Nogomet

Slonokoščena obala izločila branilce naslova

Abidjan, 30. 01. 2024 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slonokoščena obala, gostiteljica afriškega nogometnega prvenstva, je v osmini finala po enajstmetrovkah premagala branilce naslova iz Senegala s 5:4, redni del tekme se je končal z 1:1, in se uvrstila v četrtfinale. Zelenortski otoki so bili pred tem boljši od Mavretanije z 1:0. Četrtfinale so si pred tema dvema tekmama že zagotovila tudi reprezentance Nigerije, Angole, DR Konga in Gvineje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostitelji prvenstva so se komajda prebili v nadaljevanje, saj so v skupinskem delu od dveh porazih le enkrat zmagali. Zato je bil odstavljen selektor Jean-Louis Gasset, začasno ga je nadomestil Emerse Fae. Senegal je bil doslej prepričljiv, tri zmage je v skupini zabeležil z razliko v zadetkih 8:1. Videti je bilo, da bo tako tudi nadaljeval, ko je proti Slonokoščeni obali v Yamoussoukri povedel že v četrti minuti. Uspešen je bil Habiba Dialla. Tudi v nadaljevanju je prevladoval, a lepih priložnosti niso izkoristili Sadio Mane, Ismail Jakobs in Dialla. Kazen je sledila ob koncu, ko je v 88. minuti Franck Kessie izenačil iz enajstmetrovke, ki je bila dosojena po posredovanju Vara.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem ni bilo več golov, v izvajanju kazenskih strelov pa je odločil zgrešen strel Mousse Niakhate v tretji seriji, ko je branilec Nottingham Foresta zadel okvir vrat. Vseh ostalih devet izvajalcev je bilo uspešnih, peti gol za domače je znova zadel Kessie.

Zelenortski otoki so Mavretanijo premagali z zadetkom v 88. minuti, ko je bil z enajstmetrovke natančen Ryan Mendes.

Izidi, osmina finala:
Angola - Namibija                      3:0 (2:0)

Nigerija - Kamerun                     2:0 (1:0)

Ekvatorialna Gvineja - Gvineja         0:1 (0:0)

Egipt - DR Kongo                       7:8 (1:1; 1:1) po enajstmetrovkah

Zelenortski otoki - Mavretanija        1:0 (0:0)

Senegal - Slonokoščena obala           5:6 (1:0; 1:1) po enajstmetrovkah

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.