Nogomet

'Naredili smo napako in zanjo se opravičujemo'

London, 21. 04. 2021 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Takšen je bil uradni zapis na uradni spletni strani londonskega Arsenala, podobna je bila reakcija vseh šestih angleških klubov, ki so se umaknili iz projekta nogometne Superlige. Najprej sta to storila Chelsea in Manchester City, sledila je še preostala četverica in v le 48 urah se je popolnoma spremenila podoba in "vsebina" tega tekmovanja, ki je doživelo neuspeh tudi zaradi upora navijačev.

Upor navijačev Chelseaja proti Superligi.
Upor navijačev Chelseaja proti Superligi. FOTO: AP

Pri vseh angleških klubih je šlo za bolj ali manj podobno vsebino, tako so recimo pri Arsenalu na uradnem klubskem Twitterjevem profilu ob umiku iz Superlige zapisali: "Kot rezultat, ko smo prisluhnili vam in širši nogometni skupnosti v zadnjih dneh, izstopamo iz napovedane Superlige. Naredili smo napako in zanjo se opravičujemo." Na spletni klubski strani pa so objavili "odprto pismo našim navijačem." V njem so med drugim zapisali: "Zadnjih nekaj dni nam je pokazalo, kako globoka so čustva naših navijačev po svetu do tega velikega kluba in igre, ki jo ljubimo. Ni bil naš cilj, da povzročimo take težave. Vendar ko je prišlo vabilo za Superligo in čeprav smo vedeli, da ni garancije, nismo želeli ostati zadaj, da zaščitimo Arsenal in njegovo prihodnost."

"Vemo, da bo potreben čas, da povrnemo vaše zaupanje, za kar se trudimo tukaj pri Arsenalu, vendar želimo povedati, da je bila odločitev za Superligo vodena z željo, da zaščitimo Arsenal. Naš cilj je sprejemati prave odločitve za ta velik klub, da ga zaščitimo za prihodnost in naredimo korak naprej. Tukaj nismo sprejeli prave odločitev, kar popolnoma sprejemamo. Slišali smo vas."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometna Superliga, ki so si jo zamislili bogati klubi, je vedno bolj na trhlih temeljih. V noči z nedelje na ponedeljek je "udarila" novica, da je 12 močnih evropskih klubov ustanovilo svojo nogometno tekmovanje oziroma zaprto ligo. V izbrano družbo so bili povabljeni Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal. Toda hitro so se zadeve začele spreminjati, tudi in kot kaže predvsem zaradi upora, ki ga je ideja tega tekmovanja sprožila pri navijačih, javnosti, večini nogometnih evropskih zvez, medijih, ter seveda pri Uefi in Fifi.  

Razmerja so se začela krhati, ko sta najprej svoj odstop iz dogajanja ponudila dva angleška kluba, Manchester City in Chelsea, nato pa so pozno zvečer v torek s podobno reakcijo in izstopnimi izjavami sledili še ostali štirje: Arsenal, Liverpool, Manchester United in Tottenham.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred tem je tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin ponudil "roko" vsem klubom, ki so se odločili za Superligo in ponudil možnost, da si premislijo. Kot je med drugim dejal na Uefinem kongresu: "Potreben je pogum, da priznaš napako. Vsak se lahko zmoti."

Po neuradnih informacijah naj bi bila od klubov, ki so še ostali, za izhod pripravljena tudi oba milanska kluba. Sicer so v trenutni konkurenci šestih klubov od dvanajstih ostala še tri španska in italijanska moštva. Real Madrid in Atletico Madrid, Barcelona, AC Milan, Inter in Juventus. Z uradno izjavo se je oglasilo tudi vodstvo Superlige. Zapisalo je, da bo po izstopu angleških klubov skušalo najti najbolj primerno pot, da projekt preoblikuje. 

