Nogomet

Skrito orožje nove zvezde Atletica: postelja za 35 tisočakov

Madrid, 24. 06. 2020 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vezist madridskega Atletica Marcos Llorente je z dvema goloma zablestel na zadnji marčevski tekmi Lige prvakov v Liverpoolu, kjer se je z Janom Oblakom in soigralci uspel prebiti v četrtfinale z zmago po podaljšku (3:2). 25-letni Llorente, ki je bil dolga leta član mestnega tekmeca Real Madrida, je odlično formo ohranil tudi ob nadaljevanju španskega prvenstva. Kaj je njegova skrivnost?

Llorente (na fotografiji) proslavlja gol na Anfieldu.
Llorente (na fotografiji) proslavlja gol na Anfieldu. FOTO: AP

Madridski športni časnik AS se je na svoji spletni strani razpisal o odličnih predstavah vezista Atletico Madrida Marcosa Llorenteja. Soigralec slovenskega reprezentanta Jana Oblaka je ob Škofjeločanu prispeval ključni delež ob zmagi na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Liverpoolu, kjer so si madridski rdeče-beli tik pred prekinitvijo vseh tekmovanj zaradi pandemije novega koronavirusa zagotovili četrtfinalno vozovnico. Llorente se je na prvih prvenstvenih preizkušnjah po ponovnem zagonu Primere Division že večkrat izkazal, še posebej pa se je ujel z brazilskim napadalcem Diegom Costo, s katerim kljub temu, da je Španec po osnovnem poklicu vezist, tvorita vedno udarnejšo navezo v napadu.

"Odlična forma Marcosa Llorenteja temelji na treh stebrih. Dva sta znana: njegova pripravljenost in metoda treniranja ter njegova posebna in izčrpno pripravljena prehrana. Toda vezist Atletica ima drugo skrivnost, zaradi katere je postal nogometaš, ki je v najboljši formi v La Ligi po premoru zaradi pandemije covida-19: postelja, na kateri spi," je prepričan AS.

'Naravno zmanjšanje biološke starosti'
Gre za posebno posteljo, znamke Hogo, ki na svoji spletni strani trdi, da kot edina na svetu znanstveno dokazano zagotavlja "naravo zmanjšanje biološke starosti". To naj bi njihovim posteljam uspevalo z zaustavljanjem procesa oksidacije in vnetja, ki povzroča staranje. Postelje iz "stoodstotno naravnih materialov" lahko "nemudoma izboljšajo zdravje", dodajajo, na tržišču pa omenjena ležišča dosegajo vrednost kar 35.000 evrov.

Prav kakovosten počitek je poleg paleo diete in crossfita glavna skrivnost odlične Llorentejeve pripravljenosti, ki jo v zadnjih krogih Primere Division tudi redno dokazuje, poroča AS, ki je 25-letnega Madridčana tudi pohvalil, da daje vse od sebe na vsakem treningu. Hogo ima poseben program pripravljen ravno za vrhunske športnike, za katere meni, da jim lahko kakovostno ležišče zelo pripomore.

Skrivnost, ki ni skrivnost ‒ gre za izjemnega nogometaša
"Zmanjšuje procese oksidacije in zmanjšuje čas regeneracije igralcev. Izboljšuje odzivanje na stresne situacije, tako telesno kot psihično. Zmanjšuje možnosti za poškodbe in izboljšuje delovanje imunskega sistema, zato izboljšuje tudi zdravje športnika kot celote," so se pohvalili, dodatnih imen športnikov, ki postelje že uporabljajo, pa niso želeli razkriti. Sodelovali naj bi sicer tudi z madridskim Realom.

AS vseeno dodaja, da je ključ do Llorentejevega uspeha dejstvo, da gre preprosto za "izjemnega nogometaša". Še kot član Reala je v mladinskem pogonu svojčas veljal za morda celo najboljšega nogometaša v državi, med posojo pri Alavesu pa je bil na vrhu seznama nogometašev, ki so ukradli največ žog. Bil je član mlade izbrane vrste Španije, podrobno pa naj bi ga zdaj spremljal tudi selektor članske reprezentance Luis Enrique. Njegovo izvrstno pripravljenost redno dokazujejo tudi testiranja v klubu, kjer budno nadzirajo pripravljenost in regeneracijo nogometašev v napornem "pokoronskem" obdobju, ko so tekme na sporedu vsakih 72 ur. Ni potrebno posebej poudarjati, da je Llorente na prvem mestu ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
24. 06. 2020 19.25
+1
Me veseli, da je uspel. V današnjih časih, ko je konkurenca tako huda in tempo nogometa paklenski, ne moreš uspeti, če nisi vrhunsko pripravljen, sicer te uničijo poškodbe zaradi velikih naporov. In je, tudi spanec je eden od velikih dejavnikov. Če nisi naspan, telo ne more dati vsega od sebe. Je pa cena postelje kar solidno visoka.
AtleticoSLO
24. 06. 2020 17.54
+2
Fant že ve je pa lepo da je pri Atletih sedaj uspel kljub temu da je pri Simeoneju že tenko piskal
Trend01
24. 06. 2020 15.14
+11
Škoda, ker si ni uspel pri Realu prve enajsterice. A tam je zabetoniran Casemiro. Strašna konkurenca. In potem ga prodajo "sosedu" za €30.00M. Kot druga violina pa ni želel igrati. Saj je prav. In uspelo mu je!
ehjaehja
24. 06. 2020 15.16
-9
ampak večje gluposti pa še nisem slišal- zaradi "postelje" 🤣🤣😅
Kolosej6
24. 06. 2020 17.28
+2
nevem zakaj glupost... spanec je zelo pomemben pri procesu regeneracije... če primerjaš že pri nas navadnih smrtnikih je razlika očitna če spiš na dormeo al pa na neki pojsli za 100e