Nogomet

Šimundža: To je nivo, na katerega se še navajamo

Murska Sobota, 20. 08. 2021 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Mure so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za nastop v skupinskem delu Lige Evropa na domači Fazaneriji izgubili proti avstrijskemu Sturmu iz Gradca (1:3). Kljub visokemu porazu so igralci Mure pripravili številne priložnosti za zadetek. Po srečanju je bil njihov trener Ante Šimundža z igro svojih varovancev zadovoljen.

Slovenski prvaki so si kljub obetavnemu začetku in vodstvu že v tretji minuti močno otežili delo za povratno tekmo. Sturm je kaznoval napake v soboški obrambi ter prišel do zelo dobrega izhodišča za tekmo pred domačimi navijači. Pomembnosti končnega izida se zaveda njihov trener Christian Ilzer: "V zelo, zelo intenzivni igri smo ustvarili dober začetni položaj. NŠ Mura nam je pokazala, da so izjemno močen nasprotnik." 

Avstrijci so pred polčasom izid na Fazaneriji izenačili, po odmoru pa v razmaku treh minut dosegli dva zadetka. "V treh minutah smo izgubili tekmo. Imeli smo priložnosti, da se vrnemo, ampak jih nismo izkoristili. Tiste tri minute so me ubile," je bil po srečanju razočaran igralec Mure Klemen Šturm. "Prvi polčas je bil na začetku težak. Vendar smo pokazali značaj, vzeli igro v svoje roke in jo imeli pravzaprav vedno pod nadzorom," je igro Sturma do 63. minute in drugega zadetka komentiral Stefan Hierländer. Igralci Mure se kljub temu niso vdali in do konca tekme pripravili priložnosti, ki bi jim v primeru bolj zbranih zaključkov napadalcev lahko prinesle bolj ugoden rezultat pred povratno tekmo v Gradcu.

Žiga Škoflek je Muro že v tretji minuti popeljal v vodstvo
Žiga Škoflek je Muro že v tretji minuti popeljal v vodstvo FOTO: Damjan Žibert

"Če izgubiš po dveh individualnih napakah, je to cena, ki jo moraš plačati. To je nivo, na katerega se še navajamo. Rezultat bi lahko bil malo bolj ugoden za nas, ko pogledamo celotno dogajanje na igrišču," je napake in zapravljene priložnosti svojih igralcev po tekmi obžaloval trener Ante Šimundža.

Avstrijci se zavedajo zahtevnosti povratne tekme

"Za premagovanje te ovire bomo potrebovali zelo dobrih 90 minut v Gradcu. Ampak mislim, da je rezultat zelo, zelo dober. V zadnjih 20 ali 25 minutah smo jim dovolili malo preveč, vendar še vedno verjamem, da smo zasluženi zmagovalci," je svoje občutke po srečanju strnil Hierländer.

Igralci Mure kljub zaostanku dveh golov v drugem polčasu niso obupali
Igralci Mure kljub zaostanku dveh golov v drugem polčasu niso obupali FOTO: Damjan Žibert

Šimundža se je za odlično vzdušje na tribunah Fazanerije zahvalil soboškim navijačem: "Občinstvo v Murski Soboti vedno prepozna trud, delo in zavzetost vsakega posameznika. Danes so fantje bili na zares visokem nivoju. Dobro smo držali skupaj. To so gledalci prepoznali in njihov odziv je dodatna spodbuda za nas."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SamoPovemMojeMnenje
20. 08. 2021 16.44
-2
ne, samo slabi ste
Whippet
20. 08. 2021 14.08
-7
kva pol delate na treningih, balinčkate al kva?