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (345)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrbig
21. 04. 2021 12.30
+0
Dragi desničarji, govorite o izseljevanju Čeferina o izključitvi iz vseh tekmovanj. A so predstavniki lig iz katerih prihaja 12 umazanih, sami rekli da jih bojo izključili, a je FIFA sama izjavila, da igralci teh klubov ne bojo mogli igrati za svoje reprezentance, Čeferin je na to izjavil, da bojo izključeni iz Lige prvakov. Cel svet se zgraža nad Perezovim projektom vam pa je veliki vodja naročil, da zdaj na polno pljuvate po Čeferinu, da on grozi sam z vsemi sankcijami klubom. Pa kako neintelegentni morate biti, da niti prebrati in razumeti nočete kaj vam svet hoče dopovedati. Celo Orban je uspel zajeti dih se umiriti in razumeti kaj se dogaja. Pa dajte probati odrasti in razmišljati s svojo glavo. Mogoče bomo takrat lahko sodelovali vsi levi, desni, sredinski, rumeni, zeleni, črni, beli,.....
Kollerik
21. 04. 2021 12.39
+1
Niso to desničarji, pač pa skrajno desni komunajzarji, oziroma sektaši.
mrbig
21. 04. 2021 12.29
+1
Dragi desničarji, govorite o izseljevanju Čeferina o izključitvi iz vseh tekmovanj. A so predstavniki lig iz katerih prihaja 12 umazanih, sami rekli da jih bojo izključili, a je FIFA sama izjavila, da igralci teh klubov ne bojo mogli igrati za svoje reprezentance, Čeferin je na to izjavil, da bojo izključeni iz Lige prvakov. Cel svet se zgraža nad Perezovim projektom vam pa je veliki vodja naročil, da zdaj na polno pljuvate po Čeferinu, da on grozi sam z vsemi sankcijami klubom. Pa kako plehki in neintelegentni morate biti, da niti prebrati in razumeti nočete kaj vam svet hoče dopovedati. Celo Orban je uspel zajeti dih se umiriti in razumeti kaj se dogaja. Pa dajte probati odrasti in razmišljati s svojo glavo. Mogoče bomo takrat lahko sodelovali vsi levi, desni, sredinski, rumeni, zeleni, črni, beli,.....
Pomemben petelin
21. 04. 2021 12.00
+3
Naš posvojeni pacient najbolj nesposoben komunist vseh časov zna čestitat v tem sporu veliki albaniji.
Pomemben petelin
21. 04. 2021 11.57
+1
Čeferin ni treba kandidirat sigurno pznaš dovolj kompetentnih in kvalificiranih ljudi, mislim da je med njimi tudi GALE.
sakala1
21. 04. 2021 11.07
+4
isto kot corona sam velik mehurček ki bo počil in ne bo ga več
Alexandra Blaži
21. 04. 2021 10.50
+1
Sramota. To je šport po novem? Vse jev denarju zgleda, ne pa v talentu.
Pomemben petelin
21. 04. 2021 11.54
-1
Ne razumem te ker talent tudi pomeni denar?
pop greznica
21. 04. 2021 10.46
+4
A so res na novi24 že kupili pravice za prenos tekem superlige?
_endrug
21. 04. 2021 11.24
+2
Se Orban ni strinjal. Ogledi bi bili plačani privat. Tako kot F1.
