Nogomet

Skrbi pri Barceloni: Messi preventivno izpustil trening

Barcelona, 03. 06. 2020 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan, prvi strelec in največji zvezdnik Barcelone, Argentinec Lionel Messi, v sredo ni treniral s soigralci na igrišču v klubskem centru, ki nosi ime po nekdanjemu trenerju članskega moštva Titu Vilanovi.

Več videovsebin
  • Sredin trening nogometašev Real Madrida pred tekmo z Eibarjem
    00:52
    Sredin trening nogometašev Real Madrida pred tekmo z Eibarjem
  • Sredin trening nogometašev Barcelone pred prihajajočo tekmo z Mallorco
    01:48
    Sredin trening nogometašev Barcelone pred prihajajočo tekmo z Mallorco

 

Po poročanju spletne strani madridskega športnega dnevnika AS je Lionel Messi ostal v fitnesu in se posvetil preventivnim vajam za preprečevanje nove poškodbe mečne mišice. Uvodna meseca aktualne sezone je kapetan Barcelone in reprezentance Argentine namreč izpustil ravno zaradi težje poškodbe desne mečne mišice, ki jo je utrpel na prvem treningu po zapoznelem povratku s počitnic. 

"Tudi zato zdravniška služba hodi kot po jajcih, da bi se izognili kakršnim koli težavam na tem delikatnem predelu mišičja. Messi (vse od poškodbe, op. a.) vsak mesec opravlja preventivne vaje, da mečne mišice ne bi preobremenil in da  bi lahko začel s tekmovanjem ‒ čez deset dni ‒ v polni formi," je poročal AS.

Messi (desno) ob Luisu Suarezu, ki naj bi v kratkem dobil zeleno luč zdravnikov po uspešnem okrevanju in operaciji kolena.
Messi (desno) ob Luisu Suarezu, ki naj bi v kratkem dobil zeleno luč zdravnikov po uspešnem okrevanju in operaciji kolena. FOTO: AP
Španski ljubitelji nogometa bodo lahko vrnitev igralcev na zelenice pozdravili že dan prej, kot je bilo načrtovano. Ne sicer v elitni Primeri Division, ampak v drugoligaški Segundi, saj bosta Rayo Vallecano in Albacete bosta namreč že 10. junija odigrala drugi polčas tekme, ki so jo 15. decembra prekinili zaradi žaljivih vzklikov navijačev, poroča dpa. Domači navijači so konec prejšnjega leta z vzkliki žalili nogometaša Albaceteja, ukrajinskega reprezentanta Romana Zuzuljo, ki je kratek čas nastopal tudi za njihov klub, nato pa ga ravno zaradi pritiska navijačev moral hitro zapustiti. Navijači ga obtožujejo, da je nacist, da pri njih ni dobrodošel, pa so pokazali z neprimernimi vzkliki, zaradi katerih je sodnik po 45 minutah prekinil tekmo. "Nikoli nisem bil povezan s skrajnimi desničarskimi skupinami," je v pismu navijačem Raya zatrdil Ukrajinec, a mu očitno tega niso verjeli. Madridčane so zaradi nešportnega obnašanja navijačev kaznovali s plačilom 18.000 evrov, začasno pa so tudi zaprli eno od tribun.

Vrača se tudi Suarez: 'napaka', ki se je izkazala za zadetek v polno
Madridski športni časnik je še dodal, da bi se Messi lahko že v petek pridružil soigralcem, če se stanje seveda ne bi poslabšalo. V četrtek ima člansko moštvo Barce, ki ga vodi Španec Quique Setien, namreč prost dan. AS je že pred časom poročal o internih pogovorih zdravniške službe Barcelone, v katerih so strokovnjaki omenjali možnost od najmanj pet do največ deset poškodb, ko se bo tekmovanje v španski Primeri Division nadaljevalo po skoraj dvomesečnem premoru zaradi pandemije novega koronavirusa.

"Tudi zato ni nobena skrb odveč, sploh če gre za prvega posameznika ekipe," dodaja AS. Setien lahko sicer računa na skoraj celoten kader pred obračunom z Mallorco, ki bo na sporedu 13. junija. Vrnil se je tudi urugvajski reprezentant Luis Suarez, čigar operacija sredi sezone je v španskih medijih močno odmevala, saj je ostal praktično brez vseh možnosti, da bi vknjižil še kakšen nastop, zaradi covida-19 pa so Katalonci s svojim zvezdnikom, vede ali nevede, zadeli v polno, saj naj bi tako odpravili pereče Urugvajčeve težave s kolenom in za zaključek sezone dobili izvrstno "okrepitev".

