Nogomet

Šimundža po izpadu: Dali smo svoj maksimum in na to sem zelo ponosen

Razgrad, 29. 07. 2021 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši aktualnih slovenskih prvakov Mure so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov s 3:1 v gosteh izgubili proti bolgarskemu Ludogorcu in s tem izpadli iz tekmovanja. Evropsko pot bodo nadaljevali v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer jih čaka litovski Žalgiris.

Glavni trener Ante Šimundža je bil po tekmi kljub izpadu ponosen na predstavo svojih varovancev: "Jaz bi obe tekmi jemal skupaj, ne bi govoril samo o današnji tekmi. Videl sem konkurenčno ekipo, ne glede na veliko razliko v proračunih, ne glede na veliko razliko v klubih. Bili smo dovolj konkurenčni, da smo prisilili Ludogorec, da so dali svoj maksimum in na to sem zelo ponosen." Hkrati se je Mariborčan obregnil tudi ob pritisk, ki ga je izvajal Ludogorec, tudi na nedovoljen način: "Oni so igrali doma. Naredili so pritisk že na začetku, saj ste videli, da so predvajali glasbo, ki ni dovoljena, in takrat smo dobili tudi zadetek. Vse skupaj gledano so naredili vse, potrudili so se maksimalno, da bi nas premagali, tako da z naše strani je zelo, zelo dobro, kako smo reagirali in da smo bili do konca v igri. Na žalost je potem neka individualna kvaliteta iz njihove strani odločila situacijo, ne glede na to, da bi lahko to situacijo tudi rešili, ampak nekje se more poznati razlika." Šimundža se je dotaknil tudi prve tekme, ko Muri ni uspelo zadeti: "Vedno je obžalovanje, če ne zabijemo, ampak vseeno je zelo pomembno, da nismo bili nezbrani, da nismo bili neorganizirani, ampak smo s potrpežljivo in izredno tekmovalno evropsko tekmo prišli do situacije, da bi lahko prišli celo v podaljške. Mene zelo veseli, da smo bili konkurenčni. Nihče ne želi zgubiti, fantom sem tudi rekel, da sem zelo ponosen na njih in da lahko imajo dvignjeno glavo." Ozrl pa se je tudi že proti prihajajoči ligaški tekmi proti Bravu: "Izredno bo zahtevno, čaka nas dolgo potovanje, ampak kljub temu bomo naredili vse, kar je v naši moči, da čim prej preklopimo, in potem, ko se bomo prešteli v četrtek, petek, kako in kaj, se bomo odločili za tekmo v soboto."

Trener Mure Ante Šimundža
Trener Mure Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

Tekmo je pokomentiral tudi strelec edinega gola Mure Tomi Horvat: "Bila je težka tekma, vrnili smo se po rezultatu 1:0 in potem smo bili zelo konkurenčni, imeli smo svoje dobre momente v tekmi, vendar na koncu vseeno Ludogorec ima kvaliteto in so izkoristili na koncu priložnosti in nas premagali. Mislim, da smo vsi, cela ekipa, imeli občutek, da bi se dalo storiti več v nekem trenutku. Dobro smo igrali, bili smo boljši od njih v tistem momentu, vendar manj nam je zmanjkalo in nič, gremo naprej." Glede zadetka je Murin vezist dejal: "Vsak si želi, da zabije zadetek, meni je danes to uspelo in upam, da mi naslednjič spet." 22-letnik je bil razočaran nad izpadom in se hkrati ozrl proti nadaljevanju Murine evropske poti: "Seveda je razočaranje, vsak nogometaš želi zmagati. To so tudi kvalifikacije za Ligo prvakov in seveda smo razočarani, ampak moramo delati naprej, sezona je še dolga in čaka nas še marsikaj. Pripravili se bomo maksimalno in probali zmagati Žalgiris in tako iti naprej." Na koncu pa je tako kot trener omenil tudi sobotne srečanje z Bravom: "Težek je preklop iz Evrope v slovensko ligo, to smo videli že na prvih dveh tekmah, vendar mi bomo dali svoj maksimum in mislim, da se nimamo česa bati."

Mura se bo sedaj morala osredotočiti na domače prvenstvo, kjer po dveh porazih zaseda zadnje mesto. Evropsko pot bo nato nadaljevala v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer jih čaka litovski Žalgiris.

Mura – Ludogorec-7
Mura – Ludogorec-7 FOTO: Damjan Žibert

Rezultati vseh kvalifikacijskih tekem Lige Prvakov

Torek, 27. julij:

Flora Tallinn - Legia Varšava 0:1, 1:2

HJK Helsinki - Malmö 2:2, 1:2

(Filip Valenčič je igral celo tekmo za HJK)

Omonia - Dinamo Zagreb 0:1, 0:2

Žalgiris - Ferencvaros 1:3,  0:2

(Miha Blažič je igral do 76. minute za Ferencvaros)

Sreda, 28. julij:

Neftči Baku - Olympiacos Pirej 0:1, 0:1

Šerif Tiraspol - Alaškert 3:1, 1:0

(Lovro Bizjak je igral od 90. minute za Šerif)

Cluj - Lincoln Red Imps 2:0, 2:1

Midtjylland - Celtic 2:1, 1:1

Galatasaray - PSV Eindhoven 1:2, 1:5

Ludogorec - Mura 3:1, 0:0

Young Boys - Slovan Bratislava 3:2, 0:0

Crvena zvezda - Kairat Almaty 5:0, 1:2

Sparta Praga - Rapid Dunaj 2:0, 1:2

(Dejan Petrovič je igral do 86. minute za Rapid)

*poraženci bodo igrali v 3. krogu kvalifikacij Lige Evropa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jps28
29. 07. 2021 20.15
-1
Žalost in beda slo nogometa. Žal.
degenos
29. 07. 2021 16.41
+0
edino pošteno je tko...............
RUBEŽ
29. 07. 2021 13.11
+0
Šimeni, vi bi dom igrali ČARDAŠ, pa bi jim zabili dva. To so bedni izgovori. Čas je da se posloviš.
Maister1
29. 07. 2021 13.04
-3
Šimunđa ponosen-VERJEMITE ČAS JE DA SE SPOKA-takšen narcisoid nima v Muri kaj iskat
JAZsemTI
29. 07. 2021 13.13
+3
Ne bluzi. Zdaj, ko je osvojil prvenstvo bi ga pa nagnal. Ti nimaš treh čistih.
INŠTITUT 1.APRIL
29. 07. 2021 12.41
-4
Intihar
29. 07. 2021 12.41
-1
Cez 30let mogoce
fedr?k
29. 07. 2021 12.26
+1
Škoda. Niso noben bav bav Bolgari. Bolj pogumno bi morali igrati kot v drugem polčasu ter bolj učinkovito. Ste se pa borili in dali vse od sebe tako da čestitke ter glavo gor. Ce premagate Zalgiris imate konferenčno ligo.
realmadrid the best
29. 07. 2021 15.15
+0
Nimasmisla
29. 07. 2021 12.10
-6
A to do z neko ćrnsko ekipo igrali