Nogomet

Slovenka zabila gol za finale nemškega pokala

Ljubljana, 06. 04. 2021 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred skorajšnjim začetkom priprav so se vnovič izkazale naše nogometne igralke, ki nastopajo v tujini. V 13. krogu avstrijske lige se je St. Pölten Mateje Zver razveselil nove zmage, s 3:1 so porazili Neulengbach. Kapetanka reprezentance je igrala 90 minut, ob koncu srečanja pa prejela rumen karton. Tekma graškega Sturma, kjer igra Nina Predanič, je bila preložena.

Lara Prašnikar je dolgoletna slovenska reprezentantka.
Lara Prašnikar je dolgoletna slovenska reprezentantka. FOTO: NZS

Eintracht standardne slovenske reprezentantke Lare Prašnikar je že pred dnevi odigral zaostalo tekmo 19. kroga in doma s 3:0 porazil Duisburg. Slovenka je v igro vstopila v 60. minuti. V soboto pa je Eintrachtu uspel veliki met – z 2:1 je porazil Freiburg in se prebil v finale nemškega pokala. Freiburg je dobil polčas z 0:1, a je Eintracht sanjsko začel 2. polčas, v 47. minuti je Lara Prašnikar izenačila, v 64. minuti pa je Eintracht povišal na 2:1, dovolj za finale proti Wolfsburgu, tekma bo na sporedu 30. maja. V Serie B, drugi italijanski ligi po kakovosti, je bila na sporedu v 14. krogu preložena tekma. Vodilni Pomigliano Kristine Erman (to pot je ni bilo v ekipi) je gostoval pri Tavagnaccu in zmagal z 2:0. S temi tremi točkami je Pomigliano štiri točke pred Laziem, prvim zasledovalcem.

Tina Marolt med osem
V Španiji so opravili s 25. krogom. Nove tri točke je zabeležila ekipa Sporting de Huelva naše Pamele Begić, ki je doma s 4:2 porazila Sevillo. Sporting de Huelva zaseda 11. mesto, Pamela pa to pot ni vstopila v igro. V Švici se napredovanja v četrtfinale pokala veseli Tina Marolt (igro je zapustila v 91. minuti), ki je bila z Luganom s 4:1 boljša od zasedbe Yverdon Féminin. Ferencvaroš ostaja 2. ekipa madžarske lige, tokrat pa je s 4:0 slavil zmago na gostovanju pri ekipi Kelen. Lare Ivanuše ni bilo v postavi zmagovalne ekipe.

Prva zmaga za Majo Zajc
V Republiki Irski je bil na sporedu 2. krog, Maja Zajc in njen klub Galway WFC pa sta se razveselila 1. zmage v novi sezoni. Maja je branila celo tekmo, njena ekipa pa s štirimi točkami zaseda 2. mesto na prvenstveni lestvici. V Ligi NCAA bi morala ekipa Lane Golob odigrati dve tekmi, a je le eno, za nameček je doživela poraz. Lane Golob ni bilo v ekipi, druga tekma, ki bi morala biti danes, pa je bila preložena.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Davidoff297
07. 04. 2021 14.09
Tudi naše nogometašice niso kar tako; bravo👏👏👏