Nogomet

Skavt Barce o morebitnem odhodu Messija: To je za vse katastrofa. Tudi zanj

Barcelona, 27. 08. 2020 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dokler ne bo zares jasno in tudi uradno, da je argentinski virtuoz Lionel Messi zapustil Barcelono, bo med privrženci blaugrane tlelo upanje, da nogometaš, ki je v klubu polnih 20 let, kariero tudi konča v katalonski prestolnici. A vse bolj je na dlani, da je Argentinec svojo zadnjo tekmo v Barcinem dresu že odigral. To je bila tista famozna Barcina tekma v četrtfinalu Lige prvakov proti Bayernu s sramotnim porazom (2:8), po katerem se je vse začelo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bo res odšel?
    02:15
    Iz 24UR: Bo res odšel?
  • Iz 24UR ZVEČER: Messi zapušča Barco
    02:55
    Iz 24UR ZVEČER: Messi zapušča Barco
  • Iz 24UR: Messi odhaja?
    02:43
    Iz 24UR: Messi odhaja?
  • Iz SVETA: Messi zapušča Barco?
    03:38
    Iz SVETA: Messi zapušča Barco?
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji hrvaški reprezentančni vezist Goran Vučević je pred leti nekaj časa nastopal tudi za Barcelono. Po karieri je ostal v katalonski prestolnici in zdaj že vrsto let opravlja funkcijo klubskega skavta. Je med tistimi, ki mu Barcina stroka skorajda najbolj zaupa. Tudi zato je gotovo primeren sogovornik, da s svojega gledišča "razloži" trenutno stanje okoli Lionela Messija.

Messijevi odvetniki  so pred dnevi katalonskemu velikanu po faksu poslali sporočilo, da njihov klient želi enostransko prekinitev pogodbe v skladu s klavzulo, ki se je iztekla 10. junija. V slovitem katalonskem klubu menijo, da ima 33-letni Messi veljavno pogodbo z njimi do 30. junija 2021.

"Telefon zvoni non stop. Vsi pričakujejo, da bom imel konkretne odgovore, kaj se dogaja v klubu in kaj je z Messijem. Seveda jih zanima, ali bo zares odšel," je za zagrebške Sportske novosti začel Vučević. "Počutim se kot uradni predstavnik za stike z javnostjo. Vsi bi radi nekaj od mene. Kličejo tudi nekdanji nogometaši Barcelone, vse zanima, ali bo največja legenda kluba v zgodovini zares zapustila Camp Nou.  Nekdanji hrvaški reprezentant meni, da poti nazaj ni več. Po njegovem je Messi gotovo že odigral zadnjo tekmo v blaugrani.  "Pravzaprav ne morem verjeti, da se to dogaja. Nihče v Barceloni ne more. Ne morem verjeti, da se je Leo zares tako odločil. To je bilo še nekaj mesecev povsem nepredstavljivo. Razumem, da ima vsega dovolj, da so se nakopičile nekatere stvari, toda ne morem pozdraviti te odločitve. Ta zelo škoduje Barci, prepričan pa sem, da bo škodovala tudi Leu. Težko je pri 33 letih začeti novo zgodbo. Sploh če je v klubu 20 let. Ne razumem njegove odločitve," še pravi dolgoletni Barcin skavt, ki deli mnenje, da je bil kaplja čez rob sestanek novega trenerja Ronalda Koemana z Messijem. 

Lionel Messi po blamaži v četrtfinalu LP proti Bayernu. Je že takrat sprejel odločitev o senzacionalnem odhodu?
