Nogomet

Sinje-modri razočarani nad obtožbami Uefe, proces označili za nezadovoljiv in sovražen

Manchester, 16. 05. 2019 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ni skrivnost, da se je Manchester City znašel na radarju Uefe zaradi kršenja finančnega 'fair-playa', kar bi lahko aktualne angleške prvake drago stalo. Po nekaj dneh pa smo le dočakali tudi odziv iz Manchestra. V izjavi za javnost so sinje-modri zapisali, da so razočarani nad Uefo, vendar jih to ne preseneča.

Glave nogometašev Manchester Cityja je po nedeljskem proslavljanju drugega zaporednega naslova angleških prvakov hitro ohladila novica o hudi kazni, ki bi lahko doletela sinje-modre v prihodnji sezoni. Z novico je udaril ugledni ameriški časopis New York Times. Po poročanju le tega naj bi Uefa zaradi namernega kršenja 'fair-playa' City izločila iz elitnega tekmovanja Lige prvakov v sezoni 2019/20. 

Pep Guardiola je v nedeljo sinje-modre popeljal še do druge zaporedne lovorike angleške Premier League.
Pep Guardiola je v nedeljo sinje-modre popeljal še do druge zaporedne lovorike angleške Premier League. FOTO: AP

Uefina skupina za finančni nadzor, pod vodstvom belgijskega premiera Yvesa Letermeja, je preiskovala obtožbe, ki so se pojavile v dokumentih Football Leaksa. City se je znašel na radarju zaradi domnevnega prirejanja listin o pokroviteljstvu.

Z Uefe so sicer že sporočili, da je preiskava končana in da so primer predali komisiji za finančno poslovanje. Morebitna kazen še vedno ostaja neznanka.

Na grožnje Uefe so se po nekaj dneh odzvali tudi v Manchestru, kjer so na klubski spletni strani objavili izjavo na aktualno dogajanje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nogometni klub Manchester City je razočaran, vendar ne presenečen nad nenadnim opozorilom CFCB IC vodje preiskovalcev Yvesa Letermeja. V klubu z veliko samozavestjo pričakujemo pozitiven razplet, v kolikor bo o zadevi odločalo neodvisno sodno telo. Obtožbe o finančnih nepravilnostih so povsem neresnične, odgovorni v preiskovalnem procesu pa ignorirajo zgovorne dokaze kluba, ki to dokazujejo," so zapisali v klubu in odločitev Uefine skupine za finančni nadzor označili za polne nepravilnosti in napačnih interpretacij. Proces so označili za "nezadovoljivega, omejenega in sovražnega." 

 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jutranjikafet
17. 05. 2019 09.16
-1
Ste se kr pametni ja, zakaj bi Liverpool, njihovi lastnihi kdorkoli hotu da ni $iti v Lp? To kvecjemu se bolj ofgrozi Premier Ligo, ki si jo se tako zelijo... Vsaj malo razmisljite. Če bi že kdo od Liverpoola bil tu zraven bi prej apeliral na kakšen odvzem pik v domači ligi... Kar ne bi bilo tudi čisto nič narobe in vsaj malo fer
a-rod
16. 05. 2019 19.12
+8
g. Čeferin, kdaj bo na vrsti psg? Šele, ko bosta oba kluba dejansko ostala brez lige prvakov, bom verjel v integriteto Uefe, do takrat pa prazne marne za rajo
Mirhollio
16. 05. 2019 14.21
-1
City gre vsem v nos ker ubija panogo. Loverpool ke sice zasluzil vec demarja od raznoraznih pravic.
Soze
16. 05. 2019 13.23
+13
Bigbadjohn
16. 05. 2019 16.26
-3
metallica-one
16. 05. 2019 12.31
+11
Football leaks je marsikatero nečednost odkril. In zadevo preiskuje uefa ne Liverpool. Liverpool ce bi bil taksen kot ti misliš sigurno ne bi dovolil da njihov medsebojni derbi sodi sodnik iz Manchestra. Ze tu je vse moralno sporno ampak verjetno ne za Premier ligo.
prizla
16. 05. 2019 12.09
-12
Glede na to da je lastnik New York timesa, hkrati tudi lastnik Liverpoola
prizla
16. 05. 2019 12.08
-6
Liverpoolu gre City zgleda zelo v nos😂😂