je na nek način in storil korak proti novemu cilju v drugem nogometnem položaju, mi pa smo sodelovali pri vsej tej rasti. On, mi. Je eden najboljših strelcev v zgodovini Atletica, pet prekrasnih let. Jaz se mu zahvaljujem, ker je dal vse od sebe, ne sodim pa o ničemer in o nikomer."

'Atletico je večji od nas vseh'
Simeone je nadaljeval, da je že ob letošnjem podpisu nove pogodbe vedel, da bi lahko Griezmann zapustil Madrid. Francoz seveda še zdaleč ni edini, saj odhajajo tudi vidni posamezniki zadnjih sezon Diego Godin, Lucas Hernandez, Juanfran Torres in Filipe Luis, najverjetneje tudi obrambni vezist Rodrigo Hernandez, ki ga želita Manchester City in Barcelona, kjer naj bi najverjetneje kariero nadaljeval Griezmann.

STRELI

"Vedeli smo, da bi Griezmann lahko odšel, to se je že zgodilo z Lucasom, veliki klubi želijo Rodriga ... A podpisali smo, ker smo se zavedali, da je Atletico večji klub od nas vseh," je nadaljeval Simeone. "Skozenj so šli (Fernando) Torres, (Diego) Forlan, (Sergio) Agüero, (Mario) Mandžukić, (Diego) Costa, Griezmann  ... Klub pa je bil vedno konkurenčen. To pa zaradi strukture in čvrstosti, ki jima v teh trenutkih ni para," je ponosen Simeone.

"Teh deset let je pokazalo, da je klub večji od vseh nas. Delamo na tem, da smo še naprej konkurenčni, da bi se s strokovnim štabom še bolj trudili, tako kot nogometaši, pri držanju trenutne ravni in da se v tem pogledu ne bi nič spremenilo. Cilj bo z manj narediti več. Iskali bomo nogometaše, ki imajo željo po tem, da bi prišli igrat za pomembno ekipo, kakršna je Atletico. Zakaj igralci odhajajo? Vedno gredo v velike ekipe, kakršna je Bayern, kamor je odšel Lucas, najverjetneje Barcelona ... To so ekipe, ki so zgodovinsko boljše kot mi, brez dvoma. Igralci v njih iščejo športno rast."

Podobno se je zgodilo tudi njemu
Simeone se je ob vsem tem spomnil tudi lastnih izkušenj, ko je v nasprotju s svojimi željami kot nogometaš moral zapustiti vrste Atletica. A svoje kmalu bivše varovance pohvalil, ker so v ključnih trenutkih znali obrniti hrbet lastnemu egu in na prvo mesto postavili klub.

ATLETI

"Vse, kar me še čaka, je zame prekrasno. Vse situacije pa si niso enake. Pojasnil sem to Griezmannovo, to Juanovo in Luisovo, ki je tudi povezana s procesi v življenju, ki jih ni lahko pojasniti s čustvenega vidika. A takšno je življenje. Vsem se nam to dogaja. Tudi jaz sem moral zapustiti Atletico, ko pa sem si želel tu ostati vse življenje, a kot nogometaš nisem bil več uporaben," je še dejal Simeone.

"Fantje so rešili veliko takšnih situacij z veličino in na strani pustili egoizem, ki ga čutimo oziroma izkazujemo, ko začnemo postajati veliki in razmišljamo o nas samih in ne o klubu. Za naprej vidim veliko navdušenja, veliko pomembnih sprememb. Nas so najeli za to, da delamo in da reči opravimo dobro, takšne reči se dogajajo že osem let. Ko smo podaljšali pogodbe, smo ocenili tudi to. Zdaj pa bomo, upam, imeli oko za to, da bomo še naprej rasli in tekmovali, kot smo to vedno počeli."

Tuchel in Guardiola ga ne bosta kupila
Griezmanna medtem poleg Barcelone povezujejo tudi z Man. Cityjem in Paris Saint-Germainom, a sta se trenerja omenjenih ekip Josep Guardiola ter Thomas Tuchel že javno odrekla lovu na francoskega reprezentanta.

