Nogomet

Skupinski del Uefa Euro U21 brez gledalcev

Ljubljana, 01. 03. 2021 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bo skupinski del evropskega prvenstva Uefe do 21 let 2021, ki ga bo gostila tudi Slovenija, odigran brez prisotnosti gledalcev.

"Glede na zdravstveno situacijo in veljavne državne ukrepe v povezavi z novim koronavirusom se bo skupinski del evropskega prvenstva Uefe do 21 let 2021 odvil za zaprtimi vrati," so sporočili s sedeža Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu. Prvenstvo bosta organizirali Madžarska in Slovenija, pri nas ga bodo gostitelji Maribor, Ljubljana, Koper in Celje, skupinski del pa bo potekal od 24. do 31. marca.

Krovna evropska nogometna organizacija bo ob tem še naprej pozorno spremljala razvoj dogodkov in zdravstvenega stanja v obeh državah gostiteljicah evropskega prvenstva Uefa U21 2021 ter na podlagi ugotovitev naknadno sprejela tudi odločitev glede prisotnosti gledalcev v izločilnih bojih prvenstva, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Na odločitev Uefe, da bodo tekme skupinskega dela evropskega prvenstva do 21 let potekale za zaprtimi vrati, se je odzval tudi Radenko Mijatović. Predsednik Nogometne zveze Slovenije bi si želel drugačnega scenarija, a razume, da je v tem trenutku najpomembnejše zdravje vseh deležnikov. "Glede na dejstvo, da je evropsko prvenstvo Uefa U21 2021 eden največjih dogodkov, ki jih je doslej gostila Slovenija, bi si želel, da bi bile tribune že v skupinskem delu evropskega prvenstva nabito polne. Žal aktualno zdravstveno stanje v obeh državah gostiteljicah trenutno tega ne dopušča, tako da je odločitev Uefe pričakovana in edina pravilna. Najprej moramo misliti na zdravje, šele na to na vse ostalo. Mlada reprezentanca Slovenije bo kljub temu potrebovala podporo navijačev, tako da vse ljubitelje nogometa vabim pred televizijske zaslone. Verjamem, da se bomo vsi skupaj veselili uvrstitve v drugi del tekmovanja, ko upam na polne tribune in prvovrstni spektakel."

 

Radenko Mijatović in Aleksander Čeferin.
Radenko Mijatović in Aleksander Čeferin. FOTO: Damjan Žibert
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.