Nogomet

Slovenci pred ključnim kvalifikacijskim ciklom

Ljubljana, 30. 08. 2021 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca se je v nedeljo zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je pričela s pripravami na prihajajoče septembrske kvalifikacijske tekme s Slovaško, Malto in Hrvaško. Slovenija, ki ima po treh tekmah tri točke in za tri zaostaja za vodilnima Hrvaško in Rusijo ter dve za Slovaško.

Več videovsebin
  • Benjamin Šeško pred tekmo s Slovaško
    09:29
    Benjamin Šeško pred tekmo s Slovaško
  • Petar Stojanović pred kvalifikacijskim ciklusom
    09:48
    Petar Stojanović pred kvalifikacijskim ciklusom
Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: AP

Selektor Matjaž Kek je na začetku priprav pozdravil sedemnajst nogometašev (Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Miha Mevlja, Aljaž Struna, Nejc Skubic, Miha Blažić, Igor Vekić, Jaka Bijol, Sandi Lovrić, Žan Rogelj, Benjamin Šeško, Jure Balkovec, Andraž Šporar, Petar Stojanović, Leo Štulac, Luka Zahović, Domen Črnigoj), ki so že vneto trenirali v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Vzdušje v ekipi je odlično, motivacija visoka, zdravstveno stanje nogometašev pa brezhibno. Ekipa se je kompletirala v ponedeljek, saj so v reprezentančno bazo prispeli še Jan Oblak, Mario Jurčević, Damjan Bohar, Vid Belec, Adam Gnezda Čerin, Jan Mlakar, Miha Zajc in Jon Gorenc Stanković. "Osredotočenost je le na Slovaško. Tekma bo težka, Slovaška je kakovostna, toda borili se bomo do konca in upamo na najboljše," je dejal mladi slovenski napadalec, za katerim je, kot pravi, vrhunsko poletje z zadetki, uvrstitvijo v ligo prvakov, vpoklicem v reprezentanco. "Na zbor pa prihajam kot vedno. Vesel sem, da sem spet lahko del tega. Komaj čakam, da odigram te tri tekme. O pričakovanjih ne bom govoril, igral bom tako, kot igram vsako tekmo," je še dodal Šeško, ki o primerjavah z norveškim čudežnim dečkom Erlingom Haalandom pravi, da je to lepo slišati, da pa sam sebe ne primerja z nikomer.

Slovaki spoštujejo Slovence: Izid iz Ljubljane ključen za nadaljevanje 

Slovaki so tudi že pred dnevi objavili seznam igralcev, selektor Štefan Tarkovič, ki s poškodbami igralcev za zdaj nima težav, pa se je ob zboru dotaknil tudi slovenske vrste. "Gre za trdo ekipo s pravo kakovostjo in dvema najpomembnejšima igralcema, vratarjem Janom Oblakom iz madridskega Atletica in vezistom Josipom Iličićem iz Atalante, ki že deset let igra italijanski nogomet. Igralci, ki igrajo v močnih ligah, to kakovost prenašajo tudi v reprezentanco. Da so kakovostni, so pokazali že z zmago proti Hrvaški. Za nas pa bo izid iz Ljubljane narekoval nadaljnje vzdušje," je dejal Tarkovič. Ta je napovedal drugačno igro, kot so jo igrali na evropskem prvenstvu, saj med drugim tam ni bilo Davida Strelca, hitrega Erika Jirke in Ivana Schranza: "Poskušali bomo spremeniti način igre. Tekme na evropskem prvenstvu so bile drugačne od tistih, ki nas čakajo zdaj, s tega vidika bomo izbrali drugačno strategijo."

Marek Hamšik
Marek Hamšik FOTO: AP

Seznam Slovaške za Slovenijo:
- vratarji: Dušan Kuciak (Lechia Gdansk), Marek Rodak (Fulham), František Plach (Piast Gliwice);
- branilci: Peter Pekarik (Hertha Berlín), Lubomir Šatka (Lech Poznanj), Martin Koscelnik (Slovan Liberec), Milan Škriniar (Inter Milano), Martin Valjent (Mallorca), Vernon De Marco (Slovan Bratislava), David Hancko (Sparta Praga), Jakub Holubek (Piast Gliwice);
- vezisti: Stanislav Lobotka (Napoli), Patrik Hrošovsky (Genk), Juraj Kucka (Watford), Ondrej Duda (Köln), Robert Mak (Ferencvaros), Vladimir Weiss (Slovan), Jakub Hromada (Slavia Praga), Tomaš Suslov (Groningen), Matuš Bero (Vitesse Arnhem), Marek Hamšik (Trabzonspor), Erik Jirka (Real Oviedo);
- napadalci: Ivan Schranz (Slavia Praga), Robert Boženik (Feyenoord Rotterdam), David Strelec (Slovan).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
30. 08. 2021 21.41
+2
Ko nas je Ciper obrno, je blo konec... Ne more in ne sme nas Ciper premagat... Zej je kar je, čim več rotirat, da bojo čim bolj uigrani za naslednji ciklus :)
24bata
30. 08. 2021 21.14
Slabo se nam piše v toti skupini. Našo vodstvo ma samo dolge jezike. Pa klikate kak vam paše. Več kot predzadnji v skupini ne bo šlo letos.
Mother Russia
30. 08. 2021 18.24
+1
Ko je tekma z Malto življenjskega pomena za to reprezentanco, je čas da nehamo gledati to razprodajo še tiste malenkosti slovenskega nogometnega ugleda, kar ga je še ostalo.
HUSO BOSS
30. 08. 2021 16.55
+1
REALNO LAHKO PREMAGAJO SAMO MALTO
ElChe
30. 08. 2021 18.22
TheBigKahuna
30. 08. 2021 16.37
+5
Dejmo Slovenija!!!
Pepe Bolcev
30. 08. 2021 16.30
-1
S takim trenerjem nakladaskim nima smisla…
ivan z Doba
30. 08. 2021 15.57
+3
S zako ekipo? Nima smisla.
slovenka62
30. 08. 2021 15.54
+5
Težka bo ampak vseeno srečno!!
Rosimaro
30. 08. 2021 15.35
+6
Težka bo zdaj ko je šel Birsa v penzijo