"Griezmann lahko igra v kateri koli ekipi na svetu, a njegov prihod za nas ni realna možnost. Imamo druge prioritete, moramo se začeti krepiti v obrambi," je povedal Tuchel, hrbet nekdanjemu članu Real Sociedada pa je obrnil tudi Guardiola, ki se s Cityjem sicer pripravlja na pokalni finale z Watfordom.

"Barcelona je lahko mirna, Griezmann nas ne zanima, saj ne smemo kupovati igralcev," je Guardiola, tudi z nekaj sarkazma po zadnjih grožnjah z Evropske nogometne zveze, povedal o možnosti nakupa novega napadalca.

LEVATL

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
18. 05. 2019 20.29
+1
Dej kripstelj, nehej klamfesrat...
cripstoned
18. 05. 2019 11.43
-2
s cim se tolazijo kollerik in ostali ''navijaci'' barce tuka...da real letos nima lovorike...hahahahha...hejteri samo hejteri....pa ceprav je letos real pricakovano slab in smo ze na zacetku sezone govorili o tem da bo letos poraz na polni crti....
cripstoned
18. 05. 2019 09.55
+1
simeone je pokazal svojo clovesko stran...lepo je postal pobozen od prodaje lubenic...dejstvo je da atletiko v ligi prvakov vedno dobi ronalda....ta potem dokaze da je boljsi od celotnega kluba...pa igral za real madrid ali juve....
Kollerik
18. 05. 2019 09.31
+4
cripstoned
18. 05. 2019 09.54
-1
ooooooo pa kje si kollerik....kako kaj trojcek? hahahahahaah
MesOjediPinGvin
18. 05. 2019 10.12
+4
cripstoned
18. 05. 2019 10.20
+1
se vedno smo 3x zaporedni aktualni evropski prvak...letosnji premor? ni panike...dali smo priloznost barceloni da se malo pribliza stevilki 33....naslednjo sezono gre laliga v madrid...k realu....pa vam prav ali ne...
Kollerik
18. 05. 2019 10.42
+1
Bo pač dvojček namesto trojčka, kar je še vedno mnooogo bolje kot nula, oziroma -18....
Kollerik
18. 05. 2019 10.42
+1
cripstoned
18. 05. 2019 11.33
-1
hitro se bo zadeva obrnila in nule bodo pri barceloni stalnica....sploh zdaj ko se po premoru vraca real .....LIVERPOOOOOOOOOL...ROOOOOMAAAAAAA....
cripstoned
18. 05. 2019 11.41
-1
valencia tuudi zna ponizati barco v finalu pokala...laliga pa tako podarjena pa ceprav to ni bilo potrebno...real in atleti so letos pac slabi...povsem pricakovano saj so 5 sezon zapored uspesno prikazovali spanski nogomet....medtem ko so ga nekateri z svojimi sramotami cisto zamazali....zal letos ni bilo atletov in reala da bi popravila se eno spansko sramoto ki jo lahko uprizori samo barcelona...
Kollerik
18. 05. 2019 12.21
+2
hejter Barce in Messija, ki se ima za navijača Reala nekaj o španski sramoti..... na -18 je zelo hladno za tale letni čas....
apodgra
19. 05. 2019 08.51
+2
Cristoned Včeraj si še imel službo, danes je več nimaš. Po tem pa živi od preteklosti . Pomembno je samo to, kar se dogaja danes in kar se bo zgodilo jutri. Preteklost so samo spomini in nič več.
feliks-07
23. 05. 2019 19.40
+1
SHDS
17. 05. 2019 21.10
-6
Grizman je v Münchnu
Hellsrael
17. 05. 2019 20.05
+4
Kjer bo ,bo zelel bito no1
zizic
17. 05. 2019 19.49
+4
dober igralec
Football777
17. 05. 2019 18.58
+7
Dybala v atletico 💕💕
-7
upam da ga na konc noben ne bo hotu in bo moral ostati v atmju...sam zmisljuje si...in se veliko precenjen igralec je!
smiblik
17. 05. 2019 18.04
-18
Griezmanne gre itak v MU, h kolegu Pogbaju!
mmickica
17. 05. 2019 18.19
+15
Bo sel raje h kolegoma Langeletu in Dembeleju.
romeob
19. 05. 2019 08.30
+1