Nogomet

Redsi z 11-metrovko v 95. minuti ostali stoodstotni, nov poraz Spursov

Brighton, Liverpool, 05. 10. 2019 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Liverpoola so dobili že 17. zaporedno premierligaško preizkušnjo in s prigarano zmago nad Leicester Cityjem vsaj začasno pobegnili na kar osem točk prednosti pred zasledovalci (2:1). Zmagovito enajstmetrovko je v 95. minuti izkoristil kapetan James Milner. Veliko slabše se še naprej godi drugemu finalistu minule sezone Lige prvakov, Tottenhamu, ki je po blamaži proti Bayernu izgubil še v Brightonu (0:3).

Milner (na fotografiji) je s tem strelom na Anfieldu prinesel novo zmago Liverpoolu.
Milner (na fotografiji) je s tem strelom na Anfieldu prinesel novo zmago Liverpoolu. FOTO: AP

Sadio Mane je na obračunu z ekipo nekdanjega trenerja Liverpoola Brendana Rodgersa poskrbel za vodstvo rdečih tik pred koncem prvega polčasa, ko se je Senegalec razveselil 50. premierligaškega zadetka v majici kluba z Anfielda. A po tem, ko je deset minut pred koncem rednega dela tekme izenačil James Maddison, se je zdelo, da bo Leicester City evropskim prvakom kot prvi v letošnji ligaški sezoni uspel odvzeti kakšno točko. Da temu ni bilo tako, je spet poskrbel Mane, ki je izkoristil neodločnost obrambe "lisjakov" in prišel do žoge pred vratarjem Kasperjem Schmeichlom, s prekrškom pa ga je nato ustavil Marc Albrighton.

TEKMA

Po dolgem čakanju in protestiranju je žogo na belo piko le postavil kapetan James Milner, ki je Liverpoolčanom s praktično zadnjim strelom na tekmi prinesel novo zmago in poskrbel za ohranitev stoodstotnega niza. Razlika do drugouvrščenega Manchester Cityja zdaj znaša že osem točk, a morajo sinje modri tekmo osmega kroga z Wolverhampton Wanderersi še odigrati. To je bila sicer prva tekma za Rodgersa na Anfieldu po tem, ko so ga oktobra 2015 odpustili in ga zamenjali z Jürgnom Kloppom. Severni Irec je bil pričakovano deležen toplega sprejema, potem ko je bil do lanske sezone, ko je Liverpool za Cityjem zaostal za vsega točko, trener, ki se je z rdečimi uspel najbolj približati osvojitvi izmuzljivega premierligaškega naslova.

City pod hudim pritiskom
Toda Leicester, ki so mu letos mnogi napovedali boj celo za vstopnice Lige prvakov, se na Merseysidu v soboto ni proslavil, prvaki iz leta 2016 so bili od začetka pod pritiskom, Schmeichel pa je moral ustaviti poskus Mohameda Salaha, medtem ko je Milner z ugodnega položaja meril prek vrat. Leicester je nato uspel vzpostaviti ravnotežje, toda Liverpool je na premor odšel s prednostjo, ko je kapetan Milner s fantastično podajo zaposlil Maneja, Afričan pa pred Schmeichlom ni grešil. Danec je še pred polčasom preprečil višje vodstvo rdečih, spet je imel priložnost Mane, takoj po začetku drugega dela tekme pa je bil nevaren tudi Salah.

Jamie Vardy bi se nato lahko znašel v lepi priložnost, a ga je samega pred Adrianom Lopezom izdal prvi dotik, medtem ko Liverpoolčani nikakor niso uspeli odločiti obračuna. Blizu temu je bil sicer Andrew Robertson, nato pa je Anfield umolknil, ko je po odlični potezi Ayozeja Pereza med Adrianovi nogi žogo uspel spraviti Maddison. A zadnji so se spet smejali Liverpoolčani: po prekršku Albrightona nad Manejem je enajstmetrovko zanesljivo izvedel Milner in še dodatno povišal pritisk nad branilcem naslova Man. Cityjem.

