Nogomet

Leganes do zaslužene točke na Metropolitanu, Real izvlekel zmago

Madrid, 26. 01. 2020 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Atletica so z novo bledo predstavo poskrbeli za številne žvižge razočaranih navijačev na Wandi Metropolitano. Za varovance vse bolj kritiziranega argentinskega strokovnjaka na klopi 'colchonerosov' Diega Simeoneja je bil tokrat (pre)trd oreh Leganes, ki je kljub katastrofalnemu sojenju samovšečnega Antonia Mateua Lahoza prišel do zaslužene točke (0:0). Madridski Real pa je šele v zaključku tekme strl odpor žilavega Valladolida.

Moštvo madridskega Atletica, ki ga v osmini finala elitne lige prvakov čakata izjemno zahtevna obračuna proti branilcu naslova Liverpoolu, je znova razočaral svoje najzvestejše privržence na Wandi Metropolitano.

'Atletom' so točki tokrat odščipnili pogumni in borbeni nogometaši Leganesa, ki jih niti tragikomični glavni sodnik omenjenega obračuna 21. kroga španskega državnega prvenstva - pogostokrat samovšečni in arogantni - Antonio Mateu Lahoz z nekaterimi zelo spornimi odločitvami ni uspel vreči iz tira. To, kar se je dogajalo med 93. in 95. minuto tekme, ko je bilo bolj ali manj jasno, da se bosta moštvi razšli z remijem brez zadetkov (0:0), nikakor ne spada na športna prizorišča. V tem primeru na nogometne zelenice. Po eni od zaključenih zadnjih akcij iz obupa varovancev vse bolj kritiziranega argentinskega strokovnjaka Diega Simeoneja je namreč gostujoči vratar Ivan Cuellar Sacristan čakal na žogo, da jo vrne na igrišče, kar je trajalo kakšno sekundo ali dve več od 'pričakovanj' glavnega sodnika Lahoza, ki je nato tebi nič meni nič jezno segel po drugem rumenem in posledično rdečem kartonu. Namesto da bi bilo tekme konec že nekaj minut prej, se je dogajanje na zelenici razvnelo do te mere, da se je celotna burleska nepotrebno zavlekla za nadaljnjih 10 minut. 

Tudi Alvaro Morata se ni naigral ob čvrsti obrambi srčnega Leganesa.
Tudi Alvaro Morata se ni naigral ob čvrsti obrambi srčnega Leganesa. FOTO: AP

Na tekmi, ki jo je zaznamovala raztrgana igra sicer favoriziranih 'colchonerosov' na eni in brezhibna taktična izvedba Leganesa na drugi strani, si Jan Oblak in druščina več kot (skromne) točke niso zaslužili.

Real 'na silo' do treh točk
Če je Barcelona razočarala z igro v derbiju kroga na gostovanju v Valenciji, pa je njen najhujši rival, madridski Real uspel streti odpor žilavega Valladolida, ki je s pogumno in borbeno igro kljuboval izrazitemu favoritu vse do 78. minute, ko je po visokem predložku Tonija Kroosa do strela z glavo prišel branilec 'galaktikov' Nacho in zadel za minimalno zmago z 1:0.

S to zmago so varovanci trenerja Zinedina Zidana prevzeli vodstvo na prvenstveni razpredelnici in imajo zdaj tri točke prednosti pred 'Blaugrano'.   

Špansko državno prvenstvo, 21. krog, izid:
Atletico Madrid - Leganes 0:0

Valladolid - Real Madrid 0:1 (0:0)
Nacho 78. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (185)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
28. 01. 2020 18.18
+1
Ekipa za Zaragozo: Thibaut Courtois, Alphonse Areola, Diego Altube, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Nacho, Marcelo, Ferland Mendy, Toni Kroos, Luka Modrić, Fede Valverde, James, Karim Benzema, Lucas, Luka Jović, Brahim, Vinícius, Rodrygo. Doma ostajata Casemiro in Militão + poškodovani.
Trend01
28. 01. 2020 17.33
+1
Fati si je "zaklenil" kariero pri Messiju. Na vprašanje, kdo so njemu najljubši, najboljši igralci, je odgovoril sledeče. V golu - Valdes. V obrambi - Puyol. Na sredini - Xavi in spredaj - Didier Drogba! Zaradi njegove moči in kako je gole dajal, je njegova utemeljitev. Ops.
Roglič šampion
28. 01. 2020 16.03
+2
Sicer se je pomojem potop barcine ladje napovedal že leta 2017...le izjemni Messi je držal barco na takem nivoju... Zdaj se je poškodoval se suarez, Messi ni v formi in ladja se potaplja...
samomojemnenje
28. 01. 2020 16.28
+0
Malo huda beseda je POTOP...sicer dvomim, da lahko letos kaaj osvojijo, ampak to se vedno ni potop. Se bodo že enkrat vrnili. Lani je bil Real v podobni situaciji in nismo govorili o potopu. Bil je celo na -18...pa dvomim, da bo letos Barca na -18. Lani je Barca brez Messija visoko premagala Real. Izgleda, da bolj manjka Suarez, kot Messi. V bistvu pa ni problem v napadalcih, ampak v vezni liniji. Če napadalec ne dobi uporabne žoge, ne more dati gola. In potem Messi hodi na svojo polovico po žoge, da bi kaj neredil, ampak ga vedno pričakajo najman treje branilci...In tudi Barcina vezna linija ne pomaga dovolj obrambi. Če samo pogledamo Real in Casemira, kaj vse on postori in pomaga obrambi. Ali naprimer Henderson v Liverpoolu...Tudi beki v obrambi niso dobri...Alba dela vedno več napak, Roberto pa je itak po osnovnem poklicu napadalno usmerjen vezist in ni obrambni igralec. Semedo pa je itak bolj kot ne na klopi.
