Nogomet

Slovenke motivirane, da se dokažejo novemu selektorju

Ljubljana, 20. 09. 2023 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska članska nogometna reprezentanca se pripravlja na skorajšnji začetek tekmovanja v Ligi narodov. V petek Slovenija v Krškem gosti Češko, prihodnji torek pa Slovenija gostuje v Zenici pri Bosni in Hercegovini.

Saša Kolman
Saša Kolman FOTO: NZS

To bo prva akcija za novega selektorja. Reprezentantke so se v ponedeljek zbrale na Brdu, kjer se bodo pripravile na petkovo tekmo. "Reprezentantke premorejo velik potencial. Imamo mlado ekipo, pred katero je svetla prihodnost," je ob imenovanju na temo kadra, ki ga ima na voljo, za uradno spletno stran NZS povedal selektor 39-letni trener Saša Kolman, ki seda na klop 40. reprezentance na svetu. Pred reprezentanco pa je nov velik tekmovalni izziv.

Zala Meršnik
Zala Meršnik FOTO: Damjan Žibert

Slovenija je bila v novoustanovljeni ženski različici Lige narodov izžrebana v skupino B4, kjer bo igrala proti Češki, BiH in Belorusiji. Tekmovanje se začenja 22. septembra, sklenilo pa se bo 5. decembra z gostovanjem na Češkem. Prav Češka je uvodni tekmec Slovenije. Gostje, ki prihajajo v Krško, na svetovni Fifini lestvici zasedajo 27. mesto. "Naši cilji so jasni: dve zmagi v dveh tekmah, želimo po tri točke na obeh tekmah. Dale bomo svoj maksimum. Upam, da se izide. Imamo svojo kvaliteto, ekipa je ostala praktično enaka. Verjamem, da nam lahko uspe," je ob pogledu proti prvi tekmi proti Češki povedala Špela Kolbl. "S selektorjem se spoznavamo, prvi občutki so super. Komaj čakamo delo z njim," je še pristavila Špela Kolbl.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V tekmovanje vstopamo z zelo pozitivnimi občutki, željne dokazovanja in borbe za Slovenijo. Tako selektor kot mi pa pričakujemo zmago in tri točke na prvi tekmi. Na začetku se moramo spoznati. Skozi treninge in čas, ki ga preživimo skupaj, bo to potekalo super," pa je na začetku priprav za spletno stran NZS svoje misli strnila Zala Meršnik, ki se bo na tekmo pripravljala pod taktirko Mladena Dabanoviča, ki v Kolmanovem strokovnem štabu skrbi za pripravo vratark.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petruska1234
20. 09. 2023 10.22
+1
Gremo na zmago
Nečakinja mag prava
20. 09. 2023 09.57
+1
Motivirane kot že dolgo ne.
jank
20. 09. 2023 09.43
+2
Končno imajo treznega trenerja.
wsharky
20. 09. 2023 09.14
+2
pa da jih vidimo