Nogomet

Slovenska reprezentanca z golom Vučkića do minimalne zmage v Prištini

Priština, 11. 10. 2020 22.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., STA, J.K.
Komentarji
20

Slovenska nogometna izbrana vrsta je na tretji tekmi skupine 3 Lige narodov gostovala pri reprezentanci Kosova in z zadetkom Harisa Vučkića prišla do minimalne zmage z 1:0. S tem so se izbranci selektorja Matjaža Keka po točkah izenačili z vodilno reprezentanco skupine Grčijo (7 točk). Naslednji preizkus prihaja že sredi tedna, ko bo Slovenija gostovala v Moldaviji.

Tekmo je z golom sredi prvega polčasa odločil Haris Vučkić (na fotografiji).
Tekmo je z golom sredi prvega polčasa odločil Haris Vučkić (na fotografiji). FOTO: Damjan Žibert

Slovenija je na Kosovo, ki je bilo pred tem petkrat poraženo na zadnjih šestih tekmah, potovala s popotnico petih tekem brez poraza v ligi narodov, od tega je imela v tem obdobju štiri neodločene izide. Tokrat je nadaljevala niz neporaženosti, vpisala je novo zmago po zaslugi zadetka Harisa Vučkića.

Slovenijo sredi tedna čaka nova preizkušnja, novo gostovanje, tokrat v Moldaviji, kamor se reprezentanca odpravlja neposredno iz Prištine. Selektor Matjaž Kek na tistem obračunu zagotovo ne bo mogel računati na desnega bočnega branilca Petra Stojanovića zaradi kartonov, bržčas ga bo zamenjal Nejc Skubic. Moldavija je sicer danes gostovala v Grčiji in izgubila z 0:2. Celoten drugi polčas je igrala z igralcem manj. To pomeni, da sta v tej skupini na vrhu prav Slovenija in Grčija s po sedmimi točkami, Kosovo in Moldavija ostajata pri eni.

Selektor Kek je tokrat v vratih, obrambi in zvezni vrsti v začetno enajsterico uvrstil pričakovane igralce, ob odsotnosti Andraža Šporarja (pa tudi Tima Matavža, Roberta Berića, Josipa Iličića ...) pa je ob Harisu Vučkiću mesto v napadu zavzel Sandi Lovrić. Slovenci, ki so bili na tekmi favoriti proti domačinom, ti so tako kot Slovenci pogrešali nekaj svojih najboljših mož, so od začetka prevzeli pobudo in v sedmi minuti je prvič nevarneje zagrozil Lovrić, ko je žogo poslal dober meter mimo gola. V 18. minuti je s strelom poskusil tudi Benjamin Verbič z roba kazenskega prostora, a je bil tudi on nenatančen. Štiri minute pozneje pa je Slovenija povedla. Lovrić je žogo povlekel in podal skozi kosovsko obrambo do vtekajočega Harisa Vučkića, ki je prišel v kazenski prostor in malce z leve strani z diagonalnim strelom premagal domačega vratarja. Pozneje so pobudo prevzeli domačini, v 33. in 35. minuti je dvakrat streljal Arber Zeneli, v 42. sta poskusila Leart Paqarada in Bersant Celina, slednji pa nato še enkrat v 43. minuti, ko se je izkazal Jan Oblak.

Statistika Sandija Lovrića na tekmi Kosovo - Slovenija.
Statistika Sandija Lovrića na tekmi Kosovo - Slovenija. FOTO: Sofascore.com

V uvodu drugega polčasa si ekipi nista priigrali kake omembe vredne priložnosti, so bili pa več pri žogi domači nogometaši, ki so iskali proti skozi slovensko obrambo, a je ta vselej pravočasno reagirala in preprečevala zaključne strele. V 75. minuti je Kek iz igre povlekel Verbiča in v igro poslal Skubica, tako da se je Stojanović pomaknil na krilni položaj. Tudi v nadaljevanju ni bilo posebnih priložnosti, tik pred koncem je sicer poskusil še Damjan Bohar, a ni povzročil težav domačemu vratarju.

