Nogomet

Slovenski kadeti s porazom proti Italiji zaključili z nastopi na EP

Telki, 24. 05. 2023 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Slovenski nogometni reprezentanci do 17 let ni uspel veliki podvig in se ni uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva na Madžarskem. V odločilni tekmi v Telkiju so varovanci Miša Brečka z 0:3 (0:0) izgubili proti Italiji ter na koncu zasedli zadnje mesto v predtekmovalni skupini B.

Prvo mesto v skupini B je zasedla Španija, drugo Srbija, obema reprezentancama je za četrtfinale ustrezal izid 1:1 na medsebojni tekmi zadnjega kroga.

Slovenci, ki so prvenstvo začeli z zmago proti Srbiji s 4:2, nato pa izgubili proti Španiji, so imeli še pred tekmo z našimi zahodnimi sosedi lepe možnosti za zgodovinsko napredovanje v četrtfinale. Zanj bi ob ugodnem rezultatu na tekmi Špancev in Srbov zadostoval že remi.

Italijanski mladci so bili previsoka ovira za varovance Miša Brečka, ki so na odločilni tekmi skupinskega dela klonili z 0:3.
Italijanski mladci so bili previsoka ovira za varovance Miša Brečka, ki so na odločilni tekmi skupinskega dela klonili z 0:3. FOTO: Uefa.com

A karte so se jim začele podirati že v 19. minuti, ko si je Žan Trivunčević prislužil rdeč karton, tako da je Slovenija še na drugi zaporedni tekmi ostala z igralcem manj. V prvem delu je italijanske napade že zdržala, v drugem pa jim je povsem zmanjkalo moči. Italijani so tekmece povsem nadigrali, dosegli tri gole, zapravili nekaj lepih priložnosti, dvakrat so tudi zadeli okvir vrat.

Dva gola je za Italijane, ki jim tudi prepričljiva zmaga ni pomagala za več kot tretje mesto, dosegel Mattia Mannini, uspešen je bil v 60. in 82. minuti, v 87. pa je končni izid postavil Giacomo De Pieri.

Evropsko prvenstvo, U-17, skupina B, 3. krog, izid:
Italija – Slovenija 3:0 (0:0)
Mannini 60., 82., De Pieri 87.
Rdeči karton: Trivunčević 19.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.