Nogomet

Šimundža: Smo v fazi učenja, a zadovoljen sem s pristopom

Maribor, 16. 09. 2021 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni slovenski nogometni državni prvaki iz Murske Sobote so se pogumno postavili po robu favoriziranemu Vitesseju, ki je z zadetkoma Sondreja Tronstada in Danilha Doekhija prišel do prve zmage v skupini G Konferenčne lige. Trener Mure Ante Šimundža je po tekmi v Ljudskem vrtu poudaril, da svojim varovancem nima česa očitati, saj da je to davek igranja na precej višji evropski ravni.

Črno-beli so kljub porazu za prikazano igro prejeli bučen aplavz s tribun mariborskega Ljudskega vrta. Če bi Jan Gorenc izkoristil imeniten predložek Tomija Horvata v 23. minuti, bi bil potek srečanja morda videti nekoliko drugače. Toda nizozemski prvoligaš Vitesse je pokazal, da gre za kakovostno in izkušeno moštvo, ki zna igrati evropske tekme.

Ko se je zdelo, da bi muraši lahko resneje zapretili favoriziranemu tekmecu, je Vitesse odgovoril z zadetkom(a). "To je cena igranja na precej višji ravni, kot je igranje tekem v slovenskem državnem prvenstvu. Vemo, kaj pomeni nizozemska liga v kvalitativnem smislu. Fantom nimam česa očitati, saj so pokazali tisto, česar so v danem trenutku sposobni. Zadovoljen sem s pristopom, po drugi strani pa lahko objokujemo neizkoriščene priložnosti. Gostje so to znali izkoristiti in potek srečanja obrniti sebi v prid," je v uvodni izjavi oceno o tekmi podal strateg Mure Ante Šimundža.

Nogometaši Mure (v belih dresih) so prikazali solidno igro, a kaj več od častnega poraza z 0:2 proti Vitesseju niso uspeli iztržiti.
Nogometaši Mure (v belih dresih) so prikazali solidno igro, a kaj več od častnega poraza z 0:2 proti Vitesseju niso uspeli iztržiti. FOTO: Luka Kotnik

Petdesetletni mariborski strokovnjak je z nekaj rošadami v moštvu skušal spremeniti potek srečanja, a je bila kakovost vselej na strani tekmeca. "Poskušali smo na različne načine vzpostaviti večje ravnotežje v drugem polčasu, toda v danem trenutku so nam malce pošle moči. Kar je povsem razumljivo, glede na to, da je za nami že devet zelo zahtevnih evropskih tekem. Časa za celjenje ran ni, saj nas že ta konec tedna čaka nova težka preizkušnja v domačem prvenstvu," se je Šimundža z mislimi že usmeril k derbiju kroga z Mariborom.     

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

XYZO
17. 09. 2021 08.29
Viteze ni ničposebnega , ste preslabo stal ,premalo discipline v igri in premalo jajc...malo več prisebnosti pa bi jim zabil tri kose.....tle se ne uči ampak napreduje...
RUBEŽ
17. 09. 2021 08.19
Šimeni, se ti ne zdi, da se že malo predolgo učite. In to od tvojega prihoda naprej. MENJAJ UČITELJA.
SamoPovemMojeMnenje
17. 09. 2021 08.14
dober pristop. samo kakšen strel na gol ne bi bil slab 🤣