Lionel Messi po blamaži v četrtfinalu LP proti Bayernu. Je že takrat sprejel odločitev o senzacionalnem odhodu? FOTO: AP

"To je vse prelomilo. Ob tem je Lea zmotilo tudi, kako se je Nizozemec odrekel uslugam Luisa Suareza, ki je, mimogrede, velik Messijev prijatelj. Tu se Koeman ni izkazal kot dober taktik. Ne moreš se na takšen način odreči igralcem, ki so toliko dali klubu. Suarez je bil v Barceloni šest let. Ob tem mi je nejasno tudi to, da se je Koeman odločil priti, saj bo verjetno moral oditi, če bo nezaupnico prejel predsednik Josep Maria Bartomeu. Prišel bo namreč drug trener," je bil za Sportske novosti izčrpen Goran Vučević, ki je prepričan, da je zdajšnji predsednik dokončno izgubil zaupanje navijačev.

V nogometnem zakulisju se kot Messijeve morebitne novi destinacije največkrat omenjajo Manchester City, PSG in Inter iz Milana, mnogi pa so prepričani, da bo Argentinec, ko se strasti nekoliko umirijo, še naprej član slovite katalonske zasedbe, čeprav se ni udeležil in tudi opravičil svojega izostanka na današnjem uvodnem treningu Barcelone pred začetkom prihodnje sezone.

 "Tega mu ne bodo oprostili. Če gre Leo, gre tudi on. O tem sem prepričan." Mnogi so prepričani, da je uprava kluba želela skrajšati Messijevo vlogo pri kadrovanju, pa ni znala najti primernega načina. Je res kadroval? "Messija se je pogosto vprašalo, kaj meni o določenem igralcu ali trenerju. Vendar pa mediji pretiravajo. Ni on kadroval. Resda je zahteval vrnitev Neymarja, a je Bartomeu pripeljal Antoineja Griezzmanna, Messi je zahteval, da Ernesto Valverde ostane trener Barce, a vendar je zamenjan. Ob tem je naravnost sovražil Erica Abidala, ki je zamenjan šele po četrtfinalni sramoti z Bayernom," je bil brez dlake na jeziku Vučević, ki se boji, da bo pri Barci za nekaj časa zavladal kaos. "Klub nima denarja za začetek nove ere z novimi igralci. Vsi čakajo na predsedniške volitve, ki pa so na vrsti šele prihodnje leto. Nič dobrega ne kaže klubu. Žal."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (198)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
29. 08. 2020 09.50
Mah naj propade ta barca s tiki tako vred.
dark horse
28. 08. 2020 09.49
-1
Predvsem vucevic je kompetenca za odgovore pa vsi njega kličejo klasično hrvaško pretiravanje. 5 let v klubu cela 2 nastopa za člane in 60 za b ekipo. Res klasa ja
Vladimir.Krutov
28. 08. 2020 08.24
+0
Zadnjič sem pisal kdo je abidal in kakšen krivec je za stanje......koemana sem omenil kot požeruha na denar.....sedaj je hrvat vse teze potrdil.....v nedeljo bo barto odstopil s položaja......messi je v vsakem pogledu zmagovalec.....če ostane ali gre.....ni pa lepo da sedaj pišete kolko miljonov naj prinese za svoj odhot.....če mene vprašate kdo je večji klub ali messi.....absolutno je mesi večkod klub.....najdite enega igralca v zgodovini ki je z klubom 10×prvak in ima 6 zlatih in 6 zlatih čevljev......suarez je 6 let dajal po 33 golov na leto....koeman sram te je lahko
KOdOvce
28. 08. 2020 08.46
+0
Tako je, vse naj odpustijo, samo Mesolinni naj ostane!