Trend01
28. 01. 2020 16.33
+1
Messi je v formi. Je le nejevoljen, ker nima s kom igrati. On je imel v vsej svoji karieri nekaj igralcev na katere se je opiral in z njimi sodeloval: Xavi, Iniesta, Alves in nato Neymar, Suárez. Nekaj časa (občasno) tudi Alba. Pika. Ende. Konec. Z drugimi se nekako ne more povezati, oz. ne dojamejo njegovih potez. Kar je ena izmed (sicer redkih ) pomankljivosti Messija. Če ni po njegovem, je vse narobe... (besede njegovega bivšega soigralca pri Barceloni in enega njegovega soreprezentanta; se ne spomnim imena). Zdaj bo moral Messi potegniti ekipo s seboj. To je tisti trenutek, ko ga blaugrana "krvavo" potrebuje. A Messi pač žal ni pravi vodja (žal za pristaše Barcelone; kapetan še ne pomeni biti vodja).
Roglič šampion
28. 01. 2020 16.37
-1
Pa nevem trend... Letos v gosteh ne igra tako dobro kot ponavadi... V gosteh v laligi letos le 2 gola naprimer
Roglič šampion
28. 01. 2020 16.38
-1
Se pa povsem ne morem strinjati trend... Messi je vodja na igrišču... Večkrat je on vlekel barcin voz... Trenutno mu pač ne gre
Roglič šampion
28. 01. 2020 16.43
-1
Samomojemnenje imas pa prav., potop je malce hud izraz... Je pa barca vse od odhoda enriqueja padala vsako leto... Trenutno so na dnu, tako slabe barce nismo videli verjetno že od leta 2004
Trend01
28. 01. 2020 16.49
+2
Nisva se dobro zastopila. Messi že naredi svoje. A ne potegne soigralcev s seboj. Le to. On bo že svojo "kvoto" naredil. Dokler bo pri volji. V gosteh je res grda, slaba igra. Brez ideje. Pa tudi, roko na srce, doma ni prav mnogo bolje. Granada (1-0), Real (0-0), Slavija (0-0)... Heba je, ker so tekme iz meseca v mesec slabše. Sploh te, v letu 2020.
Roglič šampion
28. 01. 2020 16.56
To pa je res... Ma upam da se dvignemo do lige prvakov, sicer od obljubljenega naslova ne bo nic
Trend01
28. 01. 2020 17.08
+2
Letos, in morda še naslednje leto, je šansa za LP. Do takrat bo verjetno Messi še v Barceloni. Če ne bo pomoči, bo kmalu odšel. In ga bo dobil Guardiola kjer bo pač treniral. Verjetno PSG. In to gratis. Barcelono bo pa čakal totalen "overhaul" in ogromna, še večja finančna injekcija v nakupe. A se bo sprostilo tudi ogromno denarja zaradi Messijeve plače (70M neto, oz. 155M bruto z bonusi), Suárez cca. 23 - 25M bruto. Suárez bo šel ven za minimalca, Messi zastonj, a bo blaugrana na leto privarčevala 170M + za plače pri teh dveh.
igyyp
28. 01. 2020 18.06
+2
Vsem skupaj o kakšnem potopu se govori, mal so padli v krizo in to je to, Real lani isto še z menjavo nevem kolkih trenerjev, Barca se je vedno vrnila, malo jim je zaštekalo sam nekkega baksuza pa ni, tud te 3 pike Reala niso neka prednost, tud Real bo še kiksal in ostali, vse se lahko na hitro spet obrne. Nobene euforije ni treba zganjat, super če zmagujemo sam barca bo tudi. Tko da jaz ne odpišem nobenega tu, ne v v LALigi ne v LP.
samomojemnenje
28. 01. 2020 20.01
+1
Jaz recimo ne morem pozabiti kako je na oni tekmi Barca-PSG 6:1 Messi padel po golu PSG-ja. Čeprav je sodnik pomaagal Barci, pa je ekipo vlekel Neymar in tudi Suarez. Mesi pa je le izgubljeno hodil sem in tja.
KavčStrokovnjak
28. 01. 2020 20.03
+1
Trend preveč optimistično je pripisovati Barci vlogo favorita v LP. Ne letos, ne naslednje leto. Če oz. ko Leo odide najverjetneje ne bo šel k Pepu ampak v rodno mesto v Argentino. Glede na vse dvomim, da bi igral še kje drugje v EU.
Trend01
28. 01. 2020 20.33
+1
Saj jih ne obravnavam kot favorite. Le pravim, da, če ne bo v naslednjem letu, dveh, pokala, ga še dolgo ne bo.
KavčStrokovnjak
29. 01. 2020 09.08
+2
Dobro ne zdaj porivat slovenskih barca fanov v depresijo. Srečo so imeli, da sta Xavi in Iniesta realista in nista sprejela kar se je Quiqueju zdela sanjska služba. Zdaj je pa prisiljen jahat vola na K2. Utopija.
Roglič šampion
29. 01. 2020 13.18
Se strinjam jaz s trendom... Po messiju bo verjetno barca rabila nekaj let... Lahko pa da se motim
Trend01
28. 01. 2020 13.04
+3
Off topic - zanimivo igro "igra" trenutno vodstvo Barcelone. Od Valencije bo odkupila Rodriga Morena (60M). V kontra jim je želela poslati Waguéja + še enega od mladine, a pri Valenciji tega niso sprejeli. No, zdaj želijo kupiti Bruna Fernandesa (AM, Benfica, 60M, ki ga med drugim želi tudi United), in ga potem do konca sezone posoditi Valenciji. Zanimiva kombinacija. A draga. Vendar bi Fernandes znal biti pridobitev. A žal za njih šele naslednjo sezono. Prihod Bruna je verjetno tudi potrdilo, da Rakitić dejansko odhaja.