Maister1
21. 04. 2021 10.17
+12
Bravo Čeferin PONOS SLOVENIJE
Kollerik
21. 04. 2021 12.40
+1
Andree
21. 04. 2021 10.14
+8
To je izjavil nemški podkancler in finančni minister Olaf Scholz: Super League 'Verrat an Idealen des Fußballs'. Super Liga je izdaja idealov nogometa
Bofur
21. 04. 2021 10.14
+6
Sloveniji ne more bit v interesu superliga. Smo premajhni. Zdaj dobi NZS od Uefe letno 3 milijone evrov, dobijo pa tudi slovenski klubi, če se uvrstijo v ligo prvakov/evropsko ligo ... V primeru superllige ne bi slovenski nogomet dobil od superlige NIČ ... Janša brca v temo, ko napada Uefo in Čeferina ... Saj zato je pa ta ideja o superligi doživela poraz že takoj na začetku. Napoved superlige bi pomenila zgolj to, da bi Uefa ligo prvakov oblikovala BREZ "velikih" klubov. In to takoj. PSG bi postal letošnji prvak. Nič drugega. In ti veliki klubi ne bi mogli sodelovati v svojih nacionalnih ligah ... Kar bi pomenilo tudi razpad premier lige, primere division, serie A ... Ideja ni bila domišljena in še manj premišljena ...
Tomb Raider
21. 04. 2021 10.05
+10
Čeferin, levičarji te prosimo da greš na volitve za PV, šli bomo na kolenih na volišča, samo odreši nas Janeza. Odreši naš tudi Fajonke in Meseca in vse politike, ki so zafurali državo. Amen.
Aijn Prenn
21. 04. 2021 11.44
+1
er0nixx
21. 04. 2021 11.53
-1
prvi pošten levičar xD ... rešo bi se JJ, Mesca in fajonke xD XD
GetUp
21. 04. 2021 09.59
-7
Kdo bo kriv, če pride do izgredov oz, da bodo v prihodnje na stadionih izgredi, ker to kar so uprizorili je spolitizirano prepričevanje na igranje čustev navijačev. Da velike klube označite za odpadnike zaradi katerih je UEFA sploh va leta obstajala, mislim da ni glih pravilna poteza. Bomo videli kaj bo mislim pa, da je to bila nepremišljen govor vodilnih v UEFI. In potem Čeferin govori o spoštovanju sam pa neti prepir z poniževanji in izsiljevanji. Mene enkrat delodajalec označi za odpadnika pa me nikoli več ne vidi na delovnem mestu. Kakorkoli govor Čeferina je bil odpadniški z amatersko angleščino.
Bofur
21. 04. 2021 10.07
+5
Uefa obstaja zaradi nacionalnih LIG, torej navijačev, nacionalnih zvez ... liga prvakov prinaša predvsem denar. Za zdaj je ta koncept deloval, torej solidarnostna distribucija denarja ... In mislim, da se glede tega ne bo veliko spremenilo. Tisti, ki gre ven iz nekega kluba, ne da bi o tem obvestil preostale člane, je ... odpadnik, definitivno. Veliki klubi so veliki zaradi navijačev. Abramovič je prvi od odpadnikov dojel to lekcijo ... Me je presenetil. Roman. Zelo pozitivno.
vrtnar01
21. 04. 2021 09.42
-11
Čeferin je samo klovn med velikimi akterji tega biznisa
Bofur
21. 04. 2021 09.47
+10
Za zdaj je ta "klovn" kar precej ponižal "velike akterje biznisa"
komarec
21. 04. 2021 09.56
+10
vrtnar ta klovn je doktor znanosti za tvojega klovna.
Michael Jordan
21. 04. 2021 09.41
+2
To je glih tak, kot da bi podjetje lansiralo na trg nov proizvod, brez kakršnekoli predhodne raziskave trga, brez kake ankete med potencialnimi uporabniki in analize povpraševanja..v glavnem amatersko in zrelo za propad..in taki ljudje so na vodilnih položajih, pa ne samo v športu, povsod!!
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 09.41
-4
Levaki vi ste pa res smesni...... Jansi je interes, da je Ceferin v Uefi cim dlje in cim bolj stran od nase politike....... Neuspeh v uefi bi pomenilb da bi prisel v slovensko politikob tega pa si jansa ne zeli.......... Zato so vasa nabijanja zelo mimo...... Meni zelo smesna
Blokiran Drugi Človek
21. 04. 2021 09.42
+6
Nevem zakaj potem tako ostro proti njemu in zakaj tako podpiras propad uefe?