Homer.Simpson
28. 08. 2020 08.58
+0
Messi torej ostane, prepriča še Suareza, naj ostane in potem skupaj s Piquejem, Busquetsom, Jorijem Albo, Rakitićem, Ter Stegenom in ostalimi še nekaj let naprej v nove zmage. A to je potem idealen scenarij? LP
Iztok Draksler
27. 08. 2020 19.57
arabci majo denar...ta klavzula je za njih drobiz...tko da...isto kitajci...to je drobiz za naftne šejke...pa njihove oprode..isto za kitajce...vendar pa tudi oni gledajo na vsak euro...lahko kupijo..a kaj majo od tega..to vsak gleda
Kollerik
27. 08. 2020 18.46
+3
" Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu bo odstopil s položaja, če bo Lionel Messi javno razveljavil svojo odločitev, da zapusti klub, poroča katalonska postaja TV3. Obkoljeni klubski supremo služi zadnji mandat in je potrdil volitve marca 2021, vendar mnogi podporniki verjamejo, da je zdaj čas, da zapusti klub. Skupine navijačev so obkrožile Camp Nou v torek in se zavzele za njegov odstop. Bartomeu je pripravljen takoj odstopiti s položaja, če se Messi javno zaveže, da bo ostal na Camp Nou...." "Footbal Espana", 27.8.2020, 15.52 h....
Johnny_J
27. 08. 2020 19.43
+2
In končno mu je posvetila lučka nad glavo.
Johnny_J
27. 08. 2020 19.54
+1
In zdaj bomo videli ali sem imel vseskozi prav ali ne. Če je Messi tudi v tem primeru pripravljen oditi, potem naj gre, toda ne zastonj. Njegovo zadnje veliko dejanje za barco bi bila okrepitev trr-ja in s tem možnost nakupa kakšnega kvalitetnega igralca, predvsem v zadnji vrsti, ter 9ko. Samo naj ne rinejo z glavo skoz zid z nekim lautarom za 100mil,ker ni vreden. Če dobijo 200 za Messija in še nekaj čez 100 za ostale, se lahko za 200 naredi zelo dobra kombinacija okrepitev z obstoječim kadrom in mladimi igralci.
samomojemnenje
27. 08. 2020 20.04
+2
To vse skupaj je že precej zmedeno. Prejle sem prebral, da naj bi Messi prišel v nedeljo v Barcelono, se testiral in v ponedeljek pridružil prvemu treningu. Spet drugi mediji so včeraj pisali, da je v Barceloni in objavili slike njega in Suareza, vsakega v svojem avto in naj bi šla skupaj na večerjo. Tretji pišejo, da je sporočil, da ga sploh ne bo v Barcelono in da se ne namerava udeležiti zbora v ponedeljek in prvega treninga. Četrti pišejo, da je bil ta zbor danes in da messija ni bilo. Podobna saga, kot je bila 2018 z Neymarjem, ko se je en mesec pisalo vse mogoče, Neymar je celo odigral pripravljalne tekme v Ameriki za Barco, potem pa je lepo odšel.
HALAcR7
27. 08. 2020 20.17
-11
Izsiljevanje od samega začetka,sramota da je človek večji od kluba,tukaj se vidi veličina fc barcelona,....sramota
samomojemnenje
27. 08. 2020 20.29
+5
Halar, tako čisto preprosto vprašanje, brez pod.je.bavanja. Itak vem, da sovražiš Barco. Ok. Pač to je tvoja volja. Glede Messija me zanima, ker si že dvakrat napisal, naj pride v Real, po drugi strani pa kar naprej pljuvaš po njemu in ga imaš za ljigota. A bi kljub temu, da je zate ljigo, želel, da pride v Real?
Johnny_J
27. 08. 2020 21.10
+1
Samo moje mnenje zakaj se sploh ukvarjaš z rokijem? V svojem nicku kaže, da navija za 3 klube, kaj boš s takim sploh debatiral? Ja zmeda je in povzročajo jo mediji. Vse za klike.
AstonM
27. 08. 2020 18.34
+13
Messi v Juventus, to je edina opcija. Manchester City in PSG sta arabska kluba brez obraza in karakterja, Inter pa je nula v primerjavi z Juventusom. Naj nam z Ronaldom pričarata nekaj nogometne čarovnije, narod bi norel, to vam povem. Malo veselja ne bi škodilo, itak gre človeštvo v k...c, Covid19, Trump, KimDžong, segrevanje zemlje, ogromen razkorak med bogatim in revnim svetom - slabi obeti. Lahko pa tudi neki zblazneli kemik spusti med ljudi kakšen smrtonosni virus iz kake vojaške baze in bomo pocrkali ko podgane.