Trend01
28. 01. 2020 11.59
+1
Off topic - Pri Barceloni bi do konca januarja lahko prišlo do dodatnega osipa igralcev. Na posojo sta že odšla Aleñá in Todibo. Kot kaže gre za 15M v Romo zdaj Carles Pérez (brez možnosti "reodkupa"). Prav tako so na izhodnih vratih v tem "oknu" še Rakitić, Wagué in edini "pravi/domači" Barcelonin CF - Abel Ruiz. Bojda tudi Riqui Puig ni povsem zanesljivo da ostane. Pa razumi, če lahko... Ali drugače. Kdor koli se bo poškodoval, nima prave rezerve.
igyyp
28. 01. 2020 12.27
+1
Trend01: menda že vejo kaj počnejo, sicer po tem kar si napisal najvetjetneje ne vejo. Čudno, saj kdo bo pol sploh igral.?
Trend01
28. 01. 2020 13.06
+1
Ko gredo ti fantje stran, jih ostane še 18 na plačilnem listu Barcelone A. Rodrigo ni vštet.
samomojemnenje
28. 01. 2020 13.23
+3
Kdo bi razumel vodilne pri Barci. Mogoče pa hočejo po sledeh ManUtd... Ko človek vidi koliko so zapravili za drage nakupe, te zaboli glava...Kar nekaj njihovih proizvodov pa drugje dobro igra. Kdor spremlja angleško ligo, je gotovo opazil kakšen igralec je Traore pri Volkovih...
samomojemnenje
28. 01. 2020 13.27
+1
Rodrigo v 23 tekmah dosegel 4 gole in 10 podaj. OK podaje so v redu, 4 goli pa niso ravno nekaj...
dark horse
28. 01. 2020 15.55
+0
Igyyp ne ne vedo kaj počnejo že zadnjih par let😮
igyyp
28. 01. 2020 19.49
+1
Dark: saj naši troli tud niso vedeli kaj počnejo ko so CRja prodal, pa še kar nekaj cvetk je bilo. Ha bo bolje brez panike.😁
Trend01
28. 01. 2020 11.33
+2
Off topic - razvnela se je "vojna" med Realom, BvB-jem, Cityjem za mladega (17 letnega DM-ja; Rennes) Eduarda Camavinga. Eden izmed najbolj perspektivnih mladih igralec v Franciji (sploh v obrambnih nalogah). BvB zanj ponuja 50M.
KavčStrokovnjak
28. 01. 2020 10.43
+3
Je moral KoBe umret, da se je zgodila konstruktivna debata pod člankom španske lige?!? Ne morem verjet da se fantje lepo pogovarjate. + pike in spoštovanje vsem ljubiteljem dobrega nogometa. In hvala Trendu, ker se je živ vrnil in nam zopet streže s podatki za katerimi se ne ljubi brskat novinarjem samo-opevane komercialne medijske hiše.
igyyp
28. 01. 2020 11.01
+3
Kdaj je pa še medijska hiša kaj pametnega napisala. Običajno napišejo neumnost, in pol se začne kreg. Nimaš kaj pričakovat od njih. 😁
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.29
Me pa zapirac zanima še nekaj... In sicer tvoje dejansko mnenje o leu messiju... Vem da meniš da je Ronaldo boljši, vendar pustimo to ob strani tu
igyyp
28. 01. 2020 11.00
+3
12345fcb: ti jaz odgovorim in verjetno ti bo tudi zapiram. O messiju slabo govorijo tisti, ki ga ne marajo oz so sovražniki Barcelone. Glede primerjave CR in Messi je ni ker igrata popolnoma drugače, CR goli napad, Messi pa še od obrambe naprej vleče žogo, in sta popolnoma različna igralca. Kdo je boljši, je brez veze komentirat, kajti oba sta na svojih pozicijah vrhunska. In vsi ti ki delate primerjave med njima jih ni. Messi je vrhunski nogometaš in običajno kar sam rešuje tekme, CR pa se znajde pred golom nikjer ga ni, naenkrat pa je. Bom pa dal prednost Messiju kot organizatorju in z odličnim pregledom igre.
Roglič šampion
28. 01. 2020 12.52
+2
+++igyyp... Dal si pameten in objektiven pa tudi pravilen komentar
Trend01
27. 01. 2020 20.32
+2
Off topic - Cavani naj bi jutri ali v sredo podpisal z Atleti. 15M + dodatki. Čaka le še "medical". Pa Lamarja morajo še v januarju prodati. A na drugi strani, v Kataloniji, se trenutno nahaja predsednik Valencije. Gre za prestop Rodriga (zakaj za vraga? 29 let Saj ni tako dober) v znesku cca. 60M. 23 tekem, 1722 minut in 4 gole + 10 podaj.
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.44
+2
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.03
+0
Zapirac kot berem komentarje je pa nekoliko preveč subjektiven le glede barce... Ostali komentarji pa na moje presenečenje bolj ali manj gola dejstva... Je sicer kdaj nekaj napak, vendar ne veliki
ehjaehja
27. 01. 2020 20.09
+6
verjemi ko prebiram komentarje od navijačev barce ko slavijo prvenstva in ligo prvakov po prijatelskih tekmah pa ko pišejo smešnice kako blestijo z 80%posesti pa jedva zmagajo pa kako žalijo in se zgovarjajo na sodnike pa kako niso nikoli nič krivi pa kako težko sprejemajo kritike pa kako dvolični so se trudim biti objektiven po nakboljših močeh toda včasih je vaša primitivnost in zanikanje resnice moja ovira;)
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.11
+0
Povej mi sicer zapirac, kdaj sem jaz že slavil letos naslov barce? Vas nikoli nisem odpisal... In to sem že večkrat povedal
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.13
+2
V ligi prvakov lahko zmaga kdorkoli, moj favorit pa je man city pred liverpoolom... Vendar nikoli nebom rekel da so bayern, barca, real, juve brez moznosti
ehjaehja
27. 01. 2020 20.14
+3
zakaj vzemaš osebno? nisem rekel Ti temveč nasplošno sem napisal navijač-i barce. je pa dejstvo da ko pišejo neumnosti jih nikoli ne poskušaš zaustaviti in jim ne nasprotuješ pridigaš pa o moralnosti zgolj Realovcem ki so dosti bolj realni in objektivni od vaših navijačev in primitvcev kot so kolerik konjiček krasnar janezek bergi in še in še... zanimivo ne?;)
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.22
+2
Sicer primitivnosti na podobni ravni... Imaš pa prav da preveč pridigam realovcem in premalo barcelonarjem... Čeprav se večkrat za vzamem za Ronalda ko ga kdo blati, kdaj krat tudi za real vendar precej manjkrat kot za barco
ehjaehja
27. 01. 2020 20.23
+5
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.25
+6
Sam osebno nisem ne hejter reala ne hejter Ronalda... Sem hejter le primitivnih komentarjev... No jaz se opravičujem ker vem da sem kdajkrat tudi jaz provocirav...tkoda predlagam da zamere in provokacije vsaj midva postaviva na stran in se posvetiva objektivnemu komentiranju nogometa
ehjaehja
27. 01. 2020 20.26
+5
Kollerik
27. 01. 2020 20.27
-11
zapiralo, spelji se v kot hejterjev, kamor spadaš. Seveda so ti kot maminemu sinčku vsi drugi krivi, da si tak....
