Nogomet

Šimundža po zmagi v Skopju: V Evropi smo novinci. Smo še v fazi odraščanja

Ljubljana, 07. 07. 2021 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski prvak se je iz Skopja vrnil z minimalno prednostjo. Mura je z enajstmetrovko Luke Bobičanca premagala Škendijo, soboško vodstvo pa je z nekaj posredovanji ob koncu tekme ohranil Matko Obradović. Povratni obračun prvega kroga kvalifikacij nogometne Lige prvakov bo odigran prihodnji torek. V letošnji sezoni pravilo gola v gosteh ne velja več. Tudi zato je dvoboj med makedonskim in slovenskim prvakom še odprt.

Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: 24ur.com

Murskosoboška Mura se iz makedonske prestolnice vrnila z minimalno rezultatsko prednostjo. Mura je z enajstmetrovko Luke Bobičanca premagala Škendijo, soboško vodstvo pa je z nekaj posredovanji ob koncu tekme ohranil Matko Obradović. Povratni obračun prvega kroga kvalifikacij UEFA Lige prvakov bo odigran prihodnji torek. Prekmurska zasedba je prvič v zgodovini prišla do priložnosti za nastop v UEFA Ligi prvakov. Slovenski prvaki so se danes merili s severnomakedonskim prvakom Škendijo, ki sicer tekmecev ni gostila na svojem stadionu v Tetovu, ampak na nacionalnem stadionu v Skopju. Na koncu so z borbeno predstavo iztržili ugoden izid pred povratno tekmo doma. V priloženem videu izjava prvega trenerja črno-belih iz Fazanerije Anteja Šimundže in vrhunci tekme iz Skopja. Za videopodlago prispevka je poskrbela TV IDEA. 

Mura je sicer prvič v zgodovini kluba zaigrala v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov, tekmec črno-belih pa je bil državni prvak Severne Makedonije. Škendija je štirikratni državni prvak, klub iz Tetova pa je prvo lovoriko osvojil pred desetletjem, leta 2011. Rdeče-črni so v tem času nabrali že precej mednarodnih izkušenj, v tekmovanjih pod okriljem UEFA so odigral 37 tekem. Trikrat so se prebili do zadnje stopničke pred skupinskim delom UEFA Evropske lige, nazadnje pred dvema letoma, ko jih je zaustavil Rosenborg.

Muraši so prvi letošnji evropski izpit opravili z odliko.
Muraši so prvi letošnji evropski izpit opravili z odliko. FOTO: Miro Majcen

Klub iz severozahoda države se v mednarodnih tekmovanjih še ni meril s slovenskimi klubi, a je v zadnjih letih pogosto gostoval na sončni strani Alp v sklopu poletnih priprav. Škendijo s Slovenijo veže tudi Agim Ibraimi, saj je nekdanji član Olimpije, Nafte, Maribora in Domžal kariero pričel prav v tem klubu. Krilni nogometaš se je po razhodu z Domžalčani vrnil v matično ekipo, ki pa jo je zapustil oktobra lani. Če bo slovenski prvak napredoval, ga v drugem krogu kvalifikacij UEFA Lige prvakov čaka zmagovalec v dvoboju med Ludogorcem in Šahtarjem iz Soligorska, ob morebitnem porazu se bo preselil v novoustanovljeno tekmovanje UEFA Evropske konferenčne lige. 

Koronavirus pasica nova
Koronavirus pasica nova FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zavetnik
07. 07. 2021 17.55
+1
Saj igra je bila, kot se priteče novincem in tudi pretirano euforični ne smete biti konec bo ko se odigra tekma v MS in malo več borbenosti in discipline v igri.
mackon08
07. 07. 2021 16.33
+1
Mura jih doma povozi.
MASTERSS
07. 07. 2021 14.16
+7
Ajmo mura slovenija je z vami
Dante69
07. 07. 2021 13.29
+9
Šimundža doktor za vse pri nas, ki mislijo, da znajo igrati nogomet