Nogomet

Sky: Vrsaljko iz Atletica v milanski Inter, ki je vedno bolj 'ognjen'

Milano, Madrid, 30. 07. 2018 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Apeninskem polotoku so prepričani, da hrvaški reprezentant Šime Vrsaljko zapušča vrste madridskega Atletica in se seli v Milano k tamkajšnjemu Internazionaleju. Trener Atletica Diego Simeone je sicer še pred dnevi dejal, da Vrsaljka pričakuje na začetku priprav, a se mu želja očitno ne bo izpolnila.

Vrsaljko (na fotografiji) je v minuli sezoni kljub izključitvi na polfinalnem obračunu z Arsenalom v vrstah Atletica proslavil evropski naslov.
Vrsaljko (na fotografiji) je v minuli sezoni kljub izključitvi na polfinalnem obračunu z Arsenalom v vrstah Atletica proslavil evropski naslov. FOTO: AP

Hrvaški bočni branilec Šime Vrsaljko si je s predstavami na svetovnem prvenstvu v nogometu, na katerem je Hrvaška osvojila drugo mesto, gotovo močno dvignil ceno. Že od samega začetka turnirja so nekdanjega člana zagrebškega Dinama povezovali z milanskim Internazionalejem in dobra dva tedna po koncu mundiala se zdi, da bo do prestopa res prišlo.

Italijanski Sky je v ponedeljek zvečer poročal, da sta Atletico Madrid in Inter sklenila dogovor o posoji za 6,5 milijona evrov, Milančani pa bi nato lahko rojenega Rečana odkupili za dodatnih 17,5 milijona evrov. V svojih vrstah si je Vrsaljka močno želel trener Luciano Spalletti, ki bo lahko ob Marcelu Brozoviću in Ivanu Perišiću s prihodom Vrsaljka računal na kar četrtino srebrne hrvaške postave, ki je začenjala tekme v Rusiji.

Simeone: Bil je odločilnega pomena
Član Internazionaleja je seveda že lep čas tudi Ljubljančan Samir Handanović, ki bo letos premierno nastopil v skupinskem delu Lige prvakov. Finale slednje bo gostil ravno Atleticov stadion Wanda Metropolitano, odhod Vrsaljka pa je za rdeče-bele precejšen udarec, glede na to, da je trener Diego Simeone še pred nekaj urami govoril, da Hrvata avgusta pričakuje na pripravah.

"Vrsaljka pričakujemo šestega avgusta. Zelo smo zadovoljni z njim," je med gostovanjem v Singapurju na tekmi turnirja International Champions Cup dejal Simeone. "Za njim je izvrstno svetovno prvenstvo, pokazal je svoje napadalne sposobnosti in bil v tem pogledu odločilnega pomena. Vesel sem, da mu je to uspelo in upam, da bi lahko ostal z nami, saj je pomemben igralec," je pristavil Argentinec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.