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.28
+3
No zakopana bojna sekira... Zdaj me pa zanima, kakšno je sicer tvoje mnenje o man city ju, glede na to da so vaši nasprotniki v LP
ehjaehja
27. 01. 2020 20.29
+2
moje mnenje je da če se ne izboljšamo v napadu nimamo kaj praskati in smo lahko veseli če ne bomo popili 5 komadov z tako igro.
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.32
+3
To je verjetno res, vendar tudi city ima letos nekajkrat slab dan... Bo še zanimivo, predvsem če bosta obe ekipi igrali tako kot znata, se lahko nadejamo spektakla
igyyp
27. 01. 2020 20.34
+3
12345fcb: problem je v tem da vam včasih realno in velikokrat pravilno napiše, pol se pa najdejo ne govorim o tebi ampak o raznih kao fanih barce, saj sami vedo kdo so pa pride do krega, ki je nepotreben. Tudi od nas niso vsi komentarji ok, tud jaz včasih pop...i pol znam tudi neumnosti pisat. Bolj fajn se je pogovorit navijaško, s pljuvanjem nikamor ne pridemo.
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.37
+3
Se pa ne strinjam da bi jih popili 5...v obrambi ste bog in batina... Bolj možno da nobenega ne date
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.40
+2
Igyyp povej mi še ti svoje mnenje o cityju... Se pa strinjam in se opravičujem... Tudi jaz kdajkrat napišem neumnosti
Trend01
27. 01. 2020 20.45
+2
Če se lahko vključim v debato o Cityju. Imam občutek, da je City (oz. ekipa) nekako naveličana vsega skupaj. In, čeprav najdražja ekipa na svetu, ki ima Sterlinga (ki ima posamezne res top tekme, a ne non-stop), ki ima odličnega, a nejevoljnega Sanéja, ki ima odlične igralce ala Bernardo, Rodri, Ederson, ki ima zadaj Laporteja, so ranljivi po bekih; in predvsem - so popolnoma odvisni od genialnosti De Bruyneja in spredaj Agüera. Ta dva sta jedro ekipe. Na dobro postavljeno obrambo City letos težko igra. Igrajo na hitro tranzicijo. "Run & Gun".
ehjaehja
27. 01. 2020 20.48
+2
problem je ker so cityevi igralci dosti bolj hitri in imajo smrtonosne kontre mi pa imamo zelo neučinkovit napad tako da upam da dvignemo formo do takrat in da bo Hazard ujel pravi ritem.
igyyp
27. 01. 2020 20.50
+3
12345fcb: realno ti kaj težko povem, pri Realu je toplo-hladno, City je pa itak dobra ekipa, vse odvisno od dneva, če napad zrihtamo ja, če bomo igrali z vezno in obrambo, se nam slabo piše. Sicer moje mnenje. Ni pa rečeno tudi City bo moral dati vse od sebe sploh na Bernabeu.
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.50
+2
Lahko se vključis trend jasno... Se ne strinjam da so naveličani... Pač vejo da je PL izgubljena, fokus je na LP... Niso niti odvisni od de bruyne ja in aguera, tudi brez de bruyne ja so že lani pokazali da so izjemni... Je pa city na dober dan najlepša in najboljša ekipa sveta vsaj zame... Malce pred letos izvenserijskim liverpoolom... Glede de bruyneja p
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.51
+2
Glede de bruyneja pa lahko rečem da je verjetno najboljši igralec letošnje sezone zaenkrat... Vsaj zame
Trend01
27. 01. 2020 20.53
+2
Hiter je Sterling. Agüero pa eksploziven. Drugi so bolj spretni kot hitri. A hiter je tudi Varane. Pa ne boš verjel - tudi Nacho ima šprint čez 33 km/h. Če ne bo Hazarda in bo Mendy igral, je tudi leva pokrita. Na desni se pa Carvajal tudi več kot spodobno v obrambi obnaša. (ali pa Nacho - vseeno). Morda celo raje Nacho. Fede je tudi hiter. Casemiro stabilen in se zna postaviti. Podobno Ramos, če ga naprej ne vleče preveč.
igyyp
27. 01. 2020 20.54
+6
Kollerik: zate smo vsi normalni, ki debatiramo o nogometu prtegnjeni, ti si pa pamet celega sveta požru. Najbolje da šarca zamenjaš. Ma res s tabo se ne da nič, pol pa po vseh pljuvaš. Če ne zmagate, zdaj pa sploh problem ker Real vodi ne? Trolar, pa enega takega že imamo na forumu.
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.54
+2
Moram pa tudi dodati da bo to spopad najboljših sredin na svetu
Trend01
27. 01. 2020 20.54
+2
Pardon; ne Hazarda. Marcela seveda. Ja, pa Hazard bo tudi že nazaj.
