'Skesani' Pochettino: Zdaj ne bi ponovil besed o Barceloni izpred dveh let

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
A.V. /
KOMENTARJI
5
Nekdanji, zelo uspešni trener Tottenhama Mauricio Pochettino je v pogovoru za argentinski časnik El Pais med drugim spregovoril tudi o svoji zloglasni izjavi izpred dveh let, s katero je jasno izrazil, kaj si misli o morebitnem angažmaju pri Barceloni. "Prej bi se vrnil delat na domačijo v rodno Argentino, kot da bi sprejel trenersko delo v Barceloni," je tedaj izjavil argentinski nogometni strokovnjak, ki danes obžaluje izrečene besede.

Mauricio Pochettino se zaveda, da je trenerski poklic sila nepredvidljiv, saj nikoli ne veš, kje boš pristal jutri. Prav tako pa se zaveda pomembnosti zloglasne izjave izpred dveh let, s katero je dvignil nemalo prahu v javnosti, še posebej pri navijačih Barcelone, ko je za enega od medijev izjavil, "da bi se raje kot trenerskega dela v Barceloni lotil dela na domačiji v rodni Argentini".

V nedavnem intervjuju za argentinski časnik El Pais je Pochettino želel podrobneje pojasniti ozadje izrečenih besed. "Poglejte, tistega leta (2018, op. a.) sem se srečal s predsednikom Josepom Mario Bartomeuom v enem od gostinskih lokalov v Barceloni, saj najini otroci obiskujejo isto šolo. Zapletla sva se v krajši pogovor, kar je že čez nekaj ur povzročilo pravi medijski vihar. Želeč se izogniti nepotrebnim natolcevanjem in medijskim konstruktom, sem za enega od lokalnih medijev izjavil to, kar pač sem. Na to izjavo niti pod razno nisem ponosen, toda je, kar je. Preteklih besed se ne da izbrisati, je pa človeško zmotiti se. In še ena stvar je pri tej izjavi odigrala morda ključno vlogo: sem otrok Espanyola, torej hudega mestnega tekmeca Barcelone, kar pove vse. Danes zagotovo ne bi izjavil česa podobnega," se je 'pokesal' 48-letni argentinski nogometni strokovnjak in na to temo dodal: "Nikoli se ne ve, kaj se lahko zgodi jutri. Zato bom v prihodnje še toliko bolj previden pri dajanju izjav."

Mauricio Pochettino 'na kolenih' po zgodovinski uvrstitvi Tottenhama v lanski finale elitne Lige prvakov.
Mauricio Pochettino 'na kolenih' po zgodovinski uvrstitvi Tottenhama v lanski finale elitne Lige prvakov.FOTO: AP

V nadaljevanju pogovora se je Pochettino ozrl za prehojeno potjo na klopi londonskega Tottenhama. "To je eno najlepših obdobij v moji dozdajšnji trenerski karieri in življenju nasploh. Z navijači sem stkal posebno vez, ki bo trajala večno. Na voljo sem imel izjemne nogometaše, ki niso bili uspešni le na igrišču, temveč sem z njimi izboljšal 'krvno sliko' angleškega klubskega nogometa. Skupaj z Brendanom Rodgersom in Josepom Guardiolo smo otoškemu nogometu vcepili neko novo miselnost; da se z bolj pozicijsko igro in večjo posestjo žoge v polju da doseči še boljše rezultate. Visoko smo napadali tekmece, posledično pa smo obrambno vrsto potisnili še za dodatnih 20 do 30 metrov bolj proti sredini. To nam je prineslo veliko uspeha, med drugim tudi uvrstitev v lanski finale Lige prvakov," se uspešne otoške zgodbe spominja Pochettino, ki se še ni odločil, kje bo nadaljeval svojo trenersko pot. 

"Po zelo stresnem obdobju sem si zaželel malce oddiha. In šele zdaj vidim, da sem ravnal prav. Moram pa priznati, da mi po drugi strani manjka nogometa v praksi, želel bi znova sesti na trenersko klop. Toda vse ob svojem času, ko bo prišla prava ponudba, jo bom z veseljem sprejel. Do tedaj pa bom užival ob spremljanju tekem kot gledalec," je zaključil nekdanji strateg Spursov.