Nogomet

Slovenija prepričljivo premagala Malto (0:4)

Ta'Qali, 08. 10. 2021 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
3

Slovenska nogometna reprezentanca je v Ta'Qaliju zmagala na sedmi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Tekmec je bila Malta, zmaga za Slovenijo pa je bila nujna, če so igralci želeli obstati v boju za prvi dve mesti v skupini H. Slovenija je po dveh lepih zadetkih Josipa Iličića, mojstrovini Andraža Šporarja in prvencu Benjamina Šeška prepričljivo zmagala z rezultatom 0:4.

"Čaka nas zelo motivirana domača vrsta. Nenazadnje tudi njihovi igralci igrajo za svojo reprezentanco. Treba bo igrati disciplinirano, organizirano z neko mero agresivnosti, iskati druge žoge, s hitrimi prehodi prihajati pred gol in izkoristiti priložnosti," je recept za točke pred tekmo predstavil Matjaž Kek. Tekmo so sodili Grki Tasos Sidiropulos, Polihronis Kostaras in Lazaros Dimitriadis.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenija se bo po Malti merila še z Rusijo, in sicer v Mariboru. Rusija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 37., Slovenija 64., Malta pa 171. Z Rusijo se je Slovenija v teh kvalifikacij že pomerila v gosteh in izgubila z 1:2, Malto pa je v začetku septembra doma premagala z 1:0.

Selektor v prvi postavi presenetljivo ni izbral nadarjenega igralca Salzburga Benjamina Šeška, ki je imel težave s poškodbo. V napadu je njegovo mesto prevzel igralec Middlesbrougha Andraž Šporar. V prvi postavi Slovenije so se znašli tudi: Jan Oblak, Žan Karničnik, Jaka Bijol, Miha Mevlja, Jure Balkovec, Jasmin Kurtić, Adam Gnezda Čerin, Benjamin Verbič, Sandi Lovrič in Josip Iličić.

Odlična Predstava Sandija Lovrića tudi v številkah
Odlična Predstava Sandija Lovrića tudi v številkah FOTO: Sofascore.com

Odličen zadetek Iličića

Lovrič je v 21. minuti po odlični akciji zatresel mrežo domačinov, ampak njegovemu vzkliku veselja, je kmalu sledil glasnejši žvižg glavnega sodnika, ki je bil posledica dvignjene zastavice stranskega sodnika. Kmalu potem, v 24. minuti je bil nevaren Šporar, ki napake domače obrambe ni uspel izkoristiti. Navdihnjena igra Slovencev se je nadaljevala in prvi vrhunec dosegla v 27. minuti. Verbič je na desni strani zaposlil Balkovca, ki je žogo poslal nizko v osrčje domačega kazenskega strela. Tam jo je hvaležno pričakal Iličić, ki je akcijo mojstrsko zaključil in žogo mirno poslal mimo vratarja Henryja Bonelle.

Igra se je nato umirila. Domači so prvič po vodstvu Slovenije zapretili šele v 41. minuti, ko lepe podaje s strani ni uspel izkoristiti napadalec Malte Luke Montebello.

Statistika Josipa Iličića proti Malti.
Statistika Josipa Iličića proti Malti. FOTO: Sofascore.com

Odličen začetek drugega polčasa z mojstrovino Šporarja

Slovenija je v 50. minuti dosegla svoj drugi zadetek. Po čudoviti podaji Lovriča je Šporar žogo spretno nadziral in z volejem poslal vrhunski strel mimo domačega vratarja. Sodnik je znova zapiskal zaradi domnevnega prepovedanega položaja strelca. Po pregledu počasnega posnetka pa so se v VAR sobi odločili, da je zadetek bil tako lep, da je preprosto moral obveljati. V 60. minuti je sledila nova mojstrovina Slovencev. Znova je zanjo bil odgovoren Iličić. Lovrič ga je lepo zaposlil na robu kazenskega prostora, kjer je Iličića čakalo veliko dela, če je prednost Slovenije želel povišati na 0:3. To delo je opravil z odliko, čeprav sta se okoli njega mudila dva branilca Malte. Žogo je preusmeril na svojo natančno levico in v svojem slogi premagal domačega vratarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sledil je reprezentančni prvenec 18-letnega Šeška, ki je v igro vstopil namesto Šporarja. Lovrič je nadaljeval z odlično igro in z leve strani igrišča poslal natančno podajo na glavo visokega mladeniča, ki je z glavo po nebeškem skoku v slogu Cristiana Ronalda lepo premagal nemočnega Bonella. Po odlični podaji Balkovca se je v 82. minuti v lepi priložnosti za nov zadetek znašel Gnezda Čerin, ki je bil osamljen pred domačim vratarjem. Svoje strel je usmeril daleč preko vrat Malte, ki do konca tekme ni več resno napadla gola Jana Oblaka. V 88. je žogo mimo vrat poslal še Šeško, v sodniškem dodatku pa je prečko stresel Domen Črnigoj.

 

Končna statistika prepričljive zmage Slovencev na Malti
Končna statistika prepričljive zmage Slovencev na Malti FOTO: Sofascore.com

"Čestitam fantom. Naredili smo, kar smo si želeli, pričakovali. To je zmaga za samozavest. Če bomo pametni, lahko pride prav ta zmaga, če pa bomo poleteli, bo v ponedeljek trenutek resnice. Sem zelo zadovoljen z izidom in s precej dobrimi zadevami," je za Šport Tv povedal selektor Kek.

"Po vsem, kar se nam je dogajalo po zadnji tekmi, je zmaga dobrodošla. Danes smo pokazali, kako mora Slovenija izgledati. To moramo nadgraditi v ponedeljek. Spravili smo se v položaj, ko moramo iskati devet točk na preostalih treh tekmah," pa je dejal Šporar. Žan Karničnik pa je povedal: "Boljšega debija si ne bi mogel želeti. Ekipa mi je pomagala, me spodbujala, na koncu pa šteje, da smo zasluženo zmagali."  

Slovenija je z zmago prišla do tretje zmage v skupini in svoje 10. točke. Po zmagi Rusije proti Slovaški z rezultatom 1:0, so se Slovenci zavihteli na tretje mesto v skupini. Vodilna Hrvaška pa je prepričljivo premagala Ciper z rezultatom 0:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
09. 10. 2021 08.17
+1
Bravo fantje, lep špil, lepi zadetki.
motorist_mb
09. 10. 2021 08.01
+1
Pubeci 👏👏👏
totinori
08. 10. 2021 21.59
+4
Fantje so se kočno vzeli v roke !