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.57
+4
Iggyp ni dvoma o tem da se bo city moral potruditi, doma in v gosteh...zapirac pa ja, njihove kontre so smrtonosne... Imajo veliko igralcev ki lahko sami odločajo tekme... De bruyneja bom izpostavil... Človek je genij... Pa hitri raheem... In ubijalec aguero... Potem pa tu real s sijajni fedejem valverdejem, pa odličnim hazardom, pa benzema če bo v formi bo tud zelo nevaren... Če bosta obe ekipi na nivoju, bo zelo napeto, čeprav dajem prednost cityju...
ehjaehja
27. 01. 2020 21.03
+0
City ima dosti bolj učinkovit napad samo to me skrbi ostalo me ne ker v napadu smo res grozni ko govorimo o napadalcih ki bi dejansko mogli zadevat.
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.03
+2
Se opravičujem za nekatere nerazumljive besede, Mal me zafrkava autocorrect
igyyp
27. 01. 2020 21.04
+2
12345fcb: tudi žal jaz moram reči, da dam prednost cityu, samo veš Real zna bit neugoden za vsakogar sploh pa v Ligi Prvakov, čeprav se bodo zdaj vsule kritike na sodnike itd. Sam znal se je vrnit v zadnji minuti in napredovat. Ma pa city več šans, sam vprašanje kaj bo Zizu izmislil, ker včasih se mu v ključnih tekmah kar porata.
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.06
+2
City je mimogrede letos v vseh tekmovanjih zabil že 100 golov in so najboljši napad top 5 lig... Če bo benzema prišel v formo in bo hazard na nivoju potem bo tudi vaš napad izvrsten
RMadridd
27. 01. 2020 21.11
-2
carvajal je daleč, najslabši igralec reala.
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.11
+2
Igyyp to je pa res... Če sm se kaj naučil v vseh letih gledanja, je to to, da nikoli ampak res nikoli ne odpiši barce in reala... Poglej na primer leta 2018 pred tekmo s psgjem v kakšni formi so bili oni in v kakšni vi... Pa ste jih uničili... Pa je še več podobnih primerov... Moram pa reči da bi bolj privoščil cityju... Bolj ali manj zaradi našega pepa ki bi mu privoščil da osvoji 3. Ligo prvakov in se izenači z zidano, paisleyem in ancelottijem
igyyp
27. 01. 2020 21.14
+2
12345fcb in vsi ostali, moram it na šiht, pa se ju3 naprej pomenimo. Lep večer vsem pravim navijačem. Lepo se imejte.
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.16
+2
Glede sodnikov bom reku, da ste nekaj pomoči imeli, vendar so bili tudi nam, tudi unitedu in vsem velikim kdaj naklonjeni sodniki... Vseh 3h naslovov pac ne moremo pripisati sodnikom
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.18
+2
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.18
+2
igyyp
27. 01. 2020 21.21
+2
12345fcb: informatik sem pa ob 22h začnem nočno, na Aena, če napišem konkretno me bo adm brisal.
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.24
+1
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.25
Trend01
27. 01. 2020 21.25
Hja, pa še to je v prid Reala (a seveda ne odločilno; realno bo odločala dnevna forma), da Hazard pozna do obisti City. Sicer tudi trenerji v "nulo" zanalizirajo nasprotnika, a info s travnika je seveda še bolje. City ekipe ni spreminjal in so "znani". Real jo je. Courtois v formi (torej ni več visokih predložkov kot so bili pri Navasu), Fede uletel kot meteor, Kroos ponovno v formi. Želim povedati, da se je Real kar konkretno spremenil. Prej se je vedelo kako in kaj. Gremo preko Ronalda. Benz mu bo pomagal. Zdaj nevarnost prihaja iz večih strani. Ni vrag, da se ne bo spet odprlo Benzu (sploh, ko pride Hazard). Da bo tudi Hazard na gol začel igrati, in, da bo končno tudi "Vinko" zadel. Potem je nevarnost za gol preko celotnega napada in celotne sredine. To je pa že težje potem pokrivati. A, kot rečeno, bomo videli kako se bodo takrat "dogovorili" na zelenici. Vse je možno. Do razbitja posamezne ekipe, do dolgočasne tekme. To je na strani Zizouja in Pepa. Sem zmeren optimist.
Trend01
27. 01. 2020 21.31
@RMadridd - Carvajal najslabši? Kaj pa Bale, Isco, Modrić, Marcelo, Lucas?
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.31
Nevem... Sicer je velikokrat igral proti cityju... Vendar je pepov city navadno hazardovemu chelseaju odcital nogometno lekcijo... Z izjemo tistih 2-0 jeseni 2018
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.32
Seveda tu ne štejem leta 2017 ko je pep tu se nekako spoznaval okolje... Vse se je pravzaprav začelo v pepovi drugi sezoni
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.40
Carvajal je pomojem izjemen desni bočni, eden najboljših na svetu... Pač ni v neki top formi trenutno...
Trend01
27. 01. 2020 21.41
Če gledamo zadnji 2 leti, ki še nekaj štejeta. Ostalo je zgodovina. Sploh ni tako hudo. Razen ene tekme. Zadnje, ko je Eden igral: 6-0. Zadnji dve sezoni, ko je igral Eden, je bilo 9 tekem (brez kikiriki pokala Cummunity Shiled) in rezultatsko 5-4. za City.
Trend01
27. 01. 2020 21.45
Gol razlika pa 14 - 12 za City. 1x jih je City nabil 6-0, 1x Chelsea 5-1.
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.46
To pa sicer 2017, ko je bil city precej slabši kot zdaj
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.48
+1
Je bila pa spomladi 2018 se bolj dominantna zmaga cityja 1-0...city je zadev in chelsea nato sploh ni moral do žoge... Redko so sestavili 3 podaje... City je bil dominanten
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.51
+1
Če gledaš zadnji 2 sezoni, ko je bila pepovga filozofija tu že dobro razvita, pa je 5-1 za city
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.52
Roglič šampion
27. 01. 2020 21.55
Je pa še nekaj... Lani je na položaju cdmja igral fantastični fernandinho... Letos igra tu sicer odlični rodri, ki pa ni tako dober kot je bil fernandinho na dober dan
dark horse
27. 01. 2020 19.05
-5
Blesteča predstava Reala :D
ehjaehja
27. 01. 2020 19.21
+3
kaj te muči konjiček?raje zmagamo z 0:1 kot pa da imamo 80%posesti pa nas nafilajo dvakrat.
igyyp
27. 01. 2020 19.35
+2
Dark: si dobil porcijo z komentatjem od zapiram. Ni treba nič komentirat, ti je vse razložu, slabo smo igrali, ampak po tvoje nam skozi sodniki pomagajo, in nam je žal ker smo zmagali.
