Nogomet

Kekova četa tudi na drugi tekmi kvalifikacij kljub prevladi do remija

Ljubljana, 24. 03. 2019 22.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca je v drugem krogu kvalifikacij za EP 2020 v skupini G remizirala s Severno Makedonijo (1:1). Za Slovenijo je zadel Miha Zajc v 34. minuti tekme, Severni Makedoniji pa je na začetku drugega polčasa točko priboril vezist Levanteja Enis Bardhi. Slovenija je po dveh krogih na četrtem mestu (2 točki), vodijo Poljaki s šestimi, Izrael in Makedonija pa jih imata po štiri.

Kek je tekmo začel z identično postavo kot proti Izraelu. Ekipa je začela agresivno, predvsem v prvih 20 minutah je bilo kar vroče, pa čeprav pravih priložnosti - z izjemo osme minute, ko se je po dolgi podaji Jasmina Kurtića pred vrati znašel Andraž Šporar, - ni bilo. Bolj vroče je bilo zaradi številnih provokacij in ostre igre tekmeca, kar je španski sodnik Xavier Fernandez skušal umiriti z rumenimi kartoni. Oboji so sicer nekajkrat prišli do enega ali drugega kazenskega prostora, pravih strelov pa ni bilo. V 34. minuti pa izbruh veselja med slovenski navijači. Z leve strani je na drugo vratnico podal Šporar, z glavo pa je nato žogo v mrežo zabil Miha Zajc. To je bil njegov četrti gol za izbrano vrsto, vezist Fenerbahceja je bil strelsko še najbolj razpoložen v zadnjem času v slovenski vrsti, dva gola je dal že jeseni v ligi narodov. Na drugi strani je v 37. minuti v kazenskem prostoru do strela prišel Goran Pandev, a žogo poslal čez gol. V 41. minuti je Zajc znova poskušal, a takrat ustrelil prešibko proti makedonskim vratom, tako da je Stole Dimitrijevski žogo ujel. V 45. minuti je lepo priložnost za Severne Makedonce zapravil Enis Bardhi, ko je žogo iz kazenskega prostora poslal čez gol.

Toda gosti so izenačili že v 47. minuti, ko je žogo ob Egzijanu Alioskem neodgovorno izgubil Petar Stojanović, makedonski reprezentant je nato podal z leve strani v sredino, tam pa je brez težav zadel Bardi. V 55. minuti so zel lep protinapad izpeljali Slovenci, Šporar je znova podal z desne v sredino, Zajc je sprožil z glavo, eden Makedoncev pa je preprečil novo vodstvo Slovenije. V naslednjih trenutkih sta imeli obe ekipi po en nenevaren strel, a iz ugodnih položajev. V 77. minuti je po levi strani prodrl up makedonskega nogometa Eljif Elmas, a je Jan Oblak pokril kot in žogo ujel. Pet minut pozneje lepe podaje z leve strani pred vrati ni unovčil Robert Berić. Severna Makedonija se je v zadnjih 20 minutah osredotočala predvsem na branjenje rezultata, Kek pa se je odločil, da bo zmago iskal še z rezervistom Domnom Črnigojem (vstopil namesto Benjamina Verbiča). Pomagal ni niti vstop Luka Zahovića v 90. minuti tekme, Severni Makedonci so s trdno in čvrsto obrambo zlahka zadržali vse napade slovenske izbrane vrste. 

TEKMA

Makedonci so statistično gledano bili slabši nasprotnik. Slovenija je dominirala v posesti žoge (59:41 %), imela sedem strelov v okvir vrat, Makedonija le dva. A usodna je bila napaka obrambe na začetku drugega polčasa, ko je zaspal Stojanović. Tako bo podobno kot v Izraelu točka za Slovenijo precej bolj grenka kot za nasprotnika.