Lucky
27. 08. 2020 18.56
-1
Ah no, karakter Juveta je kvečjemu podkupovanje in posledično odhod v 2. ligo.
Roglič šampion
27. 08. 2020 18.27
+18
baje je jorge messi ze v manchestru da sklene dogovor s cityjem. Kot kaze bo res odsel. Navijaci barce pa smo le lahko hvalezni za vse kar je naredil za barco, koliko lovorik nam je prinesel in seveda za uzitek ob gledanju njegovih carovnij. Ce bo res odsel, mu pa zelim vso sreco v cityju!
tv1206802
27. 08. 2020 18.11
+10
Tudi jaz ne verjamem v Messijev prihod v Juve pa vseeno Ronaldo je Juvetu naredil finančni plus in ne minusa. V kolikor bi Messi vseeno prišel v Juve in združil moči z Ronaldom potem bodo lahko vsi govorili samo o velikem spoštovanju med tema gigantoma in tudi jaz osebno mislim, da sta samo rivala in nikakor ne sovražnika kakor mediji nabijate in ustvarjate. Seveda rivalstvo tudi obema zelo finančno ustreza in mogoče bi oba lahko odigrala zadnji 2 leti skupaj. Čeprav menim, da se to ne bo zgodilo bi vseeno bilo zanimivo. Če bodo finance šle skozi potem je možno vse... res vse
samomojemnenje
27. 08. 2020 18.31
+2
Od kje ti podatek, da je Ronaldo naredil finančni plus v Juvetu? Saj je znano, da ima minus. Tudi tukaj je bil članek o em. Preberi: Odmevno znižanje plač v taboru Juventusa ne bo dovolj, da serijske italijanske prvake reši pred hudo finančno stisko. Tudi zato je prihodnost najbolje plačanega posameznika pri "stari dami", Cristiana Ronalda, pod resnim vprašajem. Po poročanju Il Messaggera najnovejši ukrepi pri Juventusu še zdaleč ne bodo dovolj, da bi legendarnemu italijanskemu klubu prenehala teči voda v grlo. Juventus naj bi zaradi znižanja marčevske, aprilske, majske in junijske plače nogometašev in trenerja Maurizia Sarrija prihranil 90 milijonov evrov za sezono 2019/20, ki je zaenkrat prekinjena in bi bila lahko skupaj z vsemi domačimi in mednarodnimi tekmovanji v kratkem tudi odpovedana. Il Messaggero trdi, da mora torinski prvoligaš proračun za plače oklestiti vsaj še za 54 milijonov evrov (bruto), kar naj bi znašalo okoli 31 milijonov evrov neto na sezono. Ni skrivnost, da si velik del plačne pogače odreže prvi zvezdnik kluba Cristiano Ronaldo, za katerega je (bila) to druga sezona v vrstah belo-črnih. Cena za prestop: več kot 70 milijonov evrov Njegova 31-milijonska letna plača že vse od začetka sodelovanja z Juventusom buri duhove, saj naj bi del nje pokril tudi avtomobilski proizvajalec Fiat, ki je v lasti družine predsednika italijanskih prvakov Andree Agnellija. Italijansko gospodarstvo se je zaradi pandemije novega koronavirusa povsem ustavilo, Fiat pa je seveda eden paradnih konjev Piemonta in celotne Italije. Juventus naj bi zato razmišljal o treh možnostih: ena je prodaja Ronalda v tujino, a le za več kot 70 milijonov evrov (za Portugalca so leta 2018 madridskemu Realu nakazali 117 milijonov). Druga je podaljšanje pogodbe za dodatno leto (do konca sezone 2022/23), a z nižjo plačo, tretja pa predvideva ohranitev trenutnega stanja in še dveletno sodelovanje v skladu s pogodbo, ki velja do konca sezone 2021/22. Tudi v tem primeru bi se moral Ronaldo, sploh če bo gospodarska kriza po Italiji udarila še posebej močno, najverjetneje odpovedati zajetnemu kupčku denarja, če si bo seveda želel ostati v Piemontu.