Roglič šampion
27. 01. 2020 19.58
+1
Res barca s tako igro se mem napolija nov šla... Sam vi s tako tud ne mem pepovga cityja
ehjaehja
27. 01. 2020 20.03
+0
12345fcb jaz tudi ne verjamem da z tako igro lahko Realu uspe v ligi prvakov imamo pa vsaj večje možnosti v la ligi kot vi ,vi pa večje možnosti v ligi prvakov vsaj glede nasprotnika v osmini.
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.18
+2
S tem se strinjam... Vendar nikoli ne veš kaj bo... Na taki ravni razlike med moštvi niso velike
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.19
+2
Bi pa z napolijem lahko imeli velike težave glede na našo formo in to da se napoli dviguje
dark horse
27. 01. 2020 21.02
+0
Kdo je rekel da realu skoz pomagajo?? To sm napisal le zato ker je barcina igra za en k... Realova pa nič boljša le da je zmagal oboji pa skozi sivankino uho skozi pokal. Le da se realovci redko zaveda da niste strah in trepet. V tem trenutku vas marsikdo pohrusta za šalo tako kot barco
ehjaehja
27. 01. 2020 17.54
+2
a ve kdo slučajno od Realovcev kdaj točno se vrača Hazard na zelenice?in če bo Asensio sploh zaigral še v letošnji sezoni?
Trend01
27. 01. 2020 18.12
+5
Hazard bo izpustil Atlete. Načeloma bi lahko igral, a se bojijo, ad bi bilo vseeno prezgodaj. Asensio bo igral. Vrača se v začetku marca.
igyyp
27. 01. 2020 18.55
+3
Zapiram: nočem it nesramen, sam ga fejst biksamo. Zizu Bajla sploh ne uvrsti na tekme, kjer ga rabimo, Hazzard več papi kot trenira, in spet greje klop, za Asensia ne rečem, grda poškodba, tudi če zaigra bo tvegana. Rodrigo premlečen, včeraj bi Vinija rabli čeprav ne zadeva je pa hiter v prodorih, Benzema se trudi na vse preteke in je super napadalec, Jovič premalo minut pa še nekako se ne znajde. Rešujejo nas Casemiro, in skratka vezna linija z obrambo. Včeraj smo se zvlekli, res po sreči.
ehjaehja
27. 01. 2020 19.25
+1
Iggyp pa vse kar si napisal drži.zizu bi mogel začeti vsako tekmo z 4 3 3 saj včeraj rodrygo se je znašel parkrat sam v konici napada pa ni imel sploh komu podati.vsi so bili odzadaj.Isco zelo počasen nimamo tiste prave hitrosti benzema v strelski krizi.ko pa na sredini začnejo kroos modrič skupaj ponavadi al remiziramo al se pa namučimo.Fedeja nujno bi treba dati igrati vsako tekmo je hiter in močen na žogi pa zelo pameten.
ehjaehja
27. 01. 2020 19.28
+0
Trend pol pa bo spet isto mučenje v napadu proti atletom kot smo ga gledali včeraj.Pomojem v napadu bi mogli bit Vinicius Rodyrgo in Benzema od balea razen drame nimamo,več nič čim prej ga prodat bo boljše za vso ekipo kot pa da so skozi neke španske nadaljevanke z njim.
igyyp
27. 01. 2020 19.38
+1
Zapiram: kroos odlično igra, njegovi predložki so kot vodena raketa, o modriču nebi on tako toplo-hladno enkrat ja drugič ne, Valverdeja bi mogli imet skozi v igri, kje je razlog zizuja ne vem, ampak vse kar je nujno potrebno je napad, tam se pa.mučimo v nedogled.
Trend01
27. 01. 2020 19.40
+1
Mislim, da bomo gledali (vs Atleti) Vinícius - Benz - Lucas (in Rodrygo zadnjih 30 min) ali 4-4-2. Imam občutek, da je Brahima in Viníciusa malo "spočil", oz., da tako pripravlja presenečenje s klopi. Vsak upam tako.
ehjaehja
27. 01. 2020 19.46
+0
ma 4-4-2 ni dobra ideja saj v napadu je že tako zelo slaba igra napadalci totalno izven forme zato bi ustrezalo bolj 4-4-3 ker včeraj se je lepo vidlo da razen predložkov nevarnih nismo mogli v napadu narediti ničesar premalo se je prodiralo po krilih in totalno brez ideje in želje po golu sploh v prvem polčasu.Viniciusa bi rabli da prodira Benzemaja čisti v špici da pospravi žogo v gol Rodyrga pa ker ima zelo nevarne predložke in ni sebičen.če bo začel res 4 4 2 vom otežki zadeli proti bunkerju atletika.no to je samo moje mnenje analizirano po teomah od Reala sicer pa Fedeja nujno dati igrati od prve minute namesto isca ali modriča.
Trend01
27. 01. 2020 19.48
+1
Pa še to; tako oslabljeni kot so tokrat Atleti, ne pomnim. Giménez, Trippier, Koke, Lemar (ki se počasi vrača, a ni v prvem planu), Costa. Cavanija še ne bo. Morata izven forme. Enako Felix. Kot kaže sta trenutno z naskokom najboljša Jan v golu ter Ñíguez. Če to ne zmagajo, pa tudi vse v tri... Bomo videli.
igyyp
27. 01. 2020 19.50
+1
Trend01: vidimo kaj in kako? Ne more obramba še napadat, kot sem rekel izvlekli smo se včeraj, upam da se naslednji vikend spet ne izvlačimo. 😁
Trend01
27. 01. 2020 19.52
+0
@zapiram - upam, da ne bo 4-4-3. Tudi Courtoisa v golu potrebuje Real :-) Ja, se strinjam. Morda 4-3-1-2. Sicer je pa to podobno kot 4-3-3 (romb). Ne se bati. Če bo igral Vinícius, jih bo nadigral. Je prehiter. Potem pa mora le Oblaka ciljat. Ga bo zgrešil in zadel gol... :-) Ali pa Benza zadet ali nazaj do Casemira žogo asistirat. Da bo ziher.