LESTVICA

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (98)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
26. 03. 2019 10.59
Kek je mojster. Igra je boljša z istimi igralci. Akcij za gol je več kot prej na desetih tekmah. Manjka učinkovitost. Golgeter.
flamengo
26. 03. 2019 10.52
Odkar igrajo na stožicah, niso nikdar prišli na veliko tekmovanje.
Bowers
25. 03. 2019 20.52
+1
To je daleč od nogometa.Komentatorja pa sta še slabša.
RdecaZvezda
25. 03. 2019 17.43
+5
Ne razumem Keka,kako lahko držiš v igri nekoga ,ki dela samo sranje,namesto,da bi dal v igro Zahoviča in bi imel tri napadalce,ki edini znajo dat gol pa storiš prav obratno.
degenos
25. 03. 2019 20.32
-2
Bowers
25. 03. 2019 20.49
+2
Doglover
25. 03. 2019 17.15
+4
Lahko samo rečem, da sem po 60 minutah igre preklopil, ker nisem mogel več gledati slabe igre in poslušati neumnih komentatorjev. Kdor je videl v igri slovenske reprezentance nogomet ima težave s poznavanjem te igre. Celoten prvi polčas in 15 minut drugega nisem videl nobene pametne podaje, povezane igre, šlo je enostavno samo za neko izbijanje žoge in še te so pobrali Makedonci. Izjema v celotno dolžini gledane tekme je akcija iz katere je bil dosežen zadetek in tisto egoistična poteza Zajca, ko bi lahko podal, a je želel vse storiti sam. Nogomet je kolektivna igra in te je manjkalo včeraj.
Mungos2
25. 03. 2019 16.05
+9
Jokić kapetan ???? Kek, obljublja si nove fante !! Ti starci so že po 60 minutah dihali na škrge ! Še dobro, da ni vpoklical še Cesarja! Kek, isti si kot Širec, nova ekipa s starimi obrazi !!! Pa ne spet Jokića za kapetana !!!!!!!!!!!!!!
Min1Gun
25. 03. 2019 15.01
-2
Pol ekipe je treba zamenja... In ni mi jasno zakaj silijo s temi igralci. To da ni niti enega igralca iz mbja v prvi postavi pove marsikaj... Jaz že dolgo časa mislim da nima trener besede kdo bo igral.
U4
25. 03. 2019 14.55
+18
Saj bi še šlo samo, če ne bi bilo na TV SLO 2 tistega neumnega komentatorja Laurečiča in sokomentatorja Zupana, ki sta tako boga, da je za zjokat. Njuno komentiranje je bolj podobno vodenju kmetijske oddaje, kakor pa nogometni tekmi. Ljudi učita nogometa kakor, da so padli z lune, strokovnosti pa nobene. ponavljanje, ponavljanje...... RTV SLO ima denar res za vsakega bedaka...
RdecaZvezda
25. 03. 2019 17.47
+11
Komaj smo se rešili enega drekača pa smo dobili nova dva,komentirata takoi kot ,da smo mi slepi,Laurenčič se dere tja v tri krasne,klopoče vseh 90 minut brez veze
Bigbadjohn
25. 03. 2019 14.35
+8
Noben pa ne omenja izredne sreče Izraelcev, ko je Šporar drugič streljal z glavo v okvir vrat in je nekdo- ne vratar- strel čudežno odbil...z nosom?...z uhljem? Nazadnje je Jude na tak način rešil Mojzes, ko je s palico užgal po vodi in se je umaknila... Mogoče bi morali med navijaške rekvizite uvrstiti roženkrance...in jih na naslednjih tekmah tudi uporabit!
degenos
25. 03. 2019 14.27
+4
res ne vem kaj bi sploh počel na EP ??!!!
Dany75
25. 03. 2019 14.25
+8
Kot prvo je treba pohvalit odnos nasih in borbenost ..kar na bruh pa mi gre kaj vse so poceli gownari iz tam dol ...to ni blo vec normalno,to je ubijanje nogometa ...nasi so hotli igrat,oni pa le lamat in na koncu ko niso vec mogli niti hodit,so pa ubili koncnico z zavlacaveanjem in simuliranjem,ker kondicijsko niso bli sposobni igrat vseh 90 minut ...kakorkoli,Kek je prava oseba za repko,pa naj rece kdo kaj hoce ..ima mentaliteto in je pravi vodja ..verjamem pa,da bodo s casom tudi nasi mladci spilili se te potrebne stvari ki bodo prinesle boljse zakljucke in posledicno tudi zmage! In kje so Avstrijci sedaj??? ko ste ji eni tako hvalili in ze postavljali na koncno 1 mesto v skupini in uvrstitev na EP ... nimajo niti tocke ..VSE je mogoce,in verjamem da so se nasi sposobni uvrstit na EP ! Srecno Slovenija!
FAUSTOS1