Blokiran Drugi Človek
21. 04. 2021 09.43
+6
Ste skregani sami z sabo v tisti vaši kleti?
Bofur
21. 04. 2021 09.48
+5
ahahahahahahahaha, zakaj pa potem hvališ Pereza in odpadnike in "velike investitorje"
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 10.16
+0
Kje pa jaz hvalim Pereza........ Sem navijac Barcelone in antireal............ Ceferina pa ne maram.......ker to niso posteni ljudje kot vi eni mislite........ On se je ukvarjal z blatenjem nase vlade in tam se mu na tak nacin dogaja Superliga.....RAZPADA......... To kar so zakrpali angleski navijaci ni se nobena zmaga....... ANGLEZI IMAJO SVOJO LIGO ZA NAJMOCNEJSO NA SVETU IN TO LIGO SI ZELIJO OBDRZATI, KER SO JIM VECJI NJIHOVI DERBIJI KOT DERBIJI Z EVROPSKIMI KLUBI.......
Bofur
21. 04. 2021 10.44
+2
Ravno veliko ne veš. Čeferin je bil kritičen. Do vlade. In Janše. Upravičeno. Superliga se dogaja že vsaj 10 let. Pomenila pa bi razpad tudi "tvoje" španske lige, italijanske lige itd. Mislim, da "odpadniki" niso pričakovali takšnega enotnega odziva Uefe in takojšnje grožnje z izključitvijo klubov iz evropskih in nacionalnih tekmovanj ...
BB0ss
21. 04. 2021 10.49
+1
Haha, kolk ste smešni sektaši... na Čeferina se spravljate samo zato, ker je IJJ-a strah. Še bolj je pa smešno to, da se VEDNO napačno odločate pol je pa VEDNO za vaše napačne odločitve kriv nekdo drug. Patetični ste res.
Kollerik
21. 04. 2021 12.40
+1
junij66
21. 04. 2021 09.32
-8
A pastir Jaša Jenul že zbira skupaj ovce za torkovo pašo?
Blokiran Drugi Človek
21. 04. 2021 09.34
+8
Z tem komentarjem si pa popolnoma brcnil v temo. Spel se drugam z takimi!
vrtnar01
21. 04. 2021 09.41
+5
BB0ss
21. 04. 2021 10.51
+1
Zatipkal se je - hotel je napisat JaNša Je nulA... sej ti oprostimo, motiti se je človeško, ampak če pa to počenjaš ves čas je pa treba ukrepat...
AlternativeFacts
21. 04. 2021 09.27
+6
Svetice 21.04.2021, 9:06:26 Kaj bo, ce odide 5 velikih investitorjev iz evropskega nogometa........? Denimo Abramovic............. Kje bodo klubi najsli denar za dolgove...........? A bo sledil propad kar nekaj evropskih velikanov.......? IN VI IMATE TO ZA CEFERINOVO ZMAGO.......? Pa vi se veselite in v luht skaceteb ker mislite, da bo vse enako kot prej...........za napredek pa vam dolj visi..... Za vas je ze zmaga ce bo vsaj isto......... Ampak ne bo, ker ne bo denarja za velikane )...@Recimo Abramovič, ja kam bo pa šel ljuba duša? V Afriko, kjer bo kupil državnega prvaka Zimbabveja? ..tebi manjka svetice leta do stika z realnostjo...
Blokiran Drugi Človek
21. 04. 2021 09.31
+5
Brezveze. Tukaj so najbolj glasni tisti, ki sploh nogometa ne gledajo...