Zelene luči zdravnikov Suarez sicer uradno še nima, tako kot kronično poškodovani krilni napadalec Ousmane Dembele. Francoz sploh ni registriran za zaključek ligaške sezone, vse bolj pa se zdi, da bodo Katalonci nanj brez uspeha čakali vse do avgusta, ko se naj bi nadaljevala Liga prvakov. Barcelona mora odigrati še povratno tekmo osmine finala z Napolijem, s katerim je v Neaplju remizirala z 1:1.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roglič šampion
04. 06. 2020 10.43
+4
Upam da ni kaj hujsega. Vsekakor pa je odlicna novica vrnitev el pistolera! Gremo na ligo prvakov barcaa!!!
Katalonia
04. 06. 2020 08.26
+1
Madridski AS ima informacije o Messijevi mečni mišici in pogovoru zdravniške službe glede Suareza...
Brgolino
03. 06. 2020 20.05
+3
Poskodbe....lahko jamramo ampak spremeniti se nic ne da...jaz upam le na dobre predstave in infarktni boj za prvaka tako doma kot v evropi...ostalo pride samo...tudi porazi so del vsakdana
cripstoned
03. 06. 2020 20.14
-4
po videnem do danes in zdaj ce bo messi odsoten se lahko pozabi laliga v naslednjih 4krogih evropa pa ze napoli zna narediti konec...treba je biti realen...tudi sam brez problema povem da real nima kvalitete za evropo in da bo city napredoval ampak v spaniji igra real najboljsi nogomet in premaguje tako barco kot atlete....in to vse 2 sezoni po ronaldu...bojim se da bo je to zacetek konca barce...kar je po eni strani najboljsa novica za klub saj lahko pozabijo na vse kar je bilo in gradijo na prihodnosti...brez messija seveda..
samomojemnenje
03. 06. 2020 21.19
+2
Cripsi, me veseli, da si srečen po eni podarjeni zmagi. Je pa res, da je zlata vredna po raznih 6:2, 5:0, 5:1 itd. Piqueju se je Real zasmilil, pa je dal gol. Drugače bi lahko igrali še dve uri, pa ga Real ne bi zabil. Verjamem, da boš goreče navijal za Napoli, ker tako sovražiš Barco.
samomojemnenje
03. 06. 2020 21.24
+2
Cripsi, sicer se ne bi ukvarjal s tabo, nisi vreden, ampak enostavno ne morem mimo tega, da ti ne bi stopal na prste, kadar lažeš in manipuliraš.
cripstoned
04. 06. 2020 08.11
-2
ehjaehja
04. 06. 2020 08.31
-2
samotvojemnenje pa kje ti živiš?spusti se na realna tla kakšne 5:1? glej sedanjost ne pa preteklost nabrisali smo vas vedno ko se je šlo za res in ko se je odločalo neposredno za lovorike kot takrat v finalu kraljevega pokala.Zidane ne pozna sploh poraza še na campnouu kar je dokaj sramotno za vas in tako "velik"klub kot je barca. Letošnja barca ni več nič zgolj bleda sence prejšnje ne glede na to al boste prvaki al ne prepričan sem da vas bomo usakič z temi mladci nabili v prihodnosti.messi tudi ni več kar je bil to potrjujejo zadnji elklasiki in njegova gostovanja tako da res nevem od kje vam še ta lažen pogum?da ne omenjam lige prvakov kjer ste zadnja 3 leta izpadli na zelo sramoten in smešen način... še kaj?
samomojemnenje
04. 06. 2020 08.32
+0
Cripsi, tudi to 13/33 na pomaga več. So povedali sodniki svoje. Če imaš 90% sodnikov v Španiji na svoji strani, potem to ni problem ustvariti.
ehjaehja
04. 06. 2020 08.36
-1
zdej pa se kot otrok izgovarjaš na sodnike čeprav so vam prav oni najbrž prinesli ta naslov iz letošnje sezone kajne samotvojemnenje?po prvem elklasiku z sodniško svinjarijo boste najverjetneje prvaki...
samomojemnenje
04. 06. 2020 08.44
+3
