Nogomet

Simeone (še) ne slavi: Naslov? Zdaj me skrbita le forma in Liga prvakov

Cadiz, 01. 02. 2021 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atletico Madrid po zdrsu mestnega tekmeca Reala zdaj na vrhu lestvice španskega prvenstva vodi z desetimi točkami naskoka pred someščani in Barcelono, ki je v nedeljo zvečer ujela (oziroma zaradi boljše razlike v golih tudi prehitela) večne tekmece. Trener Atletica Diego Simeone kljub novi pomembni zmagi v Cadizu (4:2) še ne želi niti pomisliti na prehitro proslavljanje svojega drugega državnega naslova na klopi rdeče-belih.

Po mnenju mnogih je Atletico (na fotografiji trener Diego Simeone) že storil dovolj za drugi ligaški naslov v zadnjih sedmih letih.
Po mnenju mnogih je Atletico (na fotografiji trener Diego Simeone) že storil dovolj za drugi ligaški naslov v zadnjih sedmih letih. FOTO: AP
Liga prvakov se s tekmami osmine finala vrača že čez dobra dva tedna, seveda tudi s prenosi na Kanalu A in VOYO. Ogledali si boste lahko tudi tekmo Atletica, ki bo na prvi tekmi 23. februarja (ob 20.30) gostil Chelsea. Začnemo z zvezdniškim dvobojem Barcelone in Paris Saint-Germaina v torek, 16. februarja (ob 20.30), sledi obračun Porta in Juventusa (17. februar), po gostovanju Chelseaja pri Atleticu pa še prenos spopada med Atalanto z Josipom Iličićem proti Real Madridu (24. februar).

"Vsaka tekma je pomemben korak v lovu na cilje, ki si jih želimo," je po zmagi v Cadizu ugotavljal Diego Simeone, čigar moštvo po praktično neprebojnem začetku sezone zdaj zmaguje tudi takrat, ko Jan Oblak ne ohrani svoje mreže nedotaknjene. Slovenski reprezentant je na jugu Španije prvič v ligaški sezoni za hrbet spustil dve žogi, obakrat ga je premagal nekdanji član mestnega tekmeca Reala Alvaro Negredo, a južnjakom v za zdaj nepozabni prvi sezoni po povratku med elito ni uspelo presenetiti še tretjega velikana, potem ko so točke vzeli tako Realu kot Barceloni.

Spet je v dresu Atletica blestel novi napadalec Luis Suarez, ki je v prvem polčasu mojstrsko s prostega strela zadel za 1:0, po izenačenju Negreda pa je s spektakularnim (čeprav tudi precej posrečenim) zadetkom zablestel še Saul Niguez, ki je po podaji s strani podstavil nogo in žogo idealno poslal prek vratarja v oddaljenejši del vrat. Suarez je na začetku drugega polčasa izkoristil še strel z bele pike, po novem zadetku Negreda pa je vse tri točke dokončno zagotovil kapetan Koke.

'Moramo ostati nabrušeni'
"Današnja tekma je bila težka. Vedeli smo, da bo tako, in da bomo lahko nadzor prevzeli le v primeru, če dosežemo drugi gol, ker so zelo močan tekmec, proti kateremu trpiš. Ko so zadeli za 2:3, nam je to res otežilo življenje, saj so zelo pretili po krilih. Zato smo res potrebovali veliko truda, da se je tekma končala v našo korist, Koke pa je res dobro zaključil tisto priložnost po tem, ko je bila tekma res zelo izenačena," je nadaljeval Simeone, ki se podobno kot v šampionski sezoni 2013/14 tudi tokrat trmasto izmika govorjenju o naslovu in večinoma zgolj ponavlja svojo mantro "tekmo za tekmo".

Statistika Jana Oblaka na tekmi Cadiz - Atletico Madrid
Statistika Jana Oblaka na tekmi Cadiz - Atletico Madrid FOTO: Sofascore.com

"Če kažemo obrise prvakov? Da nam uspe to, o čemer govorite, moramo še naprej igrati dobro in ostati nabrušeni v tekmah, ki so nam še ostale. Naši igralci bodo še naprej tekmovali med seboj, da bomo ohranili to raven notranje konkurence. Nato se februarja vrača Liga prvakov in videli bomo, kako se lahko ekipa prilagodi na vse tekme, na katerih bomo potrebovali vse. Druga stvar, ki me v tem trenutku skrbi, pa je, da bodo vsi v vrhunski formi in na voljo za igro," je še povedal Simeone.

Koke: Zelo smo močni, a takšno raven mora vzdrževati celotno moštvo 
Atletico po presenetljivem porazu prvega zasledovalca Real Madrida, ki ga je na stadionu Alfreda Di Stefana v soboto premagal Levante (1:2), zdaj za deset točk s tekmo manj v žepu vodi pred drugouvrščeno Barcelono in Realom, ki so ga Katalonci zaradi boljše razlike v golih prehiteli na nedeljski domači tekmi z Athletic Bilbaom (2:1).

Pasica osmina finala Lige prvakov

"Imamo dober načrt in v ekipi vlada velika konkurenca, kot je že dejal trener. Prepričan sem, da nam bo to prišlo prav," je dejal eden najboljših posameznikov aktualne sezone, francoski krilni napadalec Thomas Lemar, ki se je po zelo zadržanih prvih letih v Madridu zdaj povsem ustalil v prvi postavi. "Mislim, da moramo iti tekmo za tekmo in do konca sezone dajati vse od sebe, nato pa bomo videli, kje bomo končali," je dodal Lemar. 

Kapetan Koke je pristavil: "Sem smo prišli po zmago, tri točke in utrditev na prvem mestu. Zelo smo močni, če pa želimo nadaljevati v tem slogu, potem moramo takšne predstave kazati ne samo pred nasprotnimi vrati, temveč kot moštvo v celoti. Ta liga je namreč neverjetna in upajmo, da bomo tako dobro tudi nadaljevali."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
02. 02. 2021 11.07
-1
laliga verjamem da bo pod streho...za ligo prvakov pa nima ne igralcev ne kvalitete za sam vrh...bayern, city, liverpool so premocni...pa tudi real ki je letos edini klub ki je simeoneju in fantom zadal poraz....
Od Halerja ati
02. 02. 2021 11.25
+1
🤣 se prav je Alcoyone mocnejsi ker je Realu zadal poraz? pa ne se jezit lepo vprasam stric Ciciban ❤
Od Halerja ati
02. 02. 2021 12.18
+1
pa letos ni Real premagal Atletov vrjetno mas spet narobn datum na cicibanu ker smo že 2021
dejvid04
01. 02. 2021 15.21
+6
atletico si letos res zasluži,je pa manjša napaka v zapisu oblak prvič prejel dva gola,saj so proti realu zgubili 2:0
1Drgregoryhouse
01. 02. 2021 13.57
+6
Eden najboljših napadalcev v ligi ni bil dovolj dober za barco, se dobro, da so ostali klubi slabi
Kollerik
01. 02. 2021 20.27
+2
Bil je dober, o še kako je bil, saj je v dresu Barce zabil kar 198 golov! Toda Bartomeu je svoje naredil! In še vedno nadaljuje...tokrat z izdajanjem informacij novinarjem o Messijevih zaslužkih v klubu.