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 09.37
-3
Alternatives........ V amerisko ligo...... Kaj ce sedaj JP Morgan Case investira teh 5 milijard v njihovo ligo....... Becham gradi najsodobnejsi nogometni center v Miamiju.......... Hitro se lahko prevesi na Amerisko stran, se posebej, ker veliko evropskih zveznikov je izrazilo, da bi se radi preizkusili v tej ligi......... Evropski zakreditirani klubi vec ne bodo konkurencni za nakupe igralcev.......... A mislis, da bo to zmaga za Ceferina.........? PO MOJEM JE TA SAGA SUPERLIGE NAPOVED ZA VELIKE SPREMEMBE V NOGOMETU............. Sedaj je samo bistvo kam bo sel denar......? Velika verjetnost iz evrope........ En poizkus je bil ze kitajski trg
Blokiran Drugi Človek
21. 04. 2021 09.39
+3
Jooj svečko prou vid se ti da še osnovne šole nimaš končane. Ta problematika je bila že dolgo prisotna. Le da je korona končno dala tinte pit vsem ki so pretiravali z krediti. In če je ceferin kaj kriv so enako krivi vsi predsedniki pred njemu do sedaj.
Blokiran Drugi Človek
21. 04. 2021 09.42
+4
Pa da te vid kako boš spljuval vse pretekle predsednike ki tega niso uvedli. Aja sej res nebiš jih ker ti si tukaj v prvi bojni liniji samo zato ker ti je janša naročil da pljuvas po njem v zameno za sendvic in sok.
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 09.46
-4
Ceferi je ze 2 mandat in ta ze gre k koncu....... In sedaj so krivi predhodniki......... Zakaj ni nic storil....... Samo koiral bi financni fair play lige nba....... Lastniki klubov bi to takoj podprli, ker to bi pomenilo bistveno nizje place nogometasem, nizje odskodnine, zastopniki nebi izsiljevali.....
Bofur
21. 04. 2021 09.52
+3
svetice, ne razumeš, da Uefa ni NBA ... Uefa je ZDRUŽENJE NACIONALNIH NOGOMETNIH ZVEZ ... In ne Združenje lastnikov 16 najbogatejših evropskih nogometnih franšiz ... Zato Janša BRCA v temo, ko si je vzel za tarčo Uefo in Čeferina ... Sloveniji ne more bit v interesu superliga. Zdaj dobi NZS od Uefe letno 3 milijone evrov, dobijo pa tudi slovenski klubi, če se uvrstijo v ligo prvakov/evropsko ligo ... V primeru superllige ne bi slovenski nogomet dobil NIČ
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 10.18
-1
Bofur......napisal sem, da bi lahko kopiral njihov financni Fair Play........... Samo eni vidite samo nas ne nas.....
Bofur
21. 04. 2021 10.47
+2
Po mojem tega "veliki klubi" niti predlagali niso. Saj vidijo samo hitre zaslužke. Finančni fair play je že zdaj v veljavi. Kar bi pomenilo, da klubi kot so Juventus, Real in Barcelona sploh ne bi smeli več tekmovati
Bofur
21. 04. 2021 09.22
+10
Samo v Sloveniji je problem superlige slovenski notranjepolitični problem. In zakaj je temu tako ? Samo za to, ker "naš" mali Perez Janša ni sposoben sprejeti NITI ENE KRITIKE ... Namesto da bi poslušal, kaj mu sploh Čeferin želi sporočiti ... In s tem si je Čeferin nakopal bes Janše in njegovih spletnih trolov ... In zdaj imamo "edinstveno situacijo", ko je Janša edini predsednik vlade v Evropi, ki podpira povsem zgrešeno idejo superlige in ni zmožen podpreti solidarnostnega mehanizma, ki ga zagovarja Uefa ... ???? Janševa nedržavotvornost, poniglavost, politikanstvo, je zgrešena na čisto vseh ravneh ...
SDS_je_poden
21. 04. 2021 09.27
+8
Tako "edinstveno" situacijo smo imeli že ob USA volitvah.....kdo gre čestitat poražencu volitev?
