Nogomet

'Slovenski' Sturm osvojil osem točk, a vseeno izpadel

Ljubljana, 03. 11. 2022 22.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

V zadnjem krogu Lige Evropa smo pravo dramo videli v skupini F, kjer so vsi štirje klubi osvojili po osem točk. Na koncu je najkrajšo potegnil Sturm iz Gradca, za katerega igrata Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat, ki je pristal na dnu skupine. Izpadla je tudi Crvena zvezda, ki je proti Monacu izgubila z 1:4. Ludogorec, ki ga vodi Ante Šimundža, je zapravil vodstvo proti Romi, na koncu pa izgubil in ostal brez napredovanja.

Alejandro Garnacho je dosegel edini gol za rdeče vrage, a je bilo to premalo za skok na vrh v skupini E.
Alejandro Garnacho je dosegel edini gol za rdeče vrage, a je bilo to premalo za skok na vrh v skupini E. FOTO: AP

Vrhunec 6. kroga je bil zagotovo spopad Real Sociedada in Manchester Uniteda za prvo mesto v skupini E. Vragi so na gostovanju v San Sebastianu sicer slavili minimalno zmago (1:0), a ta ni bila dovolj za skok na vrh, saj je na račun boljše razlike v golih Sociedad ostal na prvem mestu. Več o razpletu obračuna pa si lahko preberete v spodnjem članku.

Iz treh preostalih skupin, ki so dvoboje začele ob 18.45, so v izločilne boje napredovali Feyenoord, Midtjylland, Freiburg, Nantes ter Ferencvaros in Monaco.

Neverjetno izenačena skupina F, kjer je imel zadnji enako točk kot prvi

V skupini F sta brez izločilnih bojev evropske pomladi ostala Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat s Sturmom iz Gradca. Kljub osvojenim osmim točkam je avstrijski predstavnik po porazu z 0:2 proti Midtjyllandu padel na zadnje mesto. Oba slovenska nogometaša sta igrala celo tekmo za Sturm. Feyenoord je po zmagi proti Laziu z 1:0 napredoval s prvega mesta. Italijani se selijo v konferenčno ligo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini G si je že pred tem prvo mesto zagotovil Freiburg, drugo mesto in šestnajstino finala pa si je priigral Nantes, ki je v gosteh premagal Olympiacos z 2:0 in izkoristil remi Karabaha proti Freiburgu (1:1).

Monaco je v neposrednem obračunu za napredovanje v skupini H s 4:1 ugnal Crveno zvezdo in si zagotovil drugo mesto za Ferencvarosom, ki je izgubil proti Trabzonsporu (0:1). Turki se selijo v izločilne boje konferenčne lige, Srbi pa so končali evropsko sezono.

Arsenal popravil napako izpred tedna dni

Ob 21. uri so dvoboje odigrale tudi ekipe v preostalih skupinah. V skupini A sta si že pred tem napredovanje zagotovila Arsenal in PSV Eindhoven. Londončani so premagali Zürich z 1:0 in osvojili prvo mesto, Nizozemci pa so v bili z 2:1 boljši od Bodö/Glimta, pri katerem je Nino Žugelj odigral zadnjih 15 minut dvoboja in v 93. minuti dosegel tolažilni zadetek. Norveška zasedba bo evropsko sezono nadaljevala v konferenčni ligi.

Zajc uspešen, Šimundža in Karničnik ne

V skupini B je bilo, kar se tiče napredovanja, prav tako vse jasno. Si pa je z zmago proti Dinamu iz Kijeva z 2:0 prvo mesto priigral Fenerbahče Mihe Zajca. Slovenski reprezentant je igral od 74. minute. Drugo mesto je pripadlo Rennesu, ki je remiziral z AEK Larnako (1:1).

Betis je bil že pred zadnjim krogom prvi, odlično jesen pa je potrdil z zmago proti finskemu HJK s 3:0. Ludogorec, ki ga s klopi vodi Ante Šimundža, Žana Karničnika pa ni bilo v kadru, je bil blizu presenečenja proti Romi. Po polčasu je vodil z 1:0, na koncu pa moral priznati premoč Romi, ki je slavila s 3:1. S tem si je priigrala drugo mesto v skupini. Ludogorec bo kot tretjeuvrščeni v skupini C nadaljeval pot v konferenčni ligi.

V skupini D si je neposredno uvrstitev v osmino finala že pred zadnjim krogom priigral Union St. Gilloise. Je pa Union Berlin po zmagi proti Belgijcem z 1:0 zasedel drugo mesto. Tretja je Braga, ki je z 2:1 ugnala Malmö.

3. november, Liga Evropa, 6. krog: 

* Skupina A:

Bodö/Glimt – PSV Eindhoven 1:2 (0:1)
(Nino Žugelj je v igro vstopil v 75. minuti in zadel za Bodö/Glimt)
Arsenal – Zürich 1:0 (1:0)

Dinamo Kijev – Fenerbahče 0:2 (0:2)
(Miha Zajc je v igro vstopil v 74. minuti za Fenerbahče)
Rennes – AEK Larnaka 1:1 (1:0)

Skupina C:

Roma – Ludogorec 3:1 (0:1)
(Žana Karničnika ni bilo v kadru Ludogorca)
Betis – HJK Helsinki 3:0 (2:0)

Skupina D:

Union St. Gilloise – Union Berlin 0:1 (0:1)
Braga – Malmö 2:1 (1:0)

Skupina E:

Real Sociedad - Manchester United 0:1 (0:1)
Šerif Tiraspol - Omonia Nikozija 1:0 (0:0)
(Tima Matavža ni bilo v kadru Omonie)

Skupina F:

Midtjylland – Sturm Gradec 2:0 (1:0)
(Tomi Horvat je odigral celotno tekmo za  Sturm)
(Jon Gorenc Stanković je odigral celotno tekmo za Sturm)
Feyenoord – Lazio 1:0 (0:0)

Skupina H:

Karabah – Freiburg 1:1 (0:1)
Olympiacos – Nantes 0:2 (0:0)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.