Nogomet

Slaba šala ali kaj več? Henry na seznamu možnih naslednikov Valverdeja

Barcelona, Montreal, 30. 12. 2019 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihodnost trenerja Barcelone Ernesta Valverdeja je še naprej pod vprašajem. Zadnje ugotovitve v katalonskih medijih govorijo o precejšnjem nezaupanju v lik in delo španskega stratega, ki je sredi prejšnje sezone sicer podaljšal pogodbo. Kot možnega naslednika zdaj omenjajo celo legendarnega napadalca kluba Thierryja Henryja.

Henry (na fotografiji) naj bi se močno sprl z nekaterimi varovanci pri Monacu, ki je prejšnji teden že končal sodelovanje z njegovim naslednikom, sicer povratnikom na belo-rdečo klop Portugalcem Leonardom Jardimom.
Henry (na fotografiji) naj bi se močno sprl z nekaterimi varovanci pri Monacu, ki je prejšnji teden že končal sodelovanje z njegovim naslednikom, sicer povratnikom na belo-rdečo klop Portugalcem Leonardom Jardimom. FOTO: AP
Henryjevo delovanje pri Monacu so zaznamovali (domnevni) spori z nogometaši in kar 11 porazov na 20 tekmah. Henryja, ki je vknjižil le štiri zmage, so odpustili 24. januarja, ko je Monaco zasedal 19. mesto na lestvici. Z Jardimom so si nato priborili obstanek z le dvema točkama naskoka pred 18. Dijonom na sedemnajstem mestu. Novembra letos je Henry sedel na klop Montreala ob podpisu dveletne pogodbe z možnostjo podaljšanja do leta 2022.

Zadnji dnevi decembra so v Španiji tradicionalno v znamenju šaljivcev, ki 28. decembra zbijajo prvoaprilske šale. Tepežni dan, kot ga poznamo v Sloveniji, je sicer na Iberskem polotoku že mimo, so pa pri katalonskem športnem časniku Sport postregli z očitno povsem resno informacijo o razmišljanju vodilnih pri Barceloni, da bi po koncu sezone trenerja Ernesta Valverdeja zamenjal nekdanji napadalec kluba Thierry Henry.

Še en katalonski časnik Mundo Deportivo je pred kratkim postregel z udarnimi rezultati ankete, v kateri je le 20 odstotkov članov Barcelone podprlo idejo, da bi Valverde delo nadaljeval tudi v sezoni 2020/21, ki bi bila zanj četrta na klopi katalonskega velikana.

BARCELONA

Klavzula v pogodbi
"Dva ligaška naslova, možnost, da bi skupaj z (Josepom) Guardiolo postal edini trener v zgodovini Barce, ki bi osvojil tri prvenstva v svojih prvih treh letih v vlogi trenerja kluba ... Vse to očitno ni dovolj za Valverdeja," dodaja madridski športni časnik AS.

Valverde ima v svoji pogodbi klavzulo, ki tako njemu kot klubu dovoljuje, da kljub letošnjemu podaljšanju pogodbe zapusti krmilo članskega moštva. Sport trdi, da vodilni na stadionu Camp Nou glede naslednikov španskega trenerja omenjajo tudi ime Henryja, ki po neuspešni prvi trenerski epizodi na klopi AS Monaca zdaj vodi kanadski Montreal Impact.

'Pogled na lestvico je bil že kar malce žaljiv'
"Dober odnos z (športnim direktorjem Ericom, op. a.) Abidalom in ključnimi igralci slačilnice, s katerimi je skupaj igral, je poleg njegove dobre javne podobe, ki jo oddaja kot ambasador kluba, zgolj eden od argumentov, s katerim del uprave zagovarja njegov prihod na trenersko mesto kljub ne najboljši izkušnji v vlogi prvega trenerja pri Monacu," dodaja AS.