Hugo Lloris je potreboval zdravniško pomoč, z igrišča so ga odnesli na nosilih.
Hugo Lloris je potreboval zdravniško pomoč, z igrišča so ga odnesli na nosilih. FOTO: AP

Tottenhamov teden za pozabo
Varovanci Mauricia Pochettina so doživeli hud poraz na gostovanju pri Brighton & Hove Albionu. Mreža Tottenhama se je zatresla že v uvodnih minutah. Po globinski podaji je z glavo poskušal Neal Maupay, a je žogo odbil Hugo Lloris, ki je ob tem grdo padel na hrbet in nepremično obležal na tleh. Napadalec Brightona pa je ob tem žogo pospravil v mrežo. A Spursov prejeti zadetek ni zaskrbel, vse oči so bile namreč usmerjene v Llorisa, ki je potreboval kisik, z igrišča pa so ga odnesli na nosilih.

Namesto njega je tako v vrata stopil Paulo Gazzaniga, a tudi ta ni uspel preprečiti novih težav Spursov. Oba zadetka v nadaljevanju tekme je namreč dosegel debitant Aaron Connolly. Najstnik se je pri prvem zadetku znašel med dvema gostujočima branilcema, streljal je naravnost v Gazzanigo, ki je žogo uspel le odbiti, mladenič pa jo je le še potisnil v mrežo. Zadnji žebelj v Tottenhamovo krsto je zabil v 65. minuti, žogo je poslal mimo obrambe proti oddaljeni vratnici za 3:0. S tem je Connolly postal prvi irski najstnik po letu 1999, ki mu je uspelo zadeti dvakrat na eni tekmi. Pred tem se je s tem dosežkom lahko pohvalil le Robbie Keane.

TEKMA

Izidi 8. kroga Premier League:

Liverpool ‒ Leicester City 2:1 (1:0)
Mane 40., Milner 90./11-m; Maddison 80.

POSTAVI

Brighton & Hove Albion ‒ Tottenham 3:0 (2:0)
Maupay 3., Connolly 32., 65.

POSTAVI

PARI

LESTVICA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
06. 10. 2019 14.13
+5
Liverpool bo po dolgem casu prvak v premierligi, upam na 100 tock
KavčStrokovnjak
06. 10. 2019 07.53
+3
Ne razumem kako je Choudhury lahko dobil samo z rumeni karton s takšnim morilskim prekrškom nad Salahom. Iz aviona se je videlo, da sploh ni šel na žogo. Čas bo pokazal kako grdo je poškodoval Salaha. Je pa že potrjeno da za Egipt ne bo igral. YNWA
ddolores
05. 10. 2019 20.17
-10
Sramota nad sramotami! Iz aviona se vidi, da Liverpool ne sme igrati neodločeno ali bognedaj, da zgubijo! Zato je Premier liga odločena že pa osmih krogih!
TheNormalOne
06. 10. 2019 18.34
+0
Pa kaj je s tabo? Taksne bedarije raje za sebe zadrzi. Prekrsek v kazenskem prostoru je penal in penal je bil.
Malo_sutra
05. 10. 2019 18.52
+2
Kdo ima vec denarja hugo boss al hugo ljoris?
kebbab
05. 10. 2019 18.15
+24
Upam da bo z Llorisom vse uredu in da bo hitro nazaj na igrišču.
AtleticoSLO
05. 10. 2019 18.59
+7
Lepo slišati od navijača velikega rivala....no pa saj ni tako čudno...čisto človeško :-)LLORIS POCAJTEJ SE
kebbab
05. 10. 2019 19.16
+3
Tottenham cenim ker je to klub ki ni bil narejen z miljoni ampak so sami uspeli zgraditi kakovostno ekipo iz lastne šole.
AtleticoSLO
06. 10. 2019 17.09
+3