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 09.27
-9
Bofur........mi smo proti ceferino prav zato, ker se mu je to zgodilo kar je ocital jansi........... Ukvarjal se je z blatenjem vlade a tam mu uefa razpada................ Jansi ucital nepovezovanje a za 4 ure mu razpadla uefa........ Samo poglej koli levih politikov ima jansa ob svojem delovanju. Od Kacina LDS, Lahovnika, Simica.............. Tako da jaz ne vidim, da jansa nebi bil povezovalen
SDS_je_poden
21. 04. 2021 09.30
+4
Svetice: Od kdaj je Lahovnik levi politik? Jajo trpi okoli sebe samo tiste ljudi, ki se mu klanjajo, čim naleti na neodobravanje je gotovo.
Bofur
21. 04. 2021 09.33
+6
Uefa Čeferinu ne razpada ..., to je dejstvo. Tako enotna Uefa še ni bila. In Čeferin nikoli ni "blatil" vlade, je pa upravičeno kritiziral slog vodenja Janše ... Kacin, Lahovnik, Simič niso nikoli bili "levi" politiki. Je pa bil Kacin grobar Demokratov Slovenije, od katerih je Janša UKRADEL ime, dobesedno ... SDSS, je bila najprej Social-demokratska stranka, to je bila Pučnikova izvorna ideja ... SDS je bila LEVA stranka ... Pučnik, Tomšič ustanovitelja SDSS sta bila social-demokrata
lookaaa
21. 04. 2021 09.33
+6
Izgleda, da Ceferinu ne bo nic razpadlo! Ponižno se en po en vračajo nazaj.
Michael Jordan
21. 04. 2021 09.37
+3
Nič novega, saj je bil tud edini na svetu, ki je za zmago čestital Trumpu!🙄
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 09.38
+0
Lahovnik je bil od Zaresa oziroma od Golobica
Bofur
21. 04. 2021 09.43
+3
Da!? Ne razumem. Zares ni bi nikoli "leva" stranka. Je pa bila leva stranka, socialdemokratska stranka Slovenije, SDSS, torej Janševa SDS(S) ... Predsednik OKS Gabrovec pa je bil od Janše, izvorno, Peter Čeferin, oče Aleksandra, pa je v stari Jugi branil stavkajoče albanske rudarje; torej je bil oporečnik, nasprotnik režima, kateremu je Janša pripadal kot član Komunistične partije Jugoslavije , ahahahahahaha
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 09.48
-1
Loka......... Sedaj so navijaci za silo zakrpali........ Kako pa naprej.....?
Bofur
21. 04. 2021 09.58
+1
Najprej, po mojem se je ta juha že začela hladiti. "Odpadniki", če so se kaj naučili iz tega, so se naučili, da brez uporabnikov, potrošnikov, navijačev, in brez svojih nacionalnih zvez, lig, ne bodo mogli delati spremembe ...
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 10.20
Bofur.......kaj pa ce bodo sedaj denar investirali v amerisko ligo in privabili najboljse nogometase..............? Evropa bo 2 liga in se nic vec ne bo prodajalo za med
Capone42
21. 04. 2021 09.20
+10
Ko so eni govorili, da bo super liga uspela, je bil zgolj in samo Čeferin za ene nesposoben, sedaj ko se pa zgodba drugače odvija pa to nikakor ni njegova zasluga, hahaha...eni ste prav zares...
SDS_je_poden
21. 04. 2021 09.21
+7
Svečariji je sveto samo to, kar pride iz Jajove luknje, zgornje ali spodnje, ni važno, vse pogoltnejo in zdraven še ploskajo.
Uporabnik2066124
21. 04. 2021 09.28
-3
Capone...... Ceferin je se dalec od uspeha......... Da se ni zgodil totalni razpad se ni uspeh..........!!!
SDS_je_poden
21. 04. 2021 09.19
+9
Ooooo..... kaj bo pa danes Jajo napisal na Twitter? So mu spet komunisti sesuli to kost za glodat? Jajo je vajenec napram Čeferinu.