Nogomet

Mladi Slovenci remizirali z aktualnimi evropskimi podprvaki

Berlin, 12. 11. 2020 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mlada nogometna reprezentanca Slovenije po menjavi selektorja nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila na domačih tleh. Novi selektor ekipe U21 Milenko Ačimović je na klopi slovenske izbrane vrste debitiral v Braunschweigu proti favorizirani reprezentanci Nemčije. Naši mladi nogometaši se z zahtevnega gostovanje vračajo s pozitivnim rezultatom. Ekipi sta se razšli brez zmagovalca (1:1)

Milenko Ačimović
Milenko Ačimović FOTO: Damjan Žibert

Reprezentanca Nemčije je dvoboj s Slovenijo izkoristila kot pripravo na odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ko bo v torek, prav tako v Braunschweigu, gostila Wales. Novi selektor Mile Ačimović je v srečanje poslal enajsterico, ki se je z evropskim podprvakom podala v odprt boj za zmago. Slovenci so že v uvodnih minutah nekajkrat izkoristili nezbranost domače zasedbe, a niso prišli do zaključnega udarca.  V prvem polčasu so bili podjetnejši Nemci, ki so si pripravili več zaključnih udarcev, a so bili nevarni tudi Slovenci. V 32. minuti je po samostojnem prodoru in preigravanju z 20 metrov sprožil Aljoša Matko. Lennart Grill je bil na pravem mestu. Na drugi strani igrišča je, kot piše na uradni spletni strani NZS, nekaj posredovanj zbral tudi Igor Vekić, ki je bil na najresnejši preizkušnji v 42. minuti. Domača reprezentanca je tedaj povedla s strelom z bele pike, ki jo je po prekršku Žana Zaletela izvedel Manuel Wintzheimer. Tik pred odmorom je po predložku Aljoše Matka nevarno meril Žan Medved.

Žan Medved
Žan Medved FOTO: FC Slovan Bratislava

Prav napadalec Slovana iz Bratislave je na sceno stopil tudi v uvodni minuti drugega polčasa. 

Mile Ačimović je v Braunschweigu začel s postavo Igor Vekić, David Brekalo, Žan Zaletel, Dušan Stojinović, Žan Rogelj, Tomi Horvat, Timi Max Elšnik, Aljaž Ploj, Aljoša Matko, Žan Medved in Luka Štor. V nadaljevanju pa so zaigrali še Tamar Svetlin, Žan Celar in Martin Pečar.

Gostitelji so v nadaljevanje tekme krenili s kar sedmimi novinci, eden od njih, Stephan Kofi Ambrosius, pa je v kazenskem prostoru na tla spravil Medveda, ki se je izkazal kot zanesljiv izvajalec strela z bele točke. Sledil je odgovor Nemčije, ki je v peti minuti drugega polčasa zapretila preko Passlacka. Strel z desne strani kazenskega prostora je poletel mimo bližnje vratnice.  Še nevarnejša je bila situacija v 62. minuti. Slovenska obramba je po prostem strelu z desne strani igrišča pozabila na Floriana Krügerja, ki se je znašel sam pred Igorjem Vekićem, a nekoliko slabše zadel okroglo usnje, ki ga je z nekaj težavami ukrotil čuvaj slovenske mreže. S strelom iz igre so nevarno zapretili tudi Slovenci. Rezervist Žan Celar je v 73. minuti sprožil z razdalje 20 metrov, meril v zgornji levi kot vrat Finna Dahmena, ki pa se je izkazal z odlično obrambo. Nemški vratar se je izkazal tudi v 88. minuti, ko so Slovenci prišli še do druge enajstmetrovke. Prodirajočega Nika Prelca je na nepravilen način zaustavil Lukas Mai, odgovornost pa je prevzel Žan Celar. Napadalec Slovenije je meril v desni kot vratarja Dahmena, ki pa je dobil še drugo soočenje z mladim članom Rome.

Mlada izbrana vrsta je tako podaljšala serijo pozitivnih rezultatov z najboljšimi evropskimi reprezentancami. Slovenijo v torek čaka še druga preizkušnja, v Ljudskem vrtu bo gostovala Rusija.

Izid:
Nemčija - Slovenija 1:1 (1:0)
Wintzheimer 42./11m; Medved 48./11m

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maske-so-padle
13. 11. 2020 08.33
+5
Članke tudi kdaj preberete in lektorirate, pred objavo ? "kot zanesljiv udarec strela z bele točke", "povedla s strelom z enajstmetrovko", "ki pa je dobil še drugi soočenje z mladim članom Rome" Namesto, da se ukvarjate z brisanjem povsem primernih komentarjev, se raje ukvarjajte s kvaliteto člankov. Mladi ekipi pa vse pohvale.
glavni Baja
13. 11. 2020 08.20
-2
svaka čast, Ačimoviću. Upam, da kaj kmalu zamenjaš Kek-a 😊
motorist_mb
13. 11. 2020 08.12
+4
Bravo pubeci!
bohinj je zakon
13. 11. 2020 08.06
+2
Mile legend. Z njim bo ekipa slo naredila več.
kiropraktik
13. 11. 2020 08.04
-3
Bleda igra proti 114 ekipi na svetu!
Ahil
12. 11. 2020 21.46
+2
Bravo ekipa, bravo Mile, veliko poguma in srece tudi vnaprej👍💪
Žac
12. 11. 2020 21.25
+2