Statistika tekme Kosovo - Slovenija.
Statistika tekme Kosovo - Slovenija. FOTO: Sofascore.com

Liga narodov, liga C, skupina 3, 3. krog, izid: 

Kosovo - Slovenija 0:1 (0:1)
Vučkić 22.
Stadion Fadil Vokrri, sodniki: Madley, Cook in Hatzidakis (vsi Anglija).
Kosovo: Muric, Paqarada, Alti, Dresevic, Hadergjonaj, V. Berisha, Shala (od 84. Muslija), Zeneli (od 78. Kastrati), Celina, Zhegrova (od 90. Hasani), Kololli (od 84. Rashani).
Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Verbič (od 75. Skubic), Kurtić, Bijol, Rep (od 55. Bohar), Lovrić (od 85. Vetrih), Vučkić (od 85. Kramer).
Rumeni kartoni: Paqarada, Rashani; Stojanović.
Rdeči karton: /.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
12. 10. 2020 15.19
-1
tekma je izgledala takole: v valovih so se drenjali in spotikali na sredini igrišča....... arabski komentator je bil samo še pika na i...
puspan
12. 10. 2020 12.20
-1
Kot je že FA TA napovedala, če bo ona mandatar vlade, bomo Slovenci med deset najboljših na Balkanu. Bravo FA TA.
cripstoned
12. 10. 2020 12.08
+4
grcija, kosovo, moldavija...7 tock slovenije od 9moznih...prejetih 0golov na 3 tekmah danih 2 gola (moldavija1, kosovo1)...naslednja tekma je na gostovanju pri moldavcih in tukaj morajo dobiti vse 3tocke...potem pa se gostovanje pri grkih...do takrat upam da vrne tudi ilicic in v kolikor bo prisel oblak verjamem da tudi grki lahko padejo sredi grcije...kakorkoli vesel sem zmage nasih slovencev in upam da bodo fantje z prihodom keka zaceli neko novo zgodbo (pozitivno) nase slovenije ....imamo uspesne plezalce, kolesarje, rokometase, kosarkase, plavalce, motokrosista, judoiste itd...samo nogomet je slaba reklama...dajmo se to spremeniti...
blazter
12. 10. 2020 11.31
+4
Ne bom negativen, ker nekaj potez je bilo dobrih. Nova imena v ekipi. Glede na domačo ligo, vloge igralcev v njihovih klubih je zame takšen rezultat ok. Edino ne razumem g. Keka, zakaj Kramarja ne postavi v ekipo od začetka tekme. Bi bili nevarnejši v zaključkih. Kritika pa nacionalni televiziji. Tenis, super, eliten šport, brez vidnejše slovenske udeležbe, lahko prenaša. Nogomet, državno reprezentanco pa ne more. Sramota.
RedRooster
12. 10. 2020 11.08
+2
Ne moremo gledati za nazaj, Kekovi igralci na svet. prvenstvu v Afriki niso bili, ne vem koliko, razredov boljši od teh, nogomet se pač razvija in vsi so se naučili branit gol, C skupina je naše realno stanje. Samo tudi v C skupini nismo tako dobri, da bi zmagvali brez truda, pa tudi kakšna ekipa iz D skupine bi lahko z nami igrala. Nivo slovenske lige je finančno podhranjen, ker nogomet v naši ligi (razen izjem) ne zanima vlagateljev, pač premajhno tržišče in država, zato ni pravega razvoja igralcev. Skratka, zadovoljni moramo biti z vsako zmago naše ekipe , pa bilo to Kosovo ali San Marino, ker danes skoraj ni več ekip, ki jih z lahkoto premaguješ 5-0 in več, kot je bilo to nekoč...
Kollerik
12. 10. 2020 11.00
-7
Same neke hude zmage nad izredno močnimi reprezentancami ala San Marino, Kosovo..