Trend01
27. 01. 2020 19.57
+1
@igyyp - saj vemo postavo. In vse bo lažje. Mendy - Ramos - Varane - Carvajal / Kroos - Casemiro - Fede / Vinícius - Benz - ??? (Lucas ali Rodrygo). Postava je čisto "cool". Le Benzu se mora spet odpret. Vinícius bo že haral po levi in prostor Benzu delal. Tudi Lucasu (a raje bi Rodryga; ima več kvalitet / boljši pregled nad igro / a Lucas je garač. Tako rekoč četrti vezni)
ehjaehja
27. 01. 2020 19.58
+0
Trend če ne bomo igrali napadalno zadeli sigurno ne bomo sploh proti atletom ki se zadnje čase mučimo zabiti in dosti krati odigramo 0:0 z njimi v sredini prevladujemo obrambo imamo trdo golmana v top formi toda strelsko učinkovitost napadalcev nujno izboljšati in izboljšala se bo samo če bodo igrali napadalno zakaj bi igrali le na sredino in posest če pa vemo da tako bomo težko zadeli? nevem no bomo videli a misliš da Fede bo začel proti Atletom?
Trend01
27. 01. 2020 20.07
+1
Ma, Fede je gonila sila ekipe. Modrić pa čisto odvisno na katero nogo vstane. Fede letos še ni imel slabe tekme. Torej Fede s kreacijo, energijo, Kroos s podajami, Casemiro defenzivec, ki zadeva z glavo in nogo... Vinícius naj dirka po levi. Benz naj pa zadene spet po 6ih tekmah. Čas bi bil. Od Valencije dalje še ni zadel.
mmickica
27. 01. 2020 15.44
+14
Spanska liga je postala prava uspavanka. Atletico pogresa Griezmana, ta isti je v Barci nekako odvec, pri Realu pogresajo Ronalda, Messi v Barci nima s kom igrat, en sam doooolgcas....
KavčStrokovnjak
27. 01. 2020 15.49
+4
Nihče ne pogreša CR v Madridu. Zgolj gole precenjenih napadalcev kot so Bale, Jović pa še kak bi se našel.
Lima33
27. 01. 2020 16.59
+7
Dober Joviča lahko spustiš, ker igra enkrat na mesec... Bale je pa itak z mislimi povsod drugje razen v Realu,ko pa igra se pa poškoduje... Vinko neve s katero nogo bi šutiral, Rogi se boji svoje sence (tak občutek ti da), Benz je car, Vasko ga ni bilo... To je od napada pri Realu... Žalost...
Kollerik
27. 01. 2020 17.24
+2
Morda pa je problem sodelovanja tandema Messi-Griezmann očitno v tem, da Griezy noče postati vodonoša Messiju.... in tako smo dobili enega petelina v kokošnjaku preveč.
Trend01
27. 01. 2020 18.57
+2
Pri Griezmannu se morate bati nekaj drugega. Kot povsod, bi se znalo tudi tu podobno zgoditi. Večina s seboj potegne posameznika. Trenutno je Griezmann borec, ki teče in teče. Gara. Ja, z Messijem se ne ujame (ali obratno). A, če preostalo moštvo ne bo teklo, garalo, se bo tudi Griezmann "zlil" z okolico in postal tabornik "tam spredaj". Pa bodo trije taborniki tam spredaj. Fati, Messi, Griezmann. Dembélé je pa tudi podoben "tič". Sicer je pa ves čas poškodovan. Celo - neverjetno - več kot "naš" Bale. In prav smešno je, da imajo podobne probleme (beri: neučinkovitostjo) vsi trije t.i. velikani LaLige. Real nekako rešujejo igralci sredine in obrambe... Imamo nekako to srečo.
dark horse
27. 01. 2020 19.08
+1
Demebele se je sposoben še pri igranju PS poškodovat
Kollerik
27. 01. 2020 14.32
+12
Španska liga postaja čedalje bolj tableta za spanje.... ATM in Barca porazno, RM še kolikor toliko. Če se raven igre pri "sveti trojici" ne bo v kratkem dvignila, jih bodo Angleži na LP pojedli za malo malco....
blueboy0
27. 01. 2020 15.13
+5
Katere Angleže pa imaš v mislih drugac? Po mojem mnenju je tu le Liverpool, ki trenutno igra nedvomno najlepši nogomet in bo res najhujši tekmec španskim ekipam, ter Man City, ki pa je tudi zelo toplo-hladen letos enako kot Barca, Atm ter Real s tem da ima City zelo luknjasto obrambo. Ne pravim da ne bo zelo težek nasprotnik in med možnimi zmagovalci a sam City definitivno ne bi uvrsto kot boljšo ekipo od Reala/Barce. Medtem ko so ostali Angleži letos (Tottenham in Chelsea) pa daleč vzadi po mojem mnenju. Tako da jaz ne bi Špance odpisoval prehitro v boju z nobenim nasprotnikom ker se mi zdi da so v izločilni bojih LP to čist drugačne ekipe.
mmickica
27. 01. 2020 15.40
+3
Chelsa sploh ni slab in po mojem pomalica cse 3 spanske "top" klube. Letos je pa res prava revscina v Spaniji, no saj tudi lani ni bilo veliko boljse.
Kollerik
27. 01. 2020 17.26
+0
Saj niti ni važno, koga točno od angležev se ima v mislih. Danes velja vodilo, če hočeš gledat dober nogomet, glej angleško ligo in to je dejstvo.
