Nogomet

Slovenski nogometaši upravičili vlogo favoritov in zlahka ugnali San Marino

Ljubljana, 07. 10. 2020 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Slovenska nogometna izbrana vrsta je pred bližajočima se preizkušnjama v Uefini Ligi narodov z Moldavijo in Kosovim v Stožicah odigrala prijateljsko tekmo proti San Marinu in ga ugnala z visokih 4:0 (3:0). Za Slovenijo so bili natančni Nemanja Mitrović (dvakrat), Haris Vučkić in Rajko Rep.

Slovenci so v Stožicah gostili po številu prebivalcev drugo najmanjšo članico Evropske nogometne zveze, ki je v vsej zgodovini zabeležila le eno zmago (2004 na prijateljski tekmi z Lihtenštajnom) in je tako pri repu uvrščenih na lestvici Mednarodne nogometne zveze.

Kljub precej spremembam v ekipi je Slovenija pričakovano vpisala še peto zmago na peti medsebojni tekmi s San Marinom. Resnejši preizkušnji prihajata 11. in 14. oktobra v ligi narodov, ko bo Slovenija gostovala na Kosovem in v Moldaviji. Slednja je danes visoko izgubila na prijateljski tekmi v Italiji (0:6). Kot je napovedal selektor Matjaž Kek, je priložnost ponudil igralcem, ki so manj ali še do zdaj niso igrali v reprezentanci. Tako je v vratih začel Vid Belec, v obrambi Mario Jurčević, Jon Gorenc Stanković, Nemanja Mitrović in Nejc Skubic, v zvezni vrsti je bil od "novejših" na desni strani David Tijanić, v napadu pa ob Harisu Vučkiću Sandi Lovrić.

Pričakovano je bilo v Stožicah videti bolj ali manj enosmerni promet, ki se je začel že v drugi minuti s strelom Nejca Skubica čez gol, v 8. in 22. minuti je bil nenatančen Jaka Bijol, v 13. je vratar gostov obranil strel iz bližine Davidu Tijaniću, zatem pa je bil nenatančen še Sandi Lovrić. Slovenci so povedli v 17. minuti, ko je današnji kapetan Jasmin Kurtić (po odhodu iz igre je bil kapetan Belec) podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Nemanja Mitrović in žogo z glavo preusmeril v mrežo. Osem minut pozneje so sodniki dosodili enajstmetrovko zaradi prekrška nad Tijanićem, Vučkić pa je bil zanesljiv z bele pike.

Slovenski selektor Matjaž Kek je bil zadovoljen s prikazanim s strani svojih izbrancev.
Slovenski selektor Matjaž Kek je bil zadovoljen s prikazanim s strani svojih izbrancev. FOTO: Damjan Žibert

V 33. minuti je Damjan Bohar prišel do priložnosti, a je pravočasno posredoval vratar San Marina Simone Benedettini. Štiri minute zatem je iz ugodnega položaja žogo mimo vrat poslal Vučkić, ki je bil neuspešen še v 41. minuti, v 39. pa z leve strani še Bohar. Je pa v 42. minuti po kotu in zmedi v kazenskem prostoru gostov znova zadel Mitrović za 3:0.

Že v 48. minuti je bilo 4:0, ko je Kurtić spet podal v kazenski prostor, eden gostujočih igralcev je žogo podaljšal, a do Rajka Repa, ki je iz prve zadel iz bližine. V 55. minuti so po kotu zagrozili tudi gosti, ki so zadeli okvir vrat, na drugi strani pa je Blaž Kramer v 62. zadel mrežo, a iz prepovedanega položaja. V 69. minuti je neoviran v kazenskem prostoru poskusil Rep, a so gostje odbili z golove črte, v 77. minuti so domači zapravili še eno lepo priložnost, v 82. pa je iz bližine zgrešil še Jurčević.

Prijateljska tekma, izid:
Slovenija - San Marino 4:0 (3:0)
Mitrović 17., 42., Vučkić 25./11 m, Rep 48.
Stadion Stožice, gledalcev 500, sodniki: Gishamr, Riedel, Schreiner (vsi Avstrija).
Slovenija: Belec, Jurčević, Stanković, Mitrović, Skubic (od 71. Stojanović), Bohar (od 46. Rep), Kurtić (od 59. Vetrih), Bijol (od Petrovič), Tijanić, Vučkić (od 46. Kramer), Lovrić (od 59. Verbič).
San Marino: Benedettini, D'Addario (od 77. Zonzini), Rossi, Brolli, Ma. Battistini, Hirsch (od 63. Bonini), E. Golinucci (od 83. Conti), A. Golinucci (od 63. Giardi), Mi. Battistini (od 46. Ceccaroli), Tomassini (od 77. Grandoni), Vitaioli.
Rumeni kartoni: /.
Rdeči karton: /.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
08. 10. 2020 10.43
+2
Neverjetna dominacija...