Nogomet

Slovenci na Portugalce

Nyon, 05. 03. 2008 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sedežu UEFA v Nyonu izžrebali pare dodatnih kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo v futsalu.

Na SP v Brazilijo se bo uvrstilo vseh šest zmagovalcev. Sloveniji je žreb namenil Portugalsko; prva tekma bo v Sloveniji med 29. marcem in 2. aprilom.

Slovenija - Brazilija
Slovenija - Brazilija FOTO: Grega Wernig - EKIPA

Portugalci so na lestvici UEFA na četrtem mestu, medtem ko so Slovenci ta čas na sedmem mestu. "Zagotovo Portugalska ni bila naša prva želja, toda žreb je še vedno veliko boljši, kot če bi dobili Španijo ali Italijo. Portugalci niso neznanka, saj smo se z njimi v dveh srečanjih v Sloveniji že pomerili (0:1 in 0:2), takrat s precej drugačno sestavo reprezentance. Vsaka tekma se prične z izidom 0:0, le da bo potrebno tokrat odigrati dve. Prepričan sem, da se bodo nosilci Portugalci morali zelo potruditi za uvrstitev na svetovno prvenstvo, kajti tudi mi imamo svoje 'konje za dirko' ter veliko željo igralcev, da se vrnemo v Brazilijo. Pomoč gledalcev bo dobrodošla, zato že sedaj na tribune vabim čim več navijačev," je dejal direktor slovenskih futsal reprezentanc Stane Kokalj.

Zelo zanimivi bodo tudi vsi preostali dvoboji. Najmanj sreče s kroglicami so imeli reprezentanti Bosne in Hercegovine, več pa njihov blagajnik. Pomerili se bodo s svetovnimi prvaki Španci. Težko delo čaka tudi Hrvate, ki so dobili Italijane, finaliste z zadnjega SP na Tajvanu. Najbolj negotov boj se obeta med Čehi in Romuni.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.