Nogomet

Sinje-modri z zmago (začasno) spet na vrh prvenstvene lestvice, Eriksen v izdihljajih tekme prinesel točke Tottenhamu

Manchester, 15. 12. 2018 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so v 17. krogu angleškega prvenstva brez težav porazili Everton in se z novimi tremi točkami spet zavihteli na vrh Premier League (3 : 1). Tottenham je doma gostil Burnley. Četa Mauricia Pochettina ni uspela zatresti mreže vse do sodnikovega podaljška, ko se je med strelce vpisal Christian Eriksen (0 : 0).

Varovanci Pepa Guardiole so med  tednom z zmago nad Hoffenheimom še potrdili svoje napredovanje v osmino finala elitne Lige prvakov. Sinje-modri niso imeli lahkega dela, zmago jim je z zadetkom v 61. minuti zagotovil Leroy Sane. Slednji je odigral pomembno vlogo tudi na prvenstvenem obračunu proti Evertonom.

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP
V 22. minuti je z lepo podajo zaposlil Gabriela Jesusa, ta je utekel z desne strani in z natančnim strelom premagal gostujočega čuvaja mreže. Brazilec se je med strelce v 50. minuti vpisal še drugič. Sane je z izjemno natančnostjo podal pred vrata, Jesus pa je skočil nad Evertonovo obrambo in z glavo usmeril žogo v mrežo. 

Petnajst minut kasneje se je zatresla tudi mreža Edersona. Po napaki domače obrambe je žoga prišla na nogo Lucasu Digneju, slednji je poslal visok predložek pred Cityjeva vrata, Dominic Calvert-Lewin pa je z glavo žogo le še poslal za hrbet brazilskega vratarja. Končnih 3 : 1 je v 69. minuti postavil Raheem Sterling

Eriksen je popeljal spurse do zmage v izdihljajih tekme.
Eriksen je popeljal spurse do zmage v izdihljajih tekme. FOTO: AP

Spodrsljaj spursov

Nogometaši Tottenhama so gostili Burnley. Domači so bili na tekmi proti klubu z repa lestvice povsem neučinkoviti vse do zadnjih minut obračuna, kljub podjetnejši igri so šele v sodnikovem podaljšku uspeli zatresti mrežo Joea Harta. Po dolgem predložku v kazenski prostor Burnleyja je do žoge prišel Harry Kane, ta je lepo podal do Christiana Eriksena, ki je postavil končnih 1 : 0. 

Manchester City - Everton 3:1 (1 : 0)
Jesus 22., 50., Sterling 69.; Calvert-Lewin 65.

Tottenham - Burnley 1:0 (0 : 0)
Eriksen 90+1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.