Nogomet

Sinjemodrih ni strah Uefe, v svoje vrste vabijo nove nogometne zvezdnike

Manchester, 25. 03. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aktualni angleški prvaki, nogometaši Manchester Cityja, v tej sezoni bijejo trd boj za obstanek na angleškem vrhu, edini, ki njihovo zmagoslavje lahko preprečijo, so nogometaši Liverpoola. Sinjemodri so se z nepredstavljivimi denarnimi vsotami v preteklih letih prebili v sam nogometni vrh, njihova denarnica pa bo očitno široko odprta tudi v prihodnjih mesecih.

Evropska nogometna zveza je pred časom začela preiskavo Manchester Cityja, ki naj bi si privoščil več kršitev tako imenovanega finančnega fair playa. Sinjemodri so se sicer že prej znašli pod drobnogledom preiskovalcev angleške nogometne zveze, ki preiskuje nedovoljeno plačilo: 233.900 evrov. To naj bi prejel agent zdaj že nekdanjega člana Cityja Jadona Sancha, ko je bilo mlademu angleškemu reprezentantu 14 let in je iz mladinske šole Watforda prestopil med sinje modre.

V eri Pepa Guardiole so pri Cityju za okrepitve zapravili že več kot 550 milijonov evrov.
V eri Pepa Guardiole so pri Cityju za okrepitve zapravili že več kot 550 milijonov evrov. FOTO: AP

Na Etihadu si s preiskavami ne belijo glave. Potem ko so že v preteklih letih na široko odprli denarnico, ne bo nič drugače niti v poletnem prestopnem roku. Z angleškim nogometnim velikanom že povezujejo nekatera nogometna imena, med drugim tudi Saula Nigueza, Declana Ricea in Tanguyja Ndombeleja.

"Saj poznate naše moštvo. Izjemno je. Kljub temu potrebuje nekaj popravkov, seveda ne preveč revolucionarnih. Prepričan sem, da bomo kmalu lahko v svojih vrstah pozdravili nekaj odličnih nogometašev," je za časopis Manchester Evening News povedal izvršni direktor Cityja Ferran Soriano.

Nogometaši z Etihada so trenutno na drugem mestu Premier League, s tekmo manj od Liverpoola.
Nogometaši z Etihada so trenutno na drugem mestu Premier League, s tekmo manj od Liverpoola. FOTO: AP

Seveda jim ob dodatnih denarnih prilivih ne bo težko zapravljati zelencev za nove nogometaše. Sinjemodri naj bi podpisali pogodbo z novim opremljevalcem, namesto Nika naj bi to vlogo prevzela Puma. Za desetletno pogodbo bodo v podjetju odšteli kar 863 milijonov evrov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
25. 03. 2019 21.52
+4
"Arabski pokvarjenci " so realnost te dekade, ko prednjači city preko 1 milijarde in 80 milijonov razlike med nakupi in prodajo igralcev te dekade do danes. Prejšnja dekada ( za Italijane ne vem) pa je bila bolj fair . Real je za igralce zapravil preko 89 % vsega denarja , ki sta ga v tem obdobju porabila Barcelona in Manchester United skupaj, pa vemo, da sta oba zapravljala
Le vkup uboga gmajna
25. 03. 2019 08.36
+8
Upam, da se Čeferin in Co ne ustrašijo teh arabskih pokvarjencev, beri ManCity in PSG, in jih udari po žepu in prepove kupovanje igralcev za dve leti.
cripstoned
25. 03. 2019 09.56
-19
city, psg, barcelona...porabili so ze vec kot 3 milijarde...noben pa ne more ze 3 sezone dlje od cetrtfinala najtezjega in najbolj prestiznega tekmovanja...ko bodo pa kaznovani pa bodo krivi perez, franco, kralji iin kraljice...hahahahah
Trend01
25. 03. 2019 10.01
+20
@crips - pa daj no, daj že nehaj no. Vedno in povsod tlačiš Real zraven. Debata je o Cityju in konec.
stoj?kov
25. 03. 2019 17.23
+7
pozabljaš realov izpad v lp 6krat zapored v osmini finala,nato še 3 krat zapored v polfinalu...vprašej se kolko je real zapravil v desetletju na lovu za lp ;)
dugi159
26. 03. 2019 09.55
Kaj ti barca dela , hehehe si ze zrel za nekam...hejtercek mali dudo v usta pa obrn se na drugo stran