"Kot vsako leto pri Barci, ko je pogodbo zaključeval kdo od trenerjev (od Rijkaarda do Valverdeja in Martina, ko je prevzel vajeti iz rok Tita Vilanove, in tudi pri Luisu Enriqueju), se bo od januarja začelo veliko govoriti o prihodnosti Valverdeja. Stavnice zdaj niso naklonjene temu, da bo ostal, toda iz vrst uprave pa do same slačilnice vztrajajo pri tem, da se ne sme zmanjševati pomena njegovih uspehov, njegovega dobrega vodenja slačilnice in predvsem njegovih naslovov. Vsako leto je težje zmagovati z generacijo, ki ima na grbi že veliko let, njemu pa je to uspelo z veliko premočjo, pogled na lestvico je bil že kar malce žaljiv (prvi zasledovalec Atletico Madrid lani zaostal za 14, letos pa za 11 točk, op. a.). V tej sezoni se bo želel znebiti še bremena Lige prvakov," so še zapisali.

MONTREAL

LESTVICA

PARI

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saturnsky23 saturnsky23
30. 12. 2019 15.51
+6
Samo poglejmo kako resno in koliko truda vlagajo drugi in največji klubi v nabavo dobrega učitelja, trenerja. Tu pa gdor pride pride, bo že Messi vse skupaj reševal in tudi rešuje. Zagotovo če bi tukaj imeli trenerja kalibra Zidane, Klopp, El Cholla itd, bi se ne dogajale nabave ala Rakitić, Boateng, Dembele, Vidal čeprav je edini borec in še kar nekaj jih je ki nimajo kaj iskat v Barceloni, pa tudi Piqe aut.
Barni3
30. 12. 2019 15.10
+6
Vodstvo barce nima use cisto..biseri dajo alenio na posojo u betis...kdo bo pa sredino igral?slowmotion raketic???cist izven forme busquts???se vidal nej ugre...arturju itak skripa zdravje....se pravi sam frenkie....
BBarca
30. 12. 2019 15.15
+4
Puig bi lahko dobil kar veliko priložnosti v drugem delu sezone.
Kollerik
30. 12. 2019 17.46
+8
Barni, upajmo, da se Coutinho vrne iz izposoje nazaj v vezno linijo Barce. Valverde out, Coutinho noter!
Barni3
30. 12. 2019 20.51
+2
Ja super bi blo oboje coutinho in puig na sredini
DR.Fejsbuk
30. 12. 2019 14.36
+1
kot je napisal že avtor skopirane novičke, je vse skupaj najbrž samo šala!
BBarca
30. 12. 2019 13.45
+17
Kar naj se uprava igra takole z navijači... neupravičeno zaupanje v Valverdeja, pa brezvezne predrage okrepitve ki nimajo preveč smisla in slabi potencialni novi trenerji, pa tožbe in blatenje imena kluba... brezveze. Obnašajo se kot da bo vse brez posledic in igrajo z mentaliteto kluba s sredine lestvice. Počasi a vztrajno se ta uprava trudi da ne bom več gledal Barcelone. Težko a resnično. Kot da zavestno želijo škodovati klubu. In vem da nisem edin, ki tako razmišlja.
cripstoned
30. 12. 2019 13.55
-21
var popravlja tisto kar kvari uprava...ne skrbi se bos lahko gledal varcelono..
Kollerik
30. 12. 2019 13.57
+15
....spet smetiš pod članki o Barci, a hejter? Aja, saj res... spet ste zadaj, pa to na nov let... :))
BBarca
30. 12. 2019 14.11
+12
Ma dej že nehaj s to varcelono. Samo to še znaš napisat. Govoriš pa itak sam sebi
DR.Fejsbuk
30. 12. 2019 14.44
+5
cripstoned
30. 12. 2019 13.28
-19
v kolikor postane trener titi mislim da bo to se najvecja okrepitev barcelone v vseh zadnjih 5 sezonah...ne glede na trenerje in igralce...tako da pozdravljam ta prihod legende...
BBarca
30. 12. 2019 13.40
+15
Če si igralska legenda še ni nujno da si dober trener.
cripstoned
30. 12. 2019 13.54
-8
ce si igralska legenda si bolj spostovan v ekipi...igralci se ti podredijo in imas glavno besedo...tako nekako kot je lampard pri chelseaju in zidane pri realu...pa ceprav je titi bolj cenjen pri arsenalu kot pa pri barceloni...
Fuzbaler
30. 12. 2019 14.10
+11
Najvec spostovanja kot trener bi v Barci dosegel po mojem mnenju le Xavi. Njemu bi se podredil tudi Messi.
BBarca
30. 12. 2019 14.12
+5
In zato je bil Monaco katastrofalno slab pod njim. Ker so ga vsi spoštovali a ne?