Nogomet

Slimani junak zmage Anderlechta proti Villarealu

Ljubljana, 16. 03. 2023 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši Villareala v zadnjih letih uspešno nastopajo na evropskih tekmovanjih, zato so bili v dvoboju osmine finala Konferenčne lige z Anderlechtom, katerega evropski uspehi so že precej oddaljeni, favoriti. Še posebej, ker se je prva tekma v Bruslju končala z izidom 1:1. Toda na povratni tekmi so Belgijci presenetili in z zmago 1:0 napredovali. Edini gol na tekmi je v 73. minuti dosegel Isman Slimani.

Laziu na gostovanju pri nizozemskem AZ Alkmaarju ni uspelo popraviti spodrsljaja s prve tekme v Rimu. Tudi tokrat so Nizozemci zmagali z 2:1. Italijani so z golom Felipeja Andersona povedli, Jesper Karlsson in Vangelis Pavlidis sta poskrbela za preobrat.

Nica je proti Šerifu iz Tiraspola dobila že prvo tekmo v gosteh, minimalno zmago pa je potrdila doma. Tokrat je zmagala s 3:1. Težkega dela ni imel niti West Ham, ki je že iz Larnake prišel s prednostjo, v Londonu pa je zmagal s 4:0, potem ko je od 44. minute igral z igralcem več. Dva gola je dosegel Jarrod Bowen, po enega pa Gianluca Scamacca ter Divin Mubama.

Na prvih treh tekmah osmine finala so si napredovanje zagotovili Lech Poznanj, Fiorentina in Basel, slednji šele po enajstmetrovkah. Lech, ki je že na prvi tekmi zmagal z 2:0, je dosegel še eno visoko zmago proti Djurgardensu. Najprej je za zanesljivo napredovanje poskrbel Filip Marchwinski, v sodnikovem dodatku pa sta zadela še Kvika Kvekveskiri in Michal Skoraš za končnih 5:0 v seštevku obeh tekem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobno prepričljiva je bila tudi Fiorentina. V prvem polčasu je sicer turški Sivaspor izenačil skupni izid po zadetku Erdogana Yesilyurta, a je bilo nadaljevanje nato italijansko. Še ob koncu prvega dela je izenačil Arthur Cabral, za vodstvo je poskrbel Nikola Milenković. V končnici tekme pa so si najprej Turki zabili avtogol (Dimitrios Goutas), Gaetano Castrovilli pa je tik pred koncem le še potrdil napredovanje Fiorentine.

Zelo blizu napredovanju je bil Slovan Bratislava, ki je po izidu 2:2 na prvi tekmi na domači vodil z 2:0 po 17 minutah (Malik Abubakari, Juraj Kučka) in imel še v 90. v rokah četrtfinale. A Zeki Amdouni je na zadnji akciji v rednem delu izenačil in izsilil podaljšek. Ta gol ni prinesel uspeha, pri strelih z bele točke pa so bili precej uspešnejši Švicarji. Domači so zadeli le enkrat, gostje pa vse štiri poskuse in na koncu s 4:1 po enajstmetrovkah oziroma s 3:2 na drugi tekmi napredovali v četrtfinale.

Konferenčna liga, osmina finala, povratne tekme – izidi:
Istanbul Basaksehir – *Gent       1:4 (0:4)               1:1
Djurgardens – *Lech Poznanj       0:3 (0:0)               0:2
Sivaspor – *Fiorentina            1:4 (1:1)               0:1
Slovan Bratislava – *Basel        2:3 (2:2, 2:0) po 11-m  2:2
*AZ Alkmaar – Lazio               2:1 (1:1)               2:1
Villarreal – *Anderlecht          0:1 (0:0)               1:1
*Nica – Šerif Tiraspol            3:1 (1:0)               1:0
*West Ham United – AEK Larnaka    4:0 (1:0)               2:0

Opomba: ekipe, označene z *, so se uvrstile v četrtfinale.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.