Nogomet

Slovenka Ana Milović med desetimi igralkami v Evropi

Ljubljana, 03. 01. 2023 18.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na uradni Uefini spletni strani se bohoti deset imen mladih nogometašic, ki jih je v tekočem koledarskem letu treba še posebej spremljati. In med njimi tudi Slovenka. Ana Milović je na nekaj manj kot stotih nastopih v članski konkurenci zabila že več kot 200 golov. Nič čudnega, da se za njene nogometne usluge zanima "pol Evrope".

Ana Milović
Ana Milović FOTO: NZS

Ana Milović je že nekaj sezon prva strelka slovenske prve lige. Kamničanka je v lanski klubski sezoni zabila 68 zadetkov, za ta podvig je potrebovala zgolj dvajset tekem, kar je bil tudi nov strelski rekord. Z 61 goli ga je petnajst let držala legendarna Mateja Zver, ki je takrat blestela v dresu Pomurja. Prva strelka slovenskega prvenstva je sicer že nekaj časa na radarju nekaterih znanih evropskih ekip – kličejo klubi iz Italije, Nizozemske in Belgije. Se obeta nova slovenska selitev v tujino? To bi bilo novo priznanje za slovenski ženski nogomet, ki je v hitrem vzponu.

Ženska nogometna reprezentanca je v zadnjem obdobju naredila tektonske premike v razvoju. Napredek je viden na vsakem koraku, tako v organizaciji kot tudi v izvedbi na travniku. Nič čudnega, da se mednarodni avditorij vse bolj zanima za naše igralke. Slovenska nogometna reprezentantka Ana Milović spada med najboljše igralke SŽNL. Že trikrat je bila ustoličena kot najboljša strelka sezone. Kamničanka je prva strelka slovenske prve lige, ob tem je tudi vrsto let najboljša strelka v zgodovini ljubljanske Olimpije. In ponudbe uglednih evropskih klubov že dežujejo.

Ana Milović je nepogrešljiva v slovenski izbrani vrsti.
Ana Milović je nepogrešljiva v slovenski izbrani vrsti. FOTO: osebni arhiv

A 21-letna Kamničanka, ki je zbrala 22 nastopov za A-reprezentanco in dosegla sedem golov, ne prehiteva stvari. Najprej se želi povsem dokazati v domačem okolju in reprezentanci, ponudbe pa bodo, če bo še naprej pridno zabijala gole, gotovo še prihajale. Da so njene odlične predstave in številni goli opaženi tudi zunaj naših meja, pove dejstvo, da jo je spletna stran Uefa.com uvrstila med deset nogometašic, ki jih je v letu 2023 treba še posebej vzeti pod drobnogled.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kitamita
03. 01. 2023 21.10
👏 👏 👏 👏 bravo
WedontneedmoneyWeneedTIME
03. 01. 2023 19.27
-1
naše gore list
bohinj je zakon
03. 01. 2023 19.25
Če bo dobila ponudbo za 200 milijončkov? Bo res vredna.
Johan Smith
03. 01. 2023 19.14
-4
In bosanec Janez Hribar. Levaki in znanstvena fantastika.
Uporabnik1536341
03. 01. 2023 18.57
+6
Kakorkoli,dobra je...
SlepiSlovenc
03. 01. 2023 18.38
-1
Sigurno boljša kot polovica Olimpijinih igralcev. 🤣