Zapirač, dogovorta se s Cripsijem o sedanjosti in preteklosti. Cropsi omenja 13/33, ti pa pišeš pustimo preteklost, v isti sapi pa pišeš, kako je Barca sramotno izpadla zadnja tri leta iz CL. Mi je pa smešno, koliko vam pomeni ena podarjena zmaga po vseh teh porazih. Ti celo štiri ure nisi mogel zaspati. Kako prisrčno. Kako pa bo v prihodnosti, pa si kar optimist, kar je prav, saj cenim optimiste. Bomo videli. Mogoče pa že letos Real osvoji toliko željeno LaLigo.
samomojemnenje
04. 06. 2020 08.49
+0
Zapirač, se spomniš ko je Barca dala gol, ko je bila žoga pol metra čez črto in gola niso priznali, ker ni bilo VAR-a, pa je bil potem Real prvak. Ko že govoriš o sodniški sramoti na Classicu. Letos v 100% prilikah 7:2 za Barco in potem nesrečni odboj od Piqueja in srečna zmaga Reala. Ampak verjetni ti nima smisla razlagati, saj sta s Cripsijem preveč zaplankana v Real in ne vidita objektivno.
ehjaehja
04. 06. 2020 08.50
-2
ja po tistem kako ste leteli in pisali in provocirali kako nas boste povozili sem se vam kar pošteno smejal celo noč ko smo vas nabrisali 2:0 pa še zdaj se vam. kot sem reku ti rad živiš v preteklosti ker se bojiš prihodnosti saj veš da barca počasi a zanesljivo propada prav tako messi. čez 3 leta boš navijal za kakšen bayern al liverpool saj bo barca nepomembna in le še en klub ki bo živel od stare slave pomni moje besede... čutim tvojo nemoč in strah ampak tako pač je nisem jaz kriv za nastalo situacijo pri barci.
samomojemnenje
04. 06. 2020 09.01
+5
Zapirač, ne piši v množini in ne laži. Če že pišeš meni, ne omenjaj, da SMO govorili, kako vas bomo povozili. Jaz tega nikoli ne napovedujem, če še nisi opazil. Še zdaj pišem, da nikoli ne smeš odpisati Rala, čeprav je izgubil prvo s Cityjem. Sem tudi takoj po zmagi Reala, tukaj čestital Realu za zmago na Classicu. Ti in Cripsi pa sta takoj začela provocirati in se naslajati nad porazom Barce. Pa ne skrbi, tudi če bo Barca slabša, bom ostal navijač Barce, kot sem bil pred Messijem in največjimi uspehi Barce. Res pa je da v Angliji že od najstniških let navijam za Liverpool, pa čeprav niso bili 30 let prvaki. Za Bayern pa tudi ne bom navijal, saj sem v Nemčiji za BvB. Boš poskusil to razumeti?
265004
04. 06. 2020 09.34
+3
crispi remontada,petarda,šesterček,ponižanja,BernaLeo...
265004
04. 06. 2020 09.39
+5
samomojemnenje kdaj se boš naveličal?In spoznal da se s tema dvema pajacoma ne da normalno komunicirat....to je material za prcat,ker s tako inteligenco kot jo imata ta dva se drugač ne moreš pogovarjat...
-19
Se camoranezi je bil sv prvak res bruka za messija ki NIKOLI ne bo med top 30 vseh casov
Nimasmisla
03. 06. 2020 18.31
-10
Barcelona brez messija je samo lona
-27
Ce tudi bi messi bil sv prvak kar ni in nikoli ne bo ga ne bi uvrstil med top 30vseh casov tko je ne se jezit
samomojemnenje
03. 06. 2020 17.09
+5
Čudno tole z to mečno mišico. Imam občutek, da že predolgo traja. Da ne bo to slučajno kronična poškodba in s tem težava pri nadaljevanju kariere. Je pa dobra novica, da se vrača Suarez, je pa vprašaj, kako bo pripravljen za največje napore. Poleg vsega drugega, bo tudi prisotna večja vročina.
resnicaosvobaja
03. 06. 2020 16.43
+8
Ekipa, ki pričakuje , da ne bo večji obseg poškodb kakor med redno sezono je milo rečeno naiven
Fuzbaler
03. 06. 2020 16.38
+11
Jap na žalost bo sedaj še bolj prišlo do izraza izjemno kratka klop Barca, zahvala gre seveda nesposobni upravi. Ampak na igriscu jih bo 11 in če bo teh pravih bi morala lovorika pripasti Barci.
samomojemnenje
03. 06. 2020 17.12
+7
Če bo takšna igra, kot je bila pred prekinitvijo, bo težko priti do lovorike. Real bo poizkušal izkoristiti vsak kiks Barce.