Trend01
27. 01. 2020 19.12
+2
Nemška je bolj zanimiva. Goli padajo kot za stavo. Presenečenja so tudi. Drmajo na polno. Pustimo to, da v Evropi ne bodo prav daleč prišli, a zanimivi so. Bayern bi znal letos kakšno ušpičiti v LP, a čisto na vrh težko, zelo težko. In vsako leto težje. EMŠO.
Roglič šampion
27. 01. 2020 20.16
Cityjev fokus je letos na ligi prvakov... Strinjam se s kolerikom... Tudi real se mora dvigniti če želi mimo cityja... Sicer mislim da imata trenutno city in Liverpool nekaj več od ostalih
Lima33
27. 01. 2020 14.04
+8
Bol švoh je to zgledalo včeraj ampak se je izšlo... Trud in želja se je vidla oz.čutila še posebej v 2 polčasu... Nujno potreben je nekdo, ki bo filal nasprotnikovo mrežo ker to je že kr mal žalostno... 3 pike so važne in prvo mesto... Končno!
DR.Fejsbuk
27. 01. 2020 13.55
-3
Bi pomislili, da je valladolid tako dober, vendar ni!
Kollerik
27. 01. 2020 14.37
+5
RM si je včeraj zaslužil zmago, vendar komaj, komaj...manjkajo predvsem zadetki. Ok, tu so mu razveljavili zadetek, toda tudi Valladolidu so ga...
Dany75
27. 01. 2020 12.19
+13
Ja vedno je treba vsaj en gol vec od nasprotnika zabit... nam je uspelo... Barci in Atletom pac ne... ne glede na vse ostalo... celo tekmo garas za to da si nagrajen... ce le dobro pazis da ga ne dobis..... lepsa igra bo proti Atleticu in City-u
Dany75
27. 01. 2020 12.16
+7
Ja , igra za pozabo, vendar ne morete primerjat takih tekem z ligo prvakov ali tistimi derbiji oz tabiljsimi ekipami... ker ni isto... v vseh ligah se dogaja isto.... ker take ekipe ne igrajo isto, ampak se zelijo le obranit... dobro kaka kontra tudi pride, ampak vseeno... lepse tekme so vedno z boljsimi ekipami... zoga je vseeno lepo sla, vendar tezko razvijes kaj lepsega proti taki ekipi... ko so na obdobja le nabijali vstran od svojega gola... Benz se bo porihtal... samo zabit mora.... pa ko pride Hazard nazaj bo spet drugace...
igyyp
27. 01. 2020 11.25
+12
Včeraj pa je bilo mučenje žoge, igra popolnoma za nikamor, še dobro smo se zvlekli. Valldolid zelo nevaren, nevem kaj se dogaji z vodilnimi, ampak malčki vedno znova presenečajo. Real počasen, Benz v krčku, čestitke pa Kroosu, Casemiro. Nacho pa rešitelj, in tudi Courtva včeraj nekaj obramb. Vse ostalo žalost nič bolje kot Barca ali ATM. S tem, da smo izvlekli 3 točke, sam v LP z tako igro nimamo kaj iskat.
mmickica
27. 01. 2020 15.48
+7
Real ima eno pozitivno lastnost in sicer trmo, dejansko znajo velikokrat na silo dati gol, kar je velik plus. Ampak suma sumarum so letos prav tako na zelo nizkem nivoju. No, Valverde je zakon. Sem vam prav fous, da ga imate, ha ha ha...!
igyyp
27. 01. 2020 18.58
+1
Micka: ja Imamo Valverdeja, samo napada nimamo, dokler ti obramba in vezna.linija zabija gole, ti 100 Valverdejev ne pomaga ;)))) včeraj smo se zvlekli, z trmo sam ne moreš vsako tekmo tako igrat.
Trend01
27. 01. 2020 10.21
+4
Tole nima veze z Realom (no, delno). Da ne bo pomote - off-side Casemira je bil. A eno vprašanje, mnenje. Včeraj tisti "4,8 cm" off-side ni imel vpliva na samo igro. Tudi zaradi nekaj cm ni pridobil prednosti pred obrambnim igralcem. Je bil vseeno preveč stran. Nekaj je, ko zaradi off-side pridobi prepotrebno prednost pri golu, a druga je, ko ne pridobi v bistvu nič. Ko sam off-side ne vpliva na igro. Takšen primer je včeraj bil. A, kot sem napisal na začetku. Po današnjih pravilih, je off-side bil. Brez debate.
samomojemnenje
27. 01. 2020 13.46
+4
Tale Var je pa ni v redu. In naprimer ta navodila, da stranski ne dvigne zastavice takoj je včasih slabo za igralce. Včeraj naprimer na tekmi Lille-PSG je bil igralec Lilla debel meter v off-sidu in sodnik ni dvignil in je igralec v polnem šprintu potem žogo ujel pred gol-out črto in podal v sredino. Sicer ni bilo gola in je šele po zaključku akcije stranski dvignil. In je napadalec v polnem šprintu pretekel 35-40 metrov brez veze. Po mojem bi morali takšne očitne off-side takoj dvigniti zastavico in ne pustiti, da zastonj šprintajo za žogo. Glede Var-a in off-sida pa je tako, da če so si omislili VAR, potem tudi en centimeter šteje za off-side. Bilo je nekaj govora o tem, da bi nekako po sodniški oceni tolerirali glede na položaj telesa in podobno, ampak kako bi to naredili, saj bi si spet vsak sodnik po svoji oceni izbral kdaj tolerirati kakšen cm in kdaj ne. In zopet bi bilo narobe vse skupaj. Veliko je še potrebno dorečt, tudi glede roke v 16 si vsak sodnik po svoje razlaga. Mislim, da lahko naredijo ne vem kaj še, še vedno je tukaj človeški faktor, tudi v VAR sobi je samo človek, ki ima na voljo video tehnologijo.
Trend01
27. 01. 2020 14.30
+2
Je tako. Pri stranskem je pa tako; če ima "cojones", bo dvignil zastavico. Ker pa jih v glavnem nimajo, se zanašajo na morebitni VAR.