25. 03. 2019 13.23
+3
kot prvo seveda moramo verjeti ,da bomo uspeli priti na evropsko a po mojem preveč hvaliti dve točki od možnih 6 pa vseno ni prav, pravijo očitne spremenbe na bolje a brez boljšega rezultata,ki ti dve točki realno ni.poljaki so že daleč spredaj ostane še le eno mesto za uvrstitev ki pa brez zmag nebo dosegljivo-toliko o pretiranem veselju ob remijih.
ledr
25. 03. 2019 13.31
+7
Ne govorimo o pretiranem veselju ampak o "napredku v igri" , o pristopu k igri in o realnem stanju glede na igralski kater. V uvrstitev na EP je treba verjet, saj moraš imeti neki cilj, realnost pač je takšna, kot je.
Diebaumaister
25. 03. 2019 14.29
-5
Še dve ničle, lahko kar rezerviraš proti Poljakom, mislim, da je bolje da se predajo, sicer bodo petarde.
ledr
25. 03. 2019 11.57
+8
Po mojem videnju, je napredek v igri na teh zadnjih dveh tekmah očiten. Tu se vidi, kaj pomeni dober trener ali selektor. Ampak istočasno pa menim, da je to, to! S tem igralskim kadrom se kaj več (žal) pač ne bo dalo naredit, pa če pride Muri za selektorja. To je trenutno naša realnost. Morali se bomo sprijaznit z dejstvom, da se ne more vsaka generacija uvrščat na velika tekmovanja. Še posebej iz majhne Slovenije ne.
Al Pacino 1
25. 03. 2019 11.43
+8
Rajsi imam te dve tocki ki smo jih osvojili z zelo dobro, napadalno igro kjer smo imeli na dveh tekmah skupno kar 13 strelov na gol, kot pa tiste boge zmagice kjer smo slucajno zabili gol in se branili celo tekmo. Res je imamo kar nekaj problemov v defenzivi ampak iznicijo se z dobro igro v napadu. Iličić, Verbić, Šporar in Zajc so zelo dobro odigrali, imeli smo lepe priloznosti ampak ni bilo srece! Kek ve kaj dela in jaz mu zaupam, samo hrabro dalje in ni panike za nas
cripstoned
25. 03. 2019 11.32
+12
vsi vi ki kritizirate keka in fante ne bodite tukaj ko bodo prisli na evropsko prvenstvo...taksnih ''navijacev'' slovenija ne potrebuje....jaz verjamem v kekovo vizijo in fante ki jih ima na razpolago....imeli so vsega skupaj 2 treninga in 2 tekmi proti zelo neugodnim tekmecem...izraelci so premagali vceraj favorizirane avstrijce, makedonci pa tudi niso kar tako....fantje igrajo dober nogomet in glede igre jim nimamo kaj ocitati....hitro bodo tudi oni nagrajeni in verjamem da bo tudi njim kmalu steklo kar se realizacije tice....tako izrael kot makedonija sta imela sreco da sta iztrzila remi z srecnima goloma po napakah slovencev....ampak na obeh tekmah je bila boljsa slovenija in to je tisto kar ima kekova reprezentanca ki je tudi v tem kratkem casu pokazala vec kot pa katanceva ceta v zadnjih 3 letih....bravo fantje in bravo kek...pravi navijaci smo ponosni na vas....se pa strinjam s tistimi ki govorite da bi morale biti tekme slovenije odigrane v mariboru...tisto je stadion z duso in tam lahko pade vsaka ekipa....
Karinho
25. 03. 2019 11.54
+6
Bravooo tak se piše...podpirat fante..ne pa vzganjat samo negativizm..tako in tako ga je že preveč...škoda res za ti dve točki, ampak vseeno..
pomlad14
25. 03. 2019 11.26
+7
Dokler se bodo domace tekme odvijale v Stožicah in ne v Ljudskem vrtu,si bodo porazi in neodločeni rezultati sledili kot po tekočem traku.
pomlad14
25. 03. 2019 11.25
-6
Kek(ec) je isti ko Katanec. Nadaljuje isti trend žalosti na igrišču. S to tekmo so si že na nek način zabili žebelj v krsto. Če na domačem terenu ne zmagaš proti eni Makedoniji, nimaš kaj iskati na EP.
vsakdanjik
25. 03. 2019 11.16
+9
Iz remija v remi do (pred)zadnjega mesta v skupini!
mpk2
25. 03. 2019 11.03
+3
Ni še to to, je pa napredek definitivno!
apodgra
25. 03. 2019 11.07
+8
mpk2 Napredek bo takrat ,ko bodo znali zabijati gole in zmagovati. Vse drugo je mrtev tek na mestu.
apodgra
25. 03. 2019 10.55
+5
Malo kdaj se zgodi, da bi pred TV ekranom zadremal. Kaj je vzrok ni treba posebej ugotavljati.