Nogomet

Atletico ostaja na vrhu, Simeone zadovoljen po remiju na Camp Nouu

Madrid, 09. 05. 2021 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boj za naslov španskega nogometnega prvaka je izjemno izenačen, v širšem krogu so kar štiri moštva, ki lahko osvojijo La Ligo. Na derbiju na stadionu Camp Nou sta se Barcelona in madridski Atletico razšla z remijem, vendar sicer vedno zelo zahtevni trener gostov Diego Simeone tokrat ni bil kritičen ali razočaran. Do konca DP so še trije krogi, kot je videti, bo odločitev padla šele v zadnjem, Atletico pa je na vrhu lestvice.

Derbi med Barcelono in Atleticom se je končal brez golov.
Derbi med Barcelono in Atleticom se je končal brez golov. FOTO: AP
Barcelona vs Atletico

Na vrhu lestvice španskega prvenstva je izjemno izenačeno, že dolgo se v borbi za naslov prvaka ni zgodilo, da bi možnosti imele kar štiri ekipe. Na vrhu je madridski Atletico, ki je zbral 77 točk, Barcelona jih ima 75, Real Madrid pa 74 (in tekmo manj). Galaktike čaka zahtevna tekma s Sevillo, moštvom, ki je prav tako v igri za vrh, zbrali so 70 točk. 

Na sobotni tekmi je Barcelona gostila Atletico, derbi 35. kroga španskega prvenstva se je končal brez zmagovalca (0:0). Oboji so si želeli zmage, tako pa je točka za vsako stran najbolj po godu Realu, ki se lahko z zmago izenači z Atleticom. Po tekmi trener Atletica Diego Simeone ni bil razočaran nad razpletom, točka iz "vročega" gostovanja na Camp Nouu je pomembna, saj moštvo ostaja na vrhu lestvice La Lige.

"Smo v fantastičnem prvenstvu, štiri ekipe iščejo najboljši način, da končajo prvenstvo. V Barcelono smo prišli odigrat tekmo z moštvenim duhom in zgodilo se je tisto, kar smo si zamislili. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, Barcelona je iskala način, da bi nas stisnila in premagala. Lahko bi se končalo z njihovo ali našo zmago. Moramo se spočiti in potem razmišljati o naslednji tekmi," je dejal Simeone. 

O konkurenci v boju za naslov prvaka pa pravi: "Barcelona ima vrhunsko ekipo z odličnim delom (Ronalda) Koemana in vidim, da se izjemno borijo. Dobili so špansko pokalno tekmovanje, imajo priložnost za zmago v La Ligi. Real Madrid se bo boril kot vedno, Sevilla se lahko pridruži konkurenci na vrhu, če zmaga. Cilj, ki ga vedno želimo doseči mi, je biti konkurenčen, vedno pa gremo tekmo po tekmo."

"Edino, kar sem prosil nogometaše, je, da igrajo sproščeno in naj bodo taki, kot so. To so storili in to me navdaja z veseljem, ker je uspeh v tem, da lahko vsako leto tekmujemo in smo enakovredni tekmecem, ne glede na konkurenco in tekmovanje," je zadovoljen trener Atletica.

Kar se tiče razporeda do konca prvenstva Atletico v naslednjih dveh krogih gosti Real Sociedad in Osasuno ter nato v zadnjem krogu DP 23. maja gostuje v Valladolidu. Barcelono čaka domača tekma s Celto in gostovanji pri Levanteju in Eibarju, Real Madrid tudi dvakrat gostuje, v Granadi in pri Athleticu Bilbao, za konec ga doma čaka Villarreal.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samsung Android
09. 05. 2021 21.09
+0
Kje je prenos Reala?????????
TEDO84bv0MEDO
09. 05. 2021 21.48
+1
Če imaš acestream, greš lahko na arenavision ali livetv,sx.
TEDO84bv0MEDO
09. 05. 2021 19.54
-1
Danes ob devetih bo tekma Real - Sevilla.
TEDO84bv0MEDO
09. 05. 2021 21.29
+2