User416781
27. 08. 2020 19.10
+1
Ronaldo je Juvetu naredil velik finančni minus, ne pa plus in tudi rezultatsko niso dosegli nič več, kot pred njegovim prihodom. Ne pišite na pamet.
Iztok Draksler
27. 08. 2020 19.49
+1
ma fiatu denar prinasa jeep...nic drugega..oziroma dodge...sam ameriske znamke mu devajo denar,...za hece juventusa
samomojemnenje
27. 08. 2020 17.37
+5
Katalonska televizija TV3 poroča, da je predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu začel razmišljati. Spoznal je, da se je situacija tako zapletla in da podpore nima več veliko, tako da je pripravljen celo odstopiti s položaja predsednika Barcelone. Bartomeu je tako pripravljen zapustiti Barcelono, če bo Lionel Messi ostal na stadionu Camp Nou! Marcelo Bechler, novinar, ki je prvi poročal o Messijevi nameri po odhodu iz Barcelone, pa zdaj nadgrajuje svojo prvotno in izjemno udarno zgodbo. Trdi namreč, da je argentinski zvezdnik pripravljen povleči svojo zahtevo. Razlog pa se skriva v tem, da ne želi zmesti svojih otrok, ki bi z menjavo okolja izkusili to, kar je moral izkusiti sam, ko je kot otrok prišel iz Rosaria v Barcelono. Messi se z Bartomeujem noče sestati, prav tako ne odgovarja na njegove klice, še poročajo katalonski mediji. Bartomeu pa bi na drugi strani rad zgladil nesporazum.
User416781
27. 08. 2020 17.42
+3
...itak sem pričakoval tak razplet. Res pa je, da bi mogoče bilo vseeno res bolje, da Messi gre, sploh če bi bilo govora o takih vsotah, o katerih se piše. Sicer pa nikoli nisem zares verjel, da bo Messi odšel.
gullit
27. 08. 2020 17.45
+3
problem je edino v tem da po statutu Barcelone odstopi predsednik pred volitvami mora osebno odgovarjati za morebitni minus, pri njemu se je pa z nespametnimi nakupi veliko nabralo minusa tako da bo težko izvedljivo to, razen če najdejo kakšen kompromis.
Kollerik
27. 08. 2020 17.58
+4
BBBBAAAARRRRCCCCAAAAA, MMMMMEEEESSSSIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ChampionsLeague17
27. 08. 2020 17.29
+3
z vevericami v sorodu ?
mackon08
27. 08. 2020 17.13
+7
Messi ni samo iglalec on je blagovna znamka, Messijeva plača pa odškodnina je drobiž koliko prinese njegov prihod v kate rikoli klub.
mackon08
27. 08. 2020 17.02
+12
Zadnji rezultati so res doprinesli da je takšno stanje, če ga je pa poslabšal še Koeman potem pa vodstvo Barcelone res nima pojma kaj dela. Messi je še vedno 100x več vreden na terenu kot en Koeman na klopi.
Homer.Simpson
27. 08. 2020 16.55
+2
Eden od odločilnih faktorjev, da se je Messi odločil za Juventus je vrnitev Pogbaja, ki naj bi mu učinkovito kril hrbet, povzeto po Gezzetti Dello Sport danes. LP
User416781
27. 08. 2020 17.01
+11
Juve nima za burek. Že ko je Ronaldo prišel, so delavci Fiata stavkali. Klub je v rdečih številkah, dresi Ronalda se ne prodajajo skladno s pričakovanji. Ni šans, da Messi pride v Juve.
