Nogomet

Slovenke so si močno otežile pot na SP: Kar se je zgodilo, se ne sme ponoviti

Ljubljana, 01. 12. 2021 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se je po neodločenem izidu na domači tekmi proti Grčiji zelo otežila pot do drugega mesta v kvalifikacijski skupini za nastop na SP 2023. Slovenke se v mrtvi tekmi z Valižankami borijo za mesto, ki pelje v dodatne kvalifikacije. Otočanke trenutno imajo dve točki prednosti na lestvici, kjer premočno vodi Francija.

Slovenija je po remiju z Grčijo korak dlje od dodatnih kvalifikacij.
Slovenija je po remiju z Grčijo korak dlje od dodatnih kvalifikacij. FOTO: NZS

Evropa bo sicer dala 11 direktnih potnic na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v devetih mestih in na desetih štadionih v Avstraliji in Novi Zelandiji. Devet zmagovalk skupin se neposredno uvrsti na svetovno prvenstvo, devet najboljše drugouvrščenih ekip pa gre v dodatno razigravanje (t.i. play offs). Le-to bo na koncu dal še dve potnici za svetovno prvenstvo, tretja ekipa končnice pa si zagotovi udeležbo na dodatnih interkontinentalnih kvalifikacijah za mesto na SP 2023, kjer bodo na voljo še tri vozovnice za svetovno prvenstvo, kjer bo uvodno tekmo gostil Auckland, finale pa Sidney. To bo sicer že deveto svetovno prvenstvo. Prvič v zgodovini bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej 24. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice Združenih držav Amerike, ki so se z naslovom svetovnih prvakinj okitile v letih 2014 in 2018. 

Lara Prašnikar
Lara Prašnikar FOTO: Damjan Žibert

"Če smo proti ekipi, kot je bila danes Grčija, izredno dobro defenzivno organizirana, malce nerazpoloženi v napadu, jih je težko prebiti. Z druge strani smo vseh 90 minut igrali le na en gol, Grkinj napad ni zanimal. Še tiste priložnosti, ki smo si jih težko prigarali, nismo realizirali. Nismo bili razpoloženi v napadu, niti v tisti »pas igri«. To je nogomet, treba je delati dalje," je po remiju proti Grkinjam trezno razmišljal selektor Slovenije Borut Jarc. Precej bolj kritična je prva strelka Slovenk v kvalifikacijah Lara Prašnikar: "Želele smo tri točke, a se ni izšlo. Premalo je bilo podaj naprej, da bi lahko imele več priložnosti. Zdaj čakamo ostale tekme in spremljamo ostale rezultate. Na naslednjih tekmah nas zanimajo pozitivni rezultati. To je zdaj ključno. Treba je gledati naprej. Kar se je zgodilo danes, se ne sme več ponoviti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

okioki
01. 12. 2021 11.55
+1
Ženske,ženske.!!!
mangomango2.2
01. 12. 2021 11.11
+2