resslovenka
12. 10. 2020 10.06
+5
Še v bivši Jugi so bili prenosi vseh tekem kjer je igrala Jugoslavija. Zdej... Pa še slovenske reprezentance ko igra ne moremo vsi. Tolk reklam, pa tolk enih balkanskih programov... Pa vse plačamo. A naj gremo vsi na Telemach? 😎
Kollerik
12. 10. 2020 10.58
+0
bracobaldo
12. 10. 2020 09.38
-2
Sodnik sodi v Premier League in je prejšnji teden sodil tekmo Leicester proti West Hamu. Verjetno se je včeraj vprašal, če je to tudi nogomet ali je kaj drugega.
Viejo cabron
12. 10. 2020 09.17
-1
Imam točno takšen kruh (reprezentanco), kakšna je moka (posamezniki). Naše zahteve so lahko naravnane samo na 2.-3. ligo reprezentanc z vsem spoštovanjem do naših nogometašev. Moram pa priznati, da že kar nekaj časa ne gledam naše reprezentance in tudi ostalega nogometa, ker je vse povezano samo z denarjem. Edino kar me še veseli so uspehi klubov kot so Mura, Gorica,.....
DR.Fejsbuk
12. 10. 2020 08.52
+2
to sploh ni fuzbal........
podalpski
12. 10. 2020 08.51
+4
čestitke slovenskim nogometašem in harisu vučkiĆu za velićasno zmago
Anticripstoned
12. 10. 2020 08.34
+2
za koga je navijal JJ. za svoje ali za njegove?
podalpski
12. 10. 2020 08.59
+0
za koga je navijalo veča al pol deželice...?
Kollerik
12. 10. 2020 10.59
-3
JJ je - sicer naskrivaj, pa vendarle- navija za svoje zomote....
baltazar2
12. 10. 2020 08.26
+8
Nažalost ne morem komentirat,ker na siolu ni šport kluba.Zato pa imamo arena sport in si lahko ogledamo Brazilsko ligo in podobne športne programe.SLO.nogometno reprezentanco pa lahko gledajo le uporabniki telemcha in to ni pošteno.Zato takšne tekme ko igra SLO.reprezentanca je treba predvajati na nacionalni tv.Še enkrat hvala vsem tistim,ki nam to ne morete omogočit.
DR.Fejsbuk
12. 10. 2020 08.56
+6
ja, pri 100+€ plačane naročnine na mesec je pri naših operaterjih zagotovljeno samo spremljanje reklam.....za vse ostalo rabiš android box in malo znanja......sankcije nezadovoljnih naročnikov do ponudnikov tv in internet vsebin še sledijo.....
pomlad76
12. 10. 2020 08.22
+3
V preteklosti smo igrali z reprezentancami kot so Anglija, Italija, Francija, ZDA.... In smo vedno bili enakomeren tekmec. Danes pa igramo proti Moldaviji, Kosovem, San Marino. To je sramota od sramote kam smo padli. O tem sploh ne bi smeli govoriti, ne pa da se še hvalijo kak so premagali Kosovo in San marino. Res žalostno.
podalpski
12. 10. 2020 09.01
+1
ja nogomet pa nasploh šport uni od dol v domžalah noben od domačih fantov ne more uspet, do kadetov potem čaw baw , povsod isto sami podnapisi pa smo v 3 ligi...(še sreče da ne skačejo) ...???
AyrtonS
12. 10. 2020 08.18
+0
2 strela v okvir vrat... in to ne kar proti "kar eni" reprezentanci.... in potem se trepljamo po prsih nad to jalovo zmago nad enimi Kosovarjem in San Marinom...že to da moramo igrati z njimi v skupini pove, kako globoko ce ne že kar na dno je padel ta slovenski veliko precenjeni nogomet po kvaliteti