samomojemnenje
27. 08. 2020 17.15
+1
Pero, zdaj vidim, da si tudi enako napisal še prej, kot jaz spodaj. Homer pač nabija in provocira na njemu simpatičen način.
samomojemnenje
27. 08. 2020 17.17
+7
Homer, kdaj pa podpišejo za Barco Haland, Dybala, De Light, ki si jih napovedoval? Pa spomni me, če sem še koga pozabil. 👀😊
Homer.Simpson
27. 08. 2020 18.58
Pozabil si na Oblaka, Martineza, Alabo, Alcantaro in Rafinhaja. LP
Lucky
27. 08. 2020 19.01
+1
Mah nabija bv. Si predstavljaš šov v slačilnici, kjer bi bili Pogba, CR in Messi? Tak trio bi še Phil Jackson težko držal pod kontrolo.
samomojemnenje
27. 08. 2020 19.33
Homer, kdaj pa je pričakovati vse te podpise? Če se že greva trotl špil...🤣
romantika umira
27. 08. 2020 16.50
+13
Če dobimo za kapetana 300milijonov se lahko brcnemo v rit pa žvižgamo od veselja. Prihodnost Barce brez Messija sploh ni tako slaba kot si jo želite nekateri prikazati tukaj. Imamo Fatija, Griezmana, Puiga, Coutihno se baje vrača plus za 300 milijončkov lahko naredimo zares močno Barco ki bo konkurenčna tudi v ligi prvakov. Nekateri "navijači" Barce pa res ne vidite dlje Od Messija.
User416781
27. 08. 2020 16.54
+5
Tako je. Prihodnost brez Messija ni črna, ampak nasprotno. O tem sem pisal že spodaj.
ehjaehja
27. 08. 2020 16.55
-9
obema vam povem da Barca naslednje leto ne bo nič manj nevarna brez Messija kakor z njim pomnite moje besede.
mackon08
27. 08. 2020 16.58
+3
martinkrpan Če misliš da je Griezman in Coutihno bodočnost kluba ja mogoče samo prvaki potem nikoli ne bodo.
romantika umira
27. 08. 2020 17.00
+3
Fati je prihodnost kluba vsi ostali so zelo talentirani igralci ki bodo pokazali zakaj so bili pripeljani in toliko plačani sedaj ko ne bo Messija.
gullit
27. 08. 2020 17.03
+6
Itak Barcelona je bila uspešna pred messijem in bo tudi po Messiju. Nič bati. Imajo nekaj mladih dobrih nogometašev, golman je špica, obrambo malo prevetriti pa kakšnega kupiti pa bo super ekipa. samo uigrati se bodo morali.
Roglič šampion
27. 08. 2020 17.51
+7
gullit je bila ja. A v eri messija je barca osvojila 10 od 26 naslovov v laligi in 4 od 5 naslovov prvaka evrope. Bil je najzasluznejsi za najboljse obdobje v zgodovini kluba
Kollerik
27. 08. 2020 18.02
+6
Messi je bil z Barco desetkrat španski prvak, štirikrat je osvojil Ligo prvakov, ima tudi devet španskih super-pokalov in šest lovorik španskega pokala. Ob tem je po trikrat osvojil klubsko svetovno prvenstvo in španski super-pokal !!!!!!
Kollerik
27. 08. 2020 18.03
+4
.... In ima kar 634 doseženih golov in 737 odigranih tekem v dresu blaugrane!
User416781
27. 08. 2020 19.13
+1
...ja, v redu. Ampak na teh podatkih in lovorikah klub ne more graditi prihodnosti. To je zgodovina.
ehjaehja
27. 08. 2020 16.46
-7
300 milijonov za 33 letnika ki je imel morda najslabšo sezono v karijeri?tako obupan je lahko samo Guardiola...nihče drugi.
User416781
27. 08. 2020 16.53
+11
Jah, gre za več faktorjev. Prvi je zagotovo ta, da Messi ni še za odpis. Drugi je povečanje obiska tekem, prodaje dresov in ostalih artiklov kluba, tretji pa je prestiž. Messi je s to nedosegljivostjo ustvaril tako famo, da bo to, če ga res pridobijo, senzacija, ki bo odmevala. Lastnik Cityija je tudi lastnik več klubov, med drugim tudi v ameriški MLS. In govori se o dolgoročni pogodbi, ki bi Messija zavezala k igranju za City naslednja tri leta, potem pa še nekaj časa v ameriški MLS ligi, kjer bi povzročil prihod Messija celo senzacijo. Po pogodbi naj bi Messi tudi po zaključku kariere postal ambasador klubov, ki jih ima v lasti lastnik City-ja. V ozadju so velike zadeve. In za Barco izguba Messija za vedno, tudi po zaključku kariere.
samomojemnenje
27. 08. 2020 17.07
+3
Ja, sem tudi jaz to bral, da so Arabci, ki so lastniki Man. Cityja in NY Cityja že vse pripravili. Tri leta naj bi bil v Man. City in potem še 2-3 leta v NY City. Ne vem pa, kje ste našli to vsoto 300M? Ali je bilo kje objavljeno? So pa danes katalonski mediji objavili, da jbarca pripravlja ponudbo za Maneja in sicer 120M, ker naj bi si ga Koeman zelo zaželel kot menjavo za Messija. Mane in Koeman sta že sodelovala pri Southamptonu, kamor ga je Koeman pripeljal iz Salzburga. Sicer sam dvomim, da je to res, ampak verjetno še ena novinarska raca.
User416781
27. 08. 2020 17.11
+0
Pogooglaj pa boš našel vse. Vpiši Messi Manchester city 300 mio.
User416781
27. 08. 2020 17.12
+5
...pa ne trdim, da je to res. Novinarji zapišejo marsikaj. Bomo videli kaj bo.
samomojemnenje
27. 08. 2020 17.19
+1
Barca želi vrniti domov tudi svojega "sina" Garcijo, ki igra v Cityju in zna tudii to biti del transferja.
Roglič šampion
27. 08. 2020 17.52
+1
dobro mane menjava za messija? Tezko glede na to da je mane levo, messi pa desno krilo
MaksiLopez
27. 08. 2020 16.45
+1
Ni vec za prvo ekipo, ko tavares v mb je, ima kultni status in za kar je naredil je lahko do smrti v barceloni tako aki drugaci,
Lucky
27. 08. 2020 16.43
+2
Veliko je neznank v tej situaciji. Meni se zdi glavna odkupna klavzula. Če bodo vsi vztrajali na svojem, bo verjetno odločalo sodišče. 700 M nihče ne more plačat. Torej, ali Barca spusti odkupno klavzulo, ali pa obvelja, da je prost igralec. To sta edini možnosti da gre. Nedvomno lahko igra kjerkoli. Vprašanje koliko razmišlja o tem, da ima verjetno pred sabo samo še 2 veliki tekmovanji, če hoče z reprezentanco kaj doseči. Za tako velike igralce rabiš tudi velike trenerje. Kako zgraditi uspešen odnos je znanost, zato so veliki. Tu nismo imeli srečne roke. Del odgovornosti je tudi na Messiju, ker za uspešen odnos vedno rabiš obe strani. Če mu je Barca res v srcu, potem ne bi smel počenjati neumnosti. Predsedniku sigurno ni.
User416781
27. 08. 2020 16.45
+3
Barca bo spustila odkupno klavzulo, pa še kakšnega nogometaša bo sprejela v paketu. Govori se o 300 mio in dveh nogometaših, Gabriel Jesus in Eric Garcia.
gullit
27. 08. 2020 16.49
+3
Ima klavzulo da lahko zadnje leto zapusti klub brez odškodnine. Ampak je sedaj hakelj da je ta klavzula veljala do konca sezone oz. do 30.6. ampak zaradi korone naj bi (tako pravi Messi pa odvetniki njegovi) ta klavzula se podaljšala. Pustimo to njihovim odvetnikom, v glavnem ni treba plačati nobenemu 700m.
Kuna
27. 08. 2020 16.53
-3
Hellsrael
27. 08. 2020 16.54
-3
Lucky
27. 08. 2020 16.56
+5
Ja, sam mi rabimo remont v obrambi, ne tolko v napadu.
Homer.Simpson
27. 08. 2020 17.02
+0
Že en teden je znano, da messi odhaja v juventus, obveljala pa bo klevzula, da lahko gre brez odškodnine. V konkurenci drugih so mu torinčani zanesljivo ponudilinajbol noro plačo od vseh, poleg tega pa je bila Messijeva želja, da vsaj eno sezono odigra ramo ob rami z Ronaldom. Zdaj, ko se v Juve vrača še Pogba, jima ne bo zmanjkalo ambicij. LP
User416781
27. 08. 2020 17.02
+3
Za to bo pa 300 mio in še kaj zraven od drugih, ki odhajajo.
samomojemnenje
27. 08. 2020 17.12
+6
Messi niti slučajno ne bo šel v Juve, ki že sedaj tarna, da nima denarja za Ronaldovo plačo. Juve je specifičen klub, kjer je v ozadju Fiat in že ko so pripeljali Ronalda, so delavci protestirali.
modelx
27. 08. 2020 16.42
+0
Problem imata tako barca, kot messi. za messija nihče nima denarja - mc lahko nabrska slabih 200mio, kar je manj kot so dobili za Neymara. ostali se še toliko ne morejo stegniti. če bo hotel oditi, bo morala biti odškodnina najvišja v zgodovini žogobrca. druga ovira pri messiju je po moje jezik. tretje pa je, da ga barca brez odškodnine ne bo spustila. in to za mnoog več, ker mora pokriti felerje zadnjih nakupov, kot tudi nove nakupe. na koncu bodo spoznali, da že zaradi financ ne morejo en brez drugega - vsaj še eno sezono.
Kollerik
27. 08. 2020 16.44
+1
Za Messija imajo lahko denar kitajci iz Milanskega Interja naprimer. Čakam samo še pametnega Homerja, realovega provokatorja, da nam razloži, kaj mu je po telefonu pravkar sporočil Iniesta.
gullit
27. 08. 2020 16.50
+4
100 m imajo katarci Man city pa psg tudi tako da to ni noben problem za te bogataše. Bolje da nekaj zaslužijo kot pa da ne igra in gre zastonj drugo leto kamorkoli.
Homer.Simpson
27. 08. 2020 17.05
+1
Njegova odškodnina najbrž ne bo problem (klavzula!!!), tako da so mu v Juventusu lahko ponudili daleč največjo plačo. Številka ni znana, a govori se, da bo za dve leti dobil točno toliko kot Ronaldo za tri leta. LP
Vednoproti
27. 08. 2020 16.27
-1
Ne bo odšel. Brezveze.. Nima. Jajc. To so izsiljevanja.. V njegovem stilu.
Barni3
27. 08. 2020 16.26
+11
Katastrofa za koga?js bi reku da za Messija ne....ce bo sel v city bo tam prva violina...imel bi sterlinga in jesusa u napadu, bernarda silvo kdb-ja in rodrija na sredini, se pravi igralce ki tecejo in avtomatsko bi blo za messija ogromno placa...kot ucasih pri barci...ce so krili usak svojga je messi slalomiral, ce so ga krili triije sta bla dva druga prosta....zadnja leta je pa use ena sama statika in usi cakaj kaj bo messi naredu...
Roglič šampion
27. 08. 2020 17.58
+2
v cityju bi biv messi izjemen pomojem. Tam mu ne bo treba hiditi dalec nazaj po zogo in ne bo sam. Pa tudi stevilne uporabne zoge bi dobival s strani cityjevih odlicnih vezistov. To bo povsem drugace